آخوند گزی اسوهای ماندگار برای حوزه علمیه اصفهان
به گزارش خبرگزاری رسا در اصفهان حضرت آیت الله حسین مظاهری رییس حوزه علمیه اصفهان امروز در پیامی به همایش آیت الله شیخ عبدالکریم گزی گفت: بیگمان وی یکی از بزرگان و مفاخر بیهمتای حوزه علمیه اصفهان و در عدادِ عالمانی است که برای همیشه، رفتار و منش او اسوهای ماندگار برای طلاب حوزه علمیه و دانشپژوهان وادی علم و معرفت میباشد.
متن پیام رییس حوزه علمیه اصفهان به شرح ذیل است؛
بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ
«إِنَّمایَخْشَى اللَّهَ مِنْ عِبادِهِ الْعُلَماءُ»
عالمانِ دین باور در تمام دوران زندگانی مصداق بارز این آیه الهی بوده و خضوع آنان به درگاه ربوبی نشانه بارز این مفهوم است که هرچه بر علم و درایت آنان افزوده میشد، بر تواضع و فروتنی آنان از یکسو و سجود و خشوع آن رادمردانِ علم و عمل افزون میگشت، «وَ مِمَّنْ هَدَیْنا وَ اجْتَبَیْنا إِذا تُتْلى عَلَیْهِمْ آیاتُ الرَّحْمنِ خَرُّوا سُجَّداً وَ بُکِیًّا».
بیگمان مرحوم علامه آیت الله شیخ عبد الکریم گزی«قدّسسرّه»، یکی از بزرگان و مفاخر بیهمتای حوزه علمیه اصفهان و در عدادِ عالمانی است که برای همیشه، رفتار و منش او اسوهای ماندگار برای طلاب حوزه علمیه و دانشپژوهان وادی علم و معرفت میباشد.
این عالم فرزانه، نه تنها متعلّق به شهر گز که مسقطالرأس اوست و یا اصفهان که دیار علم و مدفن و مزار آن بزرگوار است، بلکه متعلّق به جهان اسلام بوده، چرا که عظمت معنوی، علمی و عملی چنین بزرگانی هیچگاه محدود در یک منطقه و دیار خاص نخواهد شد.
این عالمِ عاملِ عظیمالشّأن، تربیت یافتۀ مکتب علمی و عملیِ اعلام و اعاظمِ بزرگی در حوزهای مقدّسه علمیّه اصفهان، نجف اشرف و سامراء بود که با درک محضر عالمانی عالیمقـداری همانند آیـات الله العظام آقای حاج شیخ حسن کاشف الغطاء و حاج شیخ محمد حسن نجفی صاحب جواهر و میرزای شیرازی و علامه حاج شیخ مرتضی انصاری و نظایر این بزرگانِ علم و عمل«قدّساللهاسرارهم» که همگی از افتخارات تشیع بودند، از ایشان، فقیهی مبرّز و عالمی وارسته ساخت «وَ الْبَلَدُ الطَّیِّبُ یَخْرُجُ نَباتُهُ بِإِذْنِ رَبِّهِ».
عالم جلیل القدرآیةالله شیخ عبدالکریم گزی رادمردی است که در علم از نخبگان جامعه و در عمل از پیشکسوتانِ مردم داری، تواضع و فروتنی است. آنچنان که وقتی بر کرسی درس تکیه میزد، اندیشمندان و فقیهانی همچون آیت الله العظمی حاج سید احمد خوانساری و دانشمندان و مفسرانی مانند آیت الله حاج سید عبدالحسین طیب و دهها عالم برجسته دیگر«رحمةاللهعلیهماجمعین»، تربیت و تحویل جامعه دینی مینمود که هریک در جایگاه علمی و اجتماعی خود توانستند با زیربنای اندیشههای بزرگ آن استاد برجسته به تبیین علوم و مفاهیم دینی پرداخته و آثار گرانقدری از خود بر جای گذاشته و در جامعه علمی تحولات سترگی ایجاد نمایند، و آن زمان که بر کرسی قضاوت مینشست، عالمانه، عادلانه و قاطعانه رفتار کرد و مصداق تمام عدالت در بین آحاد جامعه گشت که هم اغنیا و هم فقرا شیفته عدالت او شده و بر رأی او اعتماد داشته و سخن او را فصل الخطاب میدانستند چرا که او عامل به «إِنَّ اللَّهَ یَأْمُرُکُمْ أَنْ تُؤَدُّوا الْأَماناتِ إِلى أَهْلِها وَ إِذا حَکَمْتُمْ بَیْنَ النَّاسِ أَنْ تَحْکُمُوا بِالْعَدْلِ» بود؛ و آنگاه که به تالیف متون میپرداخت، مضامینی را نگاشت که پس از گذشت بیش از یکصد سال از تألیف آن، هنوز در جامعه علمی زنده و از تمامی تألیفات مشابه، والاتر و ارزشمندتر است؛ که کتابهای ارزشمند «تذکرةالقبور» و «صیغالعقود»، نمونههای بارز این گفتار است که هنوز هم مورد توجه اندیشمندان و اهل علم بوده و نشانۀ خِردورزی و خلوص نیت نگارنده است. «أُولئِکَ الَّذینَ هَدَى اللَّهُ فَبِهُداهُمُ اقْتَدِهْ قُلْ لا أَسْئَلُکُمْ عَلَیْهِ أَجْراً إِنْ هُوَ إِلاَّ ذِکْرى لِلْعالَمینَ».
این عالم اندیشمند آنچنان شیفته خدمت به مردم است که در خدمت رسانی به مردم، ساعات متمادی از عمرش را بدین امر اختصاص و در خادمی مردم شب از روز نمیشناخت.
برگزاری این همایش که به نام و یاد مبارک این عارف و فقیه نامدار، و عالم جلیل القدر، معروف به آخوند گزی«قدّساللهروحه» برپا گردیده، فرصت مغتنمی است تا جانهای شیفتگان اخلاق و علم، به بیان حالات معنوی و عرفانی آن عالم روشنضمیر و آن عارف زاهد، صفا یافته و از یاد شریف او، توشهای برای سیر معنوی و تهذیب نفس فراهم آورده شود.
اینجانب بر خود لازم میدانم از همۀ متصدّیان محترم برگزاری این همایش خصوصاً امام جمعه و مسؤولان شهر گز برخوار و از شما شرکت کنندگان و میهمانان گرامی، صمیمانه تشکّر کنم و توفیقات همگان را در توجّه و بهرهبرداری از صفای معنوی و عرفانی مرحوم مغفور علامه گزی «رحمةالله علیه و رضوانه» خواستار باشم./939/د101/ی