۰۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۴
کد خبر: ۲۰۷۲۷۸

کتاب «مرآت الاصطلاح» در هند منتشر شد

خبرگزاری رسا ـ کتاب «مرآت الاصطلاح» تالیف «آنند رام مخلص» با مقدمه و تصحیح چندر شیکهر، در هند چاپ و منتشر شد.
انتشار کتاب «مرآت الاصطلاح» در هند
 
به گزارش خبرگزاری رسا، کتاب«مرآت الاصطلاح» تالیف آنند رام مخلص با مقدمه و تصحیح چندر شیکهر، رییس گروه فارسی دانشگاه دهلی، حمید رضا قلیچ خانی و هومن یوسفدهی از طرف مرکز ملی نسخ خطی هند، دهلی نو در سال 2014 به زبان فارسی و در دو جلد چاپ و منتشر شد.
 
این کتاب، یک فرهنگ اصطلاحات فارسی است که در سال 1157 قمری تألیف شده است و در حقیقت دانشنامه ارزشمندی مشتمل بر موضوعات مختلفی چون تاریخ، ادبیات، فرهنگ، گیاه شناسی، طب، مردم شناسی و غیره است.
 
در این اثر واژه‌ها طبق ترتیب الفبایی حروف اول و دوم آمده‌اند. مؤلف در اکثر موارد پس از توضیح تلفظ و معنی، یک یا دو شاهد شعری از شعرای معتبر آورده است و در همان حین به نقل لطیفه‌ها، شرح حال‌ها و فایده‌ها نیز پرداخته است.
 
آنند رام مخلص (1164-1107 هجری قمری) از رجال دربار تیموری و از نویسندگان و شاعران پارسی‌گوی سده دوازدهم هجری هند است که آثار ارزشمند و شایان توجه‌ای را در نظم و نثر از خود به یادگار گذاشته است. آثار وی شامل دیوان، چمنستان، رقعات، کارنامه عشق، هنگامه عشق، بدایع وقایع، راحة الافراس، بیاض مخلص، تذکره شعرا و دستورالعمل است./907/ب102/د
ارسال نظرات
captcha