۲۶ تير ۱۳۹۳ - ۰۲:۲۷
کد خبر: ۲۱۳۴۵۵
آیت الله نوری همدانی:

مقدرات انسان در شب قدر رقم می خورد

خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت الله نوری همدانی با اشاره به شب قدر و شب ضربت خوردن حضرت علی(ع) گفت: در شب قدرملائکه و روح از فرشتگان مقرب الهی به زمین فرود می آیند و مقدرات یک سال موجودات عالم را به محضر امام زمان(عج) عرضه می کنند که این مطلب باید در تفسیر سوره قدر مورد توجه قرار گیرد.
پشت صحنه ضبط برنامه ماه مبارک رمضان آيت الله نوري همداني

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت‏الله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید در نوزدهمین برنامه از سلسله برنامه‏های چشمه معرفت که از شبکه اول سیما پخش شد، به ضربت خوردن امیرمؤمنان(ع) در این شب اشاره کرد و اظهارداشت: خداوند متعال شب قدر را در این ماه قرار داده است و هنگامی که از ائمه اطهار(ع) در مورد این شب سؤال می­شود به خاطر مناجات کردن مردم به طور مبهم به شب نوزدهم، بیست و یکم و بیست و سوم اشاره می­کنند.

حضرت آیت الله نوری همدانی نزول قرآن را از فضیلت و عظمت این ماه برشمرد و در تفسیر سوره قدر ابرازداشت: خداوند با تکریم و تجلیل می­فرماید: «انا انزلناه فی لیله القدر» و برای این که عظمت این شب را مشخص کند می­فرماید: «و ما ادراک ما لیله القدر» شب قدر آنقدر عظمت دارد که از هزار ماه برتر و بالاتر است و آنقدر رحمت پروردگار در این شب گسترده است که عبادت، دعا و استغفار مورد قبول پروردگار قرار می گیرد.

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم  همچنین به نازل شدن ملائکه و روح در شب قدر اشاره و خاطرنشان­کرد: «تنزل الملائکه والروح» روح از فرشتگان مقرب الهی است که مقامش از جبرئیل و اسرافیل بالاتر است و دیگر فرشتگان به صورت دسته جمعی در این شب به زمین می­آیند.

وی تداوم نزول فرشتگان را در شب قدر یادآور شد و تصریح کرد: جریان نازل شدن فرشتگان هر سال ادامه دارد اما سؤال اینجاست که هدف از نازل شدن ملائک چیست؟ و این موضوع بسیار مهم است که ائمه اطهار(ع) فرموده­اند: اگر با کسی مناظره کردید سوره قدر را در نظر داشته باشید و بپرسید که ملائک شب قدر بر چه کسی نازل می­شوند؟

حضرت آیت الله نوری همدانی با بیان این که در شب قدر سرنوشت موجودات عالم بر امام زمان(عج) عرضه می­شود گفت: ملائک الهی به همراه روح، فرشته مقرب خدا به زمین نازل می­شوند و برنامه و مقدرات یک سال موجودات جهان را محضر حضرت­ولی­عصر(عج) عرضه می­کنند.

وی با تاکید بر این که امام زمان(عج) واسطه فیض و ولی­الله­الاعظم هستند، تأکید کرد: باید در همه زمان­ها یک امام معصوم وجود داشته باشد تا همه موضوعات عالم توسط ملائک به ایشان ارائه شود و خداوند در سوره قدر می­فرماید: «سلام هی حتی مطلع الفجر» سلام، رحمت و فیض پروردگار تا طلوع فجر ادامه دارد.

حضرت آیت الله نوری همدانی دنیا را عالم تقدیر دانست و افزود: پیامبراکرم(ص) و اهل بیت(ع) به مسأله تقدیر در این جهان اشاره کرده­اند همانگونه که خداوند نیز فرموده است: «إِنَّا کُلَّ شَیْءٍ خَلَقْنَاهُ بِقَدَرٍ» ما موجودات دنیا را با اندازه و مقدار معینی آفریدیم بنابراین سرنوشت هر انسان و موجودی از سوی خداوند مقدر شده است.

وی در ادامه به دعای چهل­ودوم امام سجاد(ع) در صحیفه سجادیه اشاره کرد و گفت: حضرت درباره ماه مبارک رمضان می­فرماید: «شهر رمضان، شهر الصیام، و شهر الاسلام، و شهر الطهور، و شهر التمحیص و شهر القیام » ماه رمضان، ماه روزه گرفتن، ماه اسلام، ماه پاک کننده از گناهان، ماه امتحان الهی، ماه قیام به عبادت و ماهی که قرآن در آن نازل شده است.

وی همچنین به بیان معنای توبه و استغفار در شب قدر پرداخت و یادآور شد: امام علی(ع) در دعای کمیل می­فرماید: «الهی قد اتیتک بعد تقصیری و اسرافی علی نفسی معتذراً نادماً» پروردگارا بعد از این که تقصیر کردم به بارگاه تو آمدم و در حالت پشیمانی از تو طلب استغفار می­کنم که این به معنای توبه و برگشت به سوی خدا است.

حضرت آیت الله نوری همدانی در پایان با اشاره به آیه­ای در سوره بقره اضافه کرد: خداوند می­فرماید: «واذ سألک عبادی عنی فانی قریب أجیب دعوه الداع اذا دعان» ای پیامبر! اگر بندگان راجع به من از تو سؤال می­پرسند که خداوند کجاست؟ به آنها بگو من به آنها نزدیکم و هنگامی که دعا کنند من دعایشان را مستجاب می­کنم./908/پ202/ج

ارسال نظرات