دوری از ولایت سبب بروز مشکلات و مصائب جدید در زندگی میشود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام کریم رضایی کارشناس و مبلغ حوزوی شب گذشته در سلسله جلسات پیرامون شرح خطبه غدیر که در مسجد النبی نجف آباد برگزار شد، با بیان آیه «وَ إِذِ ابْتَلىَ إِبْرَاهِمَ رَبُّهُ بِکلَمَاتٍ فَأَتَمَّهُن» درباره عهدی که خداوند با حضرت ابراهیم برای رسیدن به مقام امامت بست، گفت: مقام والای حضرت ابراهیم در آیات قرآن مکرراً بیان شده است و در این آیه منظور از کلمات، به گفته اکثر مفسرین به معنی شخص یا اشخاص است که خداوند ابراهیم را با آنها امتحان کرده است.
وی در ادامه بیان داشت: شاهد مثال این مطلب آیه «إِنَّ اللَّهَ یُبَشِّرُکِ بِکلَمَةٍ مِّنْهُ اسْمُهُ الْمَسِیحُ عِیسىَ ابْنُ مَرْیَمَ» است که خداوند حضرت عیسی را با عنوان کلمه معرفی کرده است و آنچه حضرت ابراهیم به سبب آن آزمایش شده است مقام و منزلت یک سری از افراد و اشخاص است که طبق روایات معصومان(ع) این افراد، پیامبر اکرم و اهل بیت ایشان بوده اند.
این مبلغ و کارشناس حوزوی با بیان این که طبق آیات الهی عهد خداوند، مقام ولایت است، بیان داشت: افراد نسبت به این عهد الهی یعنی مقام ولایت به دو گروه تقسیم می شوند آنانی که به عهد خدا یعنی ولایت وفادار هستند و آنانی که این عهد را نقض می کنند که خداوند در آیات سوره رعد به ویژگی های این دو دسته اشاره می کند.
حجت الاسلام رضایی در ادامه گفت: طبق آیات قرآن آنانی که عهد خداوند را وفا می کنند یعنی پیروان ولایت، صاحبان خرد و اندیشه، انفاق کنندگان، برپادارندگان نماز، صبر در سختی ها هستند و پاداش این گروه تحیت و سلامی است که خداوند در آخرت در بهشت نصیب آنان می کنند و در مقابل، نقض کنندگان پیمان الهی، همان فتنه گران و آشوبگران تاریخ هستند که عاقبتی جز لعن الهی و عذاب دوزخ منتظر آنها نخواهد بود.
وی در ادامه درباره معنای وفای به عهد الهی افزود: قبول ولایت یک حرف و عمل کردن به دستورات ولی سخن دیگری است آنچه سبب تحیت، سلامت و دوری از عذاب الهی می شود، وفای به عهد قلبی است که انسان با تمام وجود به دستورات ائمه معصومان(ع) در هر حالی عمل کند.
این مبلغ و کارشناس حوزوی از جمله علل بروز مشکلات و مصائب جدید در زندگی را دوری از ولایت عنوان کرد و افزود: آن چه سبب بروز گناهان و بیماری های جدید در جوامع می شود، دوری از ولایت است و این نمونه ای از همان عذاب و دوری از رحمت الهی است که عاقبت نقض کنندگان عهدالله است همان طور که خداوند در قرآن این گونه بیان کرده است «ظَهَرَ الْفَسَادُ فىِ الْبرَّ وَ الْبَحْرِ بِمَا کَسَبَتْ أَیْدِى النَّاس».
حجت الاسلام رضایی در ادامه با اشاره به حادثه غدیرخم افزود: دوری از ولایت طبق روایات معصومان این مسأله از همان روز غدیر شکل گرفته بود که حتی در تفاسیر سنی نیز به آن اشاره شده است که در آن روز 14 نفر در کمین برای کشتن حضرت علی(ع) جمع شده بودند که به اذن الهی نقشه شان از بین رفت.
وی در پایان بیان داشت: در روایتی از امام صادق بیان شده که شیطان در 7 مرتبه ناله زد، موقعی که از درگاه الهی رانده شد، در زمان توبه آدم، در زمان خلوت زلیخا و یوسف، تولد پیامبر، نزول سوره حمد، و مرتبه ششم در زمان واقعه غدیر بوده است و آخرین مرتبه در روز عاشورا و در قتلگاه به خاطر صبر سیدالشهداء بوده است. اگر امامت به دست حضرت علی(ع) برسد خداوند دیگر هیچ گاه در روی زمین معصیت نخواهد شد./1306/پ202/ب4