دستورات الهی باید جایگزین نسخه های بشری شوند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام مرتضی حمیدی، کارشناس مسائل دینی و تربیتی و واعظ کشوری شامگاه 15 مرداد ماه در جمع زائران و مجاوران بارگاه ثامن الحجج(ع) به تشریح نکاتی در حوزه تربیت دینی پرداخت و تصریح کرد: در حوزه تربیت دینی اولین گام کسب معرفت نسبت به خداوند به عنوان ربّ و مربی این عالم است؛ مربی مطلقی که تمام عالم به ویژه افرادی که از او تربیت گری را به ولایت گرفته اند نیز تحت تربیت او هستند.
وی خاطرنشان کرد: بعد از این که مرحله نخست یعنی خوب شناختن و خوب شناساندن خدا به عنوان یک مربی را با موفقیت پشت سر گذاشتیم باید به این باور و یقین برسیم که این مربی خالق و آفریننده ما نیز است از این رو به آنچه برای ما مفید یا مضر است آگاهی مطلق دارد.
حجت الاسلام حمیدی با بیان این که خداوند با وجود داشتن مخلوقات فراوان پس از خلقت انسان به خودش احسن گفت، اظهار کرد: ما برای پی بردن به قدرت این خالق بزرگ باید آن را در خلقت انسان جست و جو کنیم از این رو تأکید کرده اند که برای شناخت و معرفت الله ابتدا به شناخت نفس خودمان بپردازیم.
سخنران حرم رضوی ادامه داد: بنابراین امر و نهی های الهی نیز بر اساس خلقت انسان مطرح شده اند از این رو اگر همه عالم جمع شوند و ثابت کنند که موسیقی برای انسان آرامش بخش است، شراب درمانی برای فلان بیماری است، فلان بازی یا فلان کاسبی که خداوند آن را منع کرده است ایرادی ندارد و امثال این موارد، انسان باید با نادیده گرفتن این دلایل به امر و حکم خداوند به عنوان خالق، مربی و طبیبی آگاه توجه و عمل کند؛ در واقع باید در نظر داشت که خداوند هیچ گاه شفاء و روزی اش را در افعال حرام قرار نمی دهد.
وی با بیان این که خداوند معرفت درک درد و شناخت طبیب و راه درمان را به انسان عطا کرده است، گفت: انسان در عرصه های مختلف زندگی از جمله حوزه فعالیت های تربیتی و فرهنگی باید در برابر حکم و امر الهی از خودش تعبد و بندگی مطلق نشان دهد.
حجت الاسلام حمیدی تصریح کرد: در عرصه تربیتی نسخه های فراوانی شامل کلام قدسی، قرآن، روایات، نهج البلاغه، صحیفه سجادیه، تسبیحات حضرت زهرا(س)، توسل به ائمه اطهار(ع) و غیره وجود دارد با این وجود عده ای با کج سلیقگی این نسخه های الهی را نادیده می گیرند و به دنبال اظهارات فلان دکتر و یا نسخه های فلان شخصیت که در سیر و سلوکش کسب کرده می روند.
کارشناس مسائل دینی و تربیتی ابراز کرد: برخی از مردم به شکلی زندگی می کنند که انگار قرار است همه مسائل را خودشان حل و فصل کنند، گویا این افراد فراموش کرده اند که مصلحت، حکمت، برنامه و خیر و شر دنیا نزد خداوند است.
وی با بیان این که در گذشته فرزندان خانواده ها زودتر به تربیت دینی دست می یافتند، خاطرنشان کرد: در گذشته والدین تربیت فرزندان را به مربی اصلی یعنی خداوند می سپردند و طبق دستورات الهی عمل می کردند اما امروزه والدین به این باور و یقین نرسیده اند که مربی اصلی خداوند است از این رو با این بهانه که تربیت فرزندان نشدنی و امری دشوار است از زیر بار این مسؤولیت شانه خالی می کنند در حالیکه باید به خداوند توکل کنند و تربیت فرزندانشان را به خدا و ائمه(ع) بسپارند.
حجت الاسلام حمیدی با تأکید بر این که باید تربیت عملی را در جامعه ترویج کنیم، عنوان کرد: باید به نسخه های الهی که خالق و مربی حکیم این عالم برای ما تجویز کرده است عمل کنیم؛ متأسفانه عده ای از افراد به جای عمل به این نسخه ها صرفاً به نوشتن مقاله و مصاحبه کردن در مورد آن بسنده می کنند در حالی که طبق کلام امام صادق(ع) شیعه اهل بیت(ع) بعد از نماز با رفتار، اخلاق، کردار و سایر ویژگی های اخلاقی و عملی اش شناخته می شود. /9312/پ202/ب4