اطراف سومین حرم اهل بیت به مرکز فسق و فجور تبدیل شده است/ وظیفه روحانیت و دولت در قبال میراث فرهنگی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در فارس، آیتالله اسدالله ایمانی، نماینده ولی فقیه در استان فارس، پیش از ظهر امروز در مراسم معارفه رییس نهاد نمایندگی ولی فقیه در این استان و آغاز بهکار حوزههای علمیه تحت اشراف این نهاد به جایگاه سومین حرم اهل بیت(ع) شیراز و حرم مطهر حضرت سید علاءالدین حسین(ع) و حضرت احمد بن موسی(ع) و محمد بن موسی(ع) اشاره کرد و گفت: تاکنون اقدامات مثبتی جهت ارائه خدمات و گسترش فضاهای این حرمهای مطهر صورت گرفته که قابل قدردانی است.
وی با انتقاد از اینکه در این ایام فضای رسانهای معیوبی در شیراز و استان فارس درباره مسأله طرح توسعه حرم مطهر شکل گرفته است، گفت: حرم مطهر شیراز 57 هکتار طرح توسعه مصوب دارد که به تصویب شورای عالی شهرسازی رسیده و این طرح با حضور مسؤولان میراث فرهنگی دولت گذشته تصویب شده و امضای آنان پای طرح مصوب است؛ بنابراین توسعه اولیه حرم 57 هکتار است و طبعاً در طرح توسعه دوم و سوم این فضا گسترش پیدا میکند.
وی با تأکید بر اینکه آثار فرهنگی و حفظ آنها برای ما محترم و لازم است، اما جوسازی و بازیهای سیاسی ممنوع و غلط است، افزود: آیا کوچه پس کوچههای یک متری با خانههای گلی که با یک زلزله پنج ریشتری در هم میریزد و صدها نفر ممکن است در زیر آوار بمانند، اینها را باید حفظ کرد یا معتادانی که در این خانهها پناه میگیرند و زندگی میکنند و تبدیل به مرکز فسق و فجور کنار حرم مطهر شده است.
آیتالله ایمانی ادامه داد: اگر میراث فرهنگی واقعاً میخواهد بافت قدیم شیراز را حفظ کند، 370 هکتار بافت فرسوده اطراف حرم است و 5 یا 4 الی 10 هکتار را از هر نقطهای انتخاب کرده و بازسازی کند و یک نمونه از گذشته شهر شیراز را در منظر تمام بازدیدکنندگان و جهانگردان قرار دهد.
نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان اضافه کرد: اما اینکه رجزخوانی کنند و لشکر راه بیندازند و بگویند که ما باید این بافت با تمام کوچه پس کوچهها را حفظ کنیم یعنی اینجا مرکز معتادان و فسق و فجور شود و اجازه توسعه حرم به کسی ندهیم و راه دسترسی را ببندیم، باید گفت که این خواب تعبیر ندارد.
وی عنوان کرد: اگر منظورتان 52 یا 60 خانه میراث فرهنگی شیراز است که اثر فاخر فرهنگی است، باید گفت که همگان اعم از دولت و روحانیت در حفظ اینها مسؤول هستند و این مطلب را من بهعنوان شخصی میگویم که در اسفند سال 1357 برای جلوگیری از غارت آثار بیشابور در کازرون یک تنه ایستادگی کردم و آن روز اجازه ندادم یک گچبری بیشابور به سرقت برود و از آن دفاع کردم و امروز هم اینگونه دفاع میکنم اما اجازه حضور قاچاقچی، اوباش، اشرار و قمهکش را در بافت قدیم شیراز نخواهیم داد.
وظیفه دولت و روحانیت در قبال حفظ میراث فرهنگی
آیتالله ایمانی از جوسازیهای صورت گرفته در زمینه تخریب منازل اطراف حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) انتقاد کرد و گفت: اگر خانه میراث فرهنگی خراب شده است، مستندسازی و بازسازی میشود و آثار فاخر فرهنگی مکانهای دیگر هم حفظ میشود اما مردم باید رفاه داشته باشند.
نماینده ولی فقیه در استان فارس با اشاره به احداث خیابان 9 دی در بافت قدیم شیراز عنوان کرد: این خیابان به دلیل حفظ آثار فاخر فرهنگی تبدیل به یک کوچه هفت پیچ شده است و اگر میخواستند که خیابان را درست به جلو برند که کوچه هفت پیچ نمیساختند؛ اکنون چرا حرم مطهر و راه و مسکن را زیر سؤال میبرند و شکایت میکنند؟ از چه کسی شکایت میکنند وقتی که از مال خود درست حفاظت نمیکنند و دیگران را متهم میکنند.
وی تأکید کرد: اکنون حرم مطهر در حال رشد و بالندگی است و هر کسی بخواهد سدی بر سر راه آن بیندازد مطمئناً با سخنان رهبر معظم انقلاب مقابله کرده است که فرمودند این حرم مطهر باید کانون توجه باشد و اولین راه کانون توجه آن بودن این است که دسترسی به حرم مطهر به سهولت صورت گیرد و خیابانهای منتهی به آن درست شود تا مردم راحت به این حرم مطهر رفت و آمد داشته باشند.
آیتالله ایمانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: شرایط امروزی به نحوی است که تمام قدرت کفر یک جا جمع شده و در مقابل مکتب حقه جعفری و به دنبال آن مکتب اسلام قرار دارد.
تلاش برای رسیدن به قرب الهی
وی با بیان اینکه تمام امکانات مادی و انسانی کفار برای شکستن انقلاب اسلامی ایران جمع شده است، گفت: در چنین شرایطی طلبهها به دفاع از فکر و اندیشه اسلام برخاستهاند و طبعاً با توجه به آنچه در جهان میگذرد آغاز برنامه و رسالت خود را داشتهاند.
آیتالله ایمانی افزود: این توجه و آنچه در جهان میگذرد هیچگاه نباید از یاد برده شود و همچنین نباید فراموش شود که در دوران انقلاب اسلامی، رهبری امام راحل و ولی امر مسلمین مسؤولیت خود را آغاز و دنبال میکنند.
امام جمعه شیراز به آغاز سال تحصیلی طلاب اشاره کرد و گفت: طلاب باید تلاش کنند تا در پایان سال تحصیلی بزرگ زرینی به ساحت مقدس حضرت ولیعصر(عج) تقدیم کرده و گامی جهت بالا بردن و نزدیک شدن به مقام قرب الهی برداشته باشند.
وی افزود: علم مانند شیر است که سلامت روح و جسم ما را تأمین میکند اما اگر در ظرفی مسموم ریخته شود، مسلماً مضر خواهد بود؛ از اینرو باید ظرف دل خود را برای پذیرش علم پاک و تطهیر کنیم تا این علم تا ابد باقی بماند.
آیتالله ایمانی در ادامه سخنان خود عنوان کرد: آنچه در امر حوزههای علمیه رشد و بالندگی به وجود آورده است به برکت رهبری رهبر معظم انقلاب و هدایتهای معظمله است و سر سفره انعام و احسان علمای بزرگی هستیم که سالهای متمادی با خون دل زندگی کردهاند تا این مجموعهها را ساماندهی کنند؛ از اینرو رشد و بالندگی حوزههای علمیه حاصل زحمات آنان است.
نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان افزود: زحماتی که پیشینیان کشیدهاند و زحمات و خدماتی که شخصیتهای عظیم شیراز انجام دادهاند، موجب شده که امروز حوزههای علمیه استان فارس به سمت رشد و بالندگی حرکت کنند.
اشاره به سابقه علمی شهر شیراز
وی به سابقه علمی شهر شیراز اشاره کرد و گفت: وجود حوزه علمیه منصوریه شیراز با بیش از 600 سال سابقه نشان میدهد که علمای گذشته این شهر در رشد و بالندگی حوزهها قدم برداشتهاند و کار کردهاند با اینکه میدانیم بالندگی حوزههای علمیه شیعه از عصر صفویه بوده اما در این شهر مراکزی قبل از صفویه فعال بودهاند و با کار و تلاش گام برداشتهاند.
آیتالله ایمانی اظهار کرد: امروز در کنار علمای شایسته، شخصیتهای برجسته و انسانهای والامقامی قرار گرفتهایم که حضور و عنایت آنان و همکاری و همراهی آنها بری ما مایه دلگرمی است و امید میسازد.
رییس شورای فرهنگ عمومی فارس همچنین از خدمات رؤسای سابق نهاد رهبری در سالهای گذشته چون حجج اسلام صداقت، طاهری و سقاچی قدردانی کرد.
وی تأکید کرد: عمده همت حوزههای علمیه بر محور فرهنگ دینی و انقلابی شهر شیراز و حرم سوم اهل بیت(ع) و مسائلی مرتبط با دین و فرهنگ و انقلاب و اندیشه است.
شایان ذکر است، در پایان این مراسم حجتالاسلام والمسلمین امین رصاف به عنوان رییس نهاد نمایندگی ولیفقیه در استان فارس معرفی شد، همچنین تعدادی از طلاب برتر سالهای قبل مورد تقدیر قرار گرفتند./919/پ201/ج