۰۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۴
کد خبر: ۲۲۷۷۴۲
حجت‌الاسلام سقای بی‌ریا:

مرتبط کردن اسیدپاشی با امر به معروف مصداق تشویش اذهان عمومی است

خبرگزاری رسا ـ حجت‌الاسلام سقای بی‌ریا با انتقاد از موضع گیری برخی از رسانه‌ها درباره موضوع اسید پاشی و مرتبط دانستن این عمل ضد انسانی با فریضه الهی امر به معروف و نهی از منکر گفت: این کارها می تواند مصداق تشویش اذهان عمومی و اظهار غیر واقعی باشد.
حجت‌الاسلام محمدناصر سقاي بي‌ريا

حجت‌الاسلام ناصر سقای بی‌ریا، عضو هیأت علمی مؤسسه امام خمینی(ره) در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با حمایت از طرح قانون امر به معروف و نهی از منکر گفت: این طرح سبب ساماندهی امور و جلوگیری از اقدامات ناشایست می‌شود.

 

وی ادامه داد: در بندهای این طرح وظیفه هر فردی مشخص شده و نشان می‌دهد که مردم تنها در حد تذکر لسانی می‌توانند در امر به معروف و نهی از منکر وارد شده و اقدامات عملی را نباید انجام دهند.

 

عضو هیأت علمی مؤسسه امام خمینی(ره) با تأکید بر این‌که قانون مطرح شده درباره امر به معروف و نهی از منکر سبب ایجاد امنیت در این زمینه می‌شود، بیان داشت: هر موضوع ضروری اگر دستور العمل و قانون نداشته باشد ممکن است به نوعی هرج و مرج تبدیل شود؛ هدف طرح بیان شده ساماندهی و مشخص کردن حدود فعالیت افراد در زمینه امر به معروف و نهی از منکر است.

 

وی تأکید کرد: افرادی که نگران امنیت کشور هستند باید نسبت به تصویب و بررسی هر چه زودتر این طرح در مجلس تأکید داشته باشند تا کارها ساماندهی شود؛ نمی‌شود در کشور اسلامی امر به معروف و نهی از منکر نداشته باشیم‌ یا به مردم بگوییم شما وظیفه امر به معروف و نهی از منکر ندارید، چرا که این موضوع با شرع و روح قانون جمهوری اسلامی سازگار نیست.

 

حجت‌الاسلام سقای‌ بی‌ریا وظیفه افراد را فراهم کردن زمینه برای انجام صحیح امر به معروف و نهی از منکر دانست و عنوان کرد: این‌که فردی بگوید امر به معروف و نهی از منکر ضرورت ندارد و این کار را دخالت در امور مردم تلقی کند، نشانه اعتقاد به لیبرالیسم است؛ در حالی که ما از نظر ایده و عقیده لیبرال نیستیم، مسلمانیم و قوانین جمهوری اسلامی نیز بر اساس شرع، قرآن و سنت اهل‌بیت(ع) نوشته شده است.

 

وی تصریح کرد: البته اگر افراط و تفریطی وجود دارد باید از آنها جلوگیری کرد که قانون امر به معروف و نهی از منکر می‌تواند از آنها جلوگیری کند؛ مسؤولان کشور و دلسوزانی که می‌خواهند حقوق مردم و امنیت در جامعه رعایت شود باید از قانون امر به معروف و نهی از منکر حمایت کنند.

 

عضو هیأت علمی مؤسسه امام خمینی(ره) با اشاره به حمایت نمایندگان مجلس از طرح قانون امر به معروف و نهی از منکر خاطرنشان کرد: بندهای بررسی شده طرح با آرای بالا تصویب شده و این نشان می‌دهد که نمایندگان مردم ضرورت چنین طرحی را تشخیص می‌دهند.

 

حجت‌الاسلام سقای بی‌ریا با تأکید بر این‌که موضوع اسید پاشی ارتباطی با امر به معروف و نهی از منکر ندارد، یادآور شد: معاون حقوقی رییس جمهور نیز اعلام کرده است «بررسی‌ها نشان می‌دهد این موضوعات ارتباطی با مسأله امر به معروف و نهی از منکر ندارد».

 

وی ادامه داد: اسید پاشی از سوی هر فرد یا افرادی صورت گیرد محکوم است؛ نکته ای که باید توجه داشت این است که این مسائل ارتباطی با امر به معروف و نهی از منکر ندارد، ولی قوانین بهتر می‌تواند از رخ دادن چنین اتفاقاتی جلوگیری کند، افرادی که مدعی هستند این کارها به خاطر امر به معروف و نهی از منکر صورت گرفته باید برای جلوگیری از چنین کارهای بر قوانین مطرح شده در مجلس تأکید کنند.

 

عضو هیأت علمی مؤسسه امام خمینی(ره) اظهار داشت: اگر فردی منکر را انجام داده و مستلزم عقوبت باشد باید این موضوع از سوی قوه قضاییه و ضابطین اجرایی بررسی شود، هر فردی حق ندارد رأسا اقدام کند؛ قوانینی که در مجلس بررسی می‌شود اقدام افراد را ضابطه مند می‌کند.

 

وی تصریح کرد: در طرحی که به مجلس ارائه شده حقوق مردم رعایت شده که این در جامعه نوعی امنیت در مسائل مختلف ایجاد می‌کند، چرا که منکر تنها بد حجابی نیست و ما وظیفه داریم در برابر تمام مسائل امر به معروف و نهی از منکر داشته باشیم که قوانین ضابطه‌ها را مشخص کرده و نشان می‌دهد که آمران باید چگونه برخورد کنند.

 

حجت‌الاسلام سقای بی‌ریا با انتقاد از موضع گیری برخی از رسانه‌ها درباره موضوع اسید پاشی و مرتبط دانستن این عمل ضد انسانی با فریضه الهی امر به معروف و نهی از منکر خاطرنشان کرد: این کارها می تواند از مصادیق تشویش اذهان عمومی و اظهار غیر واقعی باشد.

 

وی تأکید کرد: اگر امنیت جامعه را همین اقدامات(ارتباط دادن موضوع اسید پاشی به امر به معروف و نهی از منکر) به خطر بیندازد می‌تواند مصداق ایجاد ناامنی در جامعه باشد؛ البته تشخیص آن با قوه قضاییه است و خود آنها باید تشخیص بدهند که این کارها مصداق چه چیزی است./993/ت302/ج

ارسال نظرات