۱۰ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۹:۲۵
کد خبر: ۲۰۷۹۹۸
استاد اقتصاد دانشگاه:

دولت ها بیشترین نقش را در گرایش جامعه به مصرف کالای خارجی داشته اند

خبرگزاری رسا ـ استاد اقتصاد با تاکید بر این‌که بخش بزرگی از خانواده ها معتاد مصرف کالاهای خارجی شده اند تصریح کرد: این فضا فضایی است که خودمان به وجود آوردیم و هیچ یک از چهار رییس جمهور گذشته نخواستند آن را اصلاح کنند.
هم انديشي آدرس غلط

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، ابراهیم رزاقی، استاد اقتصاد در همایش «آدرس غلط» نشست هم اندیشی اساتید دانشگاه در دلواپسی از گره زدن چرخ زندگی مردم به مذاکرات هسته ای که عصر امروز در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد، با بیان این‌که بی دردی مسؤولین یکی از مشکلات ماست گفت: به گونه ای از اقتصاد توصیف می کنند که فراموش می شود اگر اقتصاد لیبرالیست می ماند امثال ژاپن و فرانسه صنعتی نمی شدند.

رزاقی با اشاره به این‌که منافع ملی که این ها به کار گرفتند و صنعتی شدند تبدیل شد به منافع ملی که بر علیه دیگران است اظهار داشت: مسؤولین ما در تجربه انقلاب و دفاع مقدس که انواع تحریم ها بود چه کردند؟ از مردم خواستیم صرفه جویی کنند و روحیه تعاون ایجاد شد اما الان اینها فراموش شده و سیاست های لیبرالی اقتصادی در پیش گرفتیم.

وی افزود: آمریکا به این نتیجه رسیده که باید تسلط پیدا کند بر کشورهایی که خام تولید می کنند اما ما را چون مستقل بودیم با سیاست تعدیل روبرو کردند و ما پذیرفتیم در نتیجه دیدیم همه چیز خصوصی شد.

این استاد دانشگاه با بیان این‌که دموکراسی که غرب می گوید دموکراسی سرمایه داران در برابر بی سرمایه هاست و در همه رفتارها و افکارها تبعیض نژادی دارند گفت: فضای تمدنی غرب اکنون در فضای تمدنی ایران قرار گرفته است در حالی‌که ایران بعد از هزار سال حرف جدیدی می زند و آن مقاومت است.

رزاقی با بیان این‌که ما در جنگ و تحریم مقاومت کردیم اما اکنون که سیاست تعدیل را تحمیل کردند ما پذیرفتیم اظهار داشت: مگر ما قانون اساسی و وصیت نامه امام را نداشتیم چرا آنها زیر پا گذاشته شده است و سیاست تعدیل پذیرفته شده است؟! در بهترین حالت می توان گفت کمبود اطلاعات باعث شد کاری کنیم که آمریکایی ها در آرزویشان می دیدند.

وی افزود: در زمان انقلاب 14 میلیارد نیاز ارزی داشتیم و در زمان جنگ با 8 میلیارد مدیریت می کردیم اما الان نیاز ما به 120 میلیارد دلار رسیده است و این کار را داخلی ها کردند.

این استاد دانشگاه با اشاره به این‌که شرایط کنونی ضربه پذیری را افزایش داد گفت: خواستند با تحریم و این توافقنامه ما را به زانو در آورند، تنها جایی که مقاومت کردیم تولید بنزین بود که متاسفانه دولت یازدهم آن را متوقف کرد.

رزاقی با تاکید بر این‌که بخش بزرگی از خانواده ها معتاد مصرف کالاهای خارجی شده اند تصریح کرد: این فضا فضایی است که خودمان به وجود آوردیم و هیچ یک از چهار رییس جمهور گذشته نخواستند آن را اصلاح کنند.

وی با اشاره به این‌که سالیانه حدود 40 میلیون تومان کالا وارد می کنیم و در ازای آن 60 میلیون تن مواد خام خارج می کنیم اظهار داشت: حدود 30 میلیون نفر گرسنه و حدود 10 میلیون نفر بیکار هستند بعد می آییم به این ها صدقه می دهیم و تحقیرشان می کنیم، با این کار آدم را به مصرف کننده بی درد و مطیع تبدیل کرده ایم و فضای غرب را با واردات در ایران به وجود آورده ایم.

این استاد دانشگاه با بیان این‌که یکی از مبانی ارزشی اقتصاد، سه بخشی بودن اقتصاد بین بخش خصوصی، دولتی و تعاونی است ابراز کرد: تعاونی و بخش دولتی را حذف کردیم و فقط بخش خصوصی مانده که طبق تربیت غربی فقط به فکر سود و زیاده خواهی است.

وی با تاکید بر این‌که امام می گفتند چیزی که نداریم چرا مصرف نکنیم چرا جلوی صدور مواد خام را نگیریم؟ گفت: اروپایی ها می گویند آدم عاقل کسی است که بر اساس منافع شخصی جلو برود اما منابع عقلایی ما چیز دیگری می گوید و قایل بر انسان برای انسان است.

رزاقی با اشاره به این‌که چندهزار روستا با نگاه سرمایه داران خالی شدند گفت: با سیاست های تعاونی می توان روستاها را آباد کرد و اشتغال زایی کرد، کارخانه های بزرگ ما به دلیل این که مواد اولیه شان از خارج می آید دچار بحران هستند و می توان این را حل کرد.

وی خاطرنشان کرد: اگر بخش دولتی دخالت نکند سیاست های دلالی حاکم می شود چون بخش هایی وجود دارد که بخش خصوصی سراغ آن نمی رود و برایش صرفه ندارد اما دولت با بی مسؤولیتی آن را رها کرده و همه را خصوصی می کند.

این اقتصاددان تاکید کرد: دانشگاه ها باید برای کار کردن مجهز باشند و مدرک فقط وسیله باشد و منافع ملی را بشناسانند اما اکنون فقط مدرک گرا هستند.

این استاد دانشگاه با انتقاد از این که بانک ها به تولید کنندگان وام نمی دهند ولی به دلالان می دهند اظهار داشت: برای همین است که به دنبال مطالبه صد میلیارد مطالبات معوقه نمی روند چون دستشان در یک کاسه است.

رزاقی با بیان این‌که قانع، ساده زیست، جمع گرا، بی حرص و طمع، مبارز، انقلابی و عدالتخواه بودن ویژگی های کسانی است که انقلاب کردند و در خیلی از برهه ها مدیریت کردند گفت: باید اقتصاد دفاعی و مقاومتی داشته باشیم نه اقتصادی که وابسته به غرب است، این آدم ها القا می کنند که ما چیزی نیستیم و چیزی نداریم و بدون نگاه غربی ها می میریم.

وی در پایان در انتقاد به مدیریت سرمایه داران یادآور شد: قبل از رضاشاه خشکسالی شد و پول‌داران به انباشته کردن سرمایه پرداختند و در حالی که انگلیسی ها اجازه واردات گندم را ندادند، پول دارهای ما نیز گندم را انبار کردند و باعث شدند حدود 20 تا 50 درصد از جمعیت شهرهای ما فوت کنند./959/پ202/ج

ارسال نظرات