رییس جمهور از سفر ۵ روزه به دو کشور آسیای میانه به ایران بازگشت
به گزارش خبرگزاری رسا، دکتر روحانی در بدو ورود به کشور مورد استقبال دکتر علیاکبر ولایتی مشاور مقام معظم رهبری در امور بینالملل، دکتر اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری، دکتر محمدباقر نوبخت معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری، دکتر سید حسن قاضیزاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و شمار دیگر از مسئولان کشور قرار گرفت.
دکتر روحانی روز دوشنبه 17 شهریور ماه در رأس هیات بلندپایه سیاسی و اقتصادی، کشور را به قصد سفری پنج روزه به قزاقستان و تاجیکستان، ترک کرد.
این سفر رییس دولت یازدهم که از نظر زمانی با سالگرد استقلال تاجیکستان مقارن شد، در قالب سفر به قزاقستان و تاجیکستان و همچنین شرکت و سخنرانی در چهاردهمین اجلاس سران کشورهای عضو اصلی و ناظر سازمان همکاری شانگهای در «دوشنبه» پایتخت تاجیکستان انجام شد.
دکتر روحانی در سفر به «آستانه» پایتخت قزاقستان، مورد استقبال رسمی «نور سلطان نظربایف» در «آکوردا» محل کاخ ریاستجمهوری قزاقستان قرار گرفت.
رییس جمهوری در سفر دو روزه به قزاقستان که به دعوت رسمی رییس جمهوری قزاقستان صورت گرفت، ضمن دیدار با رییسجمهوری و نخست وزیر کشور میزبان، در همایش اقتصادی ایران و قزاقستان شرکت کرد و در برنامهای دیگر در جمع دانشگاهیان قزاقستانی در دانشگاه آستانه حضور یافت.
شماری از اسناد و موافقتنامههای مشترک ایران - قزاقستان در حضور روسای جمهوری دو کشور به امضاء وزیران مربوطه رسید که عمده این اسناد در زمینه حملونقل بینالمللی، نقشه راه همکاریهای بازرگانی، صنعتی و تجاری میان ایران و قزاقستان و برنامه پنج ساله همکاریهای وزارتخانههای خارجی دو کشور بود.
رییس جمهوری در ادامه این سفر، به منظور دیدار دو جانبه و همچنین شرکت در چهاردهمین اجلاس سران کشورهای عضو اصلی و ناظر سازمان همکاری شانگهای وارد «دوشنبه» پایتخت تاجیکستان شد و «امامعلی رحمان» رییسجمهوری تاجیکستان در محل «کاخ ملت» به استقبال رسمی از دکتر روحانی پرداخت.
ملاقات خصوصی روسای جمهوری ایران و تاجیکستان، برگزاری نخستین دور مذاکرات مشترک مقامهای دو کشور، امضای اسناد همکاریهای دوجانبه، دیدار با رییس مجلس و نخست وزیر تاجیکستان، دیدار با دبیرکل سازمان همکاری شانگهای، سخنرانی در جمع اساتید و دانشجویان آکادمی علوم تاجیکستان و همچنین دیدار با ایرانیان مقیم تاجیکستان از جمله برنامههای سفر رییس جمهوری به دوشنبه بود.
همچنین در جریان این سفر، سد و نیروگاه 220 مگاواتی سنگ توده دو که با استفاده از توان و ظرفیت متخصصان ایرانی طراحی، ساخت، نصب و راهاندازی شده است، با پیام ویدیویی روسای جمهوری اسلامی ایران و تاجیکستان به طور رسمی به بهرهبرداری رسید.
گفتنی است دکتر روحانی در جریان این سفر، طی مراسمی از سوی هیات عالی آکادمی علوم تاجیکستان به عنوان عضو خارجی این آکادمی معرفی شد.
در روز پایانی این سفر، رییس جمهوری همزمان با آغاز چهاردهمین اجلاس سران کشورهای عضو اصلی و ناظر سازمان همکاری شانگهای، در این اجلاس شرکت کرد و در جمع اعضا به سخنرانی پرداخت.
دکتر روحانی همچنین در حاشیه چهاردهمین اجلاس سران کشورهای عضو و ناظر سازمان همکاری شانگهای که با عنوان «همکاری، همرشدی و همشکوفایی» برگزار شد، با روسای جمهور ازبکستان، ترکمنستان، چین، افغانستان و روسیه و همچنین وزیر امور خارجه هند دیدار و گفتوگو کرد.
کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای علاقمند به روابط بالاتر و بهتر با ایران هستند
رییس جمهوری شامگاه جمعه در بدو ورود به تهران پس از برگزاری مراسم استقبال، با اشاره به دیدار با روسای جمهور 7 کشور در جریان سفر 5 روزه به قزاقستان و تاجیکستان، گفت: در همه ملاقاتها و گفتوگوها، امروزه همه کشورهای منطقه و اعضای سازمان همکاری شانگهای علاقمند به روابط بالاتر و بهتر با ایران در همه زمینهها از جمله حوزه اقتصادی هستند.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در اعلام نتایج دیدارهایی که با روسای جمهور قزاقستان، تاجیکستان، ازبکستان، ترکمنستان، چین، افغانستان، روسیه و وزیر امور خارجه هند در جریان سفر به قزاقستان و تاجیکستان و در حاشیه اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در «دوشنبه» داشته است، افزود: با همه کشورها درباره مسایل منطقه و مسایل بینالمللی بحث و بررسی صورت گرفت و امیدورایم نتایج سفر به نفع ملت ایران و کشورهای منطقه باشد.
رییس جمهوری با اشاره به اعلام مواضع جمهوری اسلامی ایران درباره مسایل منطقه، تروریسم و افراطیگری در جریان سخنرانیهایی که در این سفر 5 روزه داشته است، خاطر نشان کرد: درباره مسایل اقتصادی و ارتباطات اقتصادی که باید میان کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای وجود داشته باشد نیز تأکید شد.
دکتر روحانی با اشاره به مطرح شدن ظرفیتهای موجود برای روابط اقتصادی، فرهنگی، علمی و فناوری بین ایران و قزاقستان در دیدار رؤسای جمهور دو کشور، گفت: راهآهن قزاقستان – ترکمنستان – ایران در آذر ماه به بهرهبرداری خواهد رسید و کریدور جنوب به شمال نیز شرایط بهتری پیدا خواهد کرد.
رییس جمهوری همچنین به دیدارهای جداگانه با بازرگانان و تجار ایرانی و همچنین اساتید دانشگاه در قزاقستان اشاره کرد.
دکتر روحانی با یادآوری گفتوگوی دوجانبه با رییس جمهور تاجیکستان، افزود: همزمان با این سفر، نیروگاه سنگ توده دو، توسط دو رییس جمهور به بهرهبرداری رسید.
رییس جمهوری افتتاح نیروگاه 220 مگاواتی سنگ توده دو که با استفاده از توان و ظرفیت متخصصان ایرانی، طراحی و ساخته شده است، را باعث افتخار ایران دانست و گفت: امروزه مهندسین ایرانی در خارج کشور، میتوانند خدمات ارزندهای به کل منطقه ارایه دهند و همه مسئولان تاجیکی نیز میگفتند که ایرانیها در مقایسه با سایر کشورها، پروژهها را بهتر انجام میدهند.
دکتر روحانی افزود: همچنین رییس جمهوری ترکمنستان میگفت مهندسین ایرانی در بسیاری زمینهها از همه کشورهای دیگر بهتر عمل میکنند؛ این افتخاری برای جمهوری اسلامی ایران است که در زمینههای مختلف میتوانند در کشورهای منطقه فعال باشد. /924/د102/ج