استخراج 15 هزار فیش رسانهای از کتاب الغدیر/تشریح برنامههای کانون پیرامون غدیر خم
به گزارش خبرنگار امروز وسایل ارتباط جمعی(رادیو، تلویزیون و اینترنت) از مهمترین لوازم زندگی ما شدهاند و بدون هیچ مانع و محدودیتی مرزهای جغرافیایی را در مینوردند و از مهمترین راههای کسب آگاهی و اطلاعات و از فراگیرترین، عمومیترین و توانمندترین منابع معرفتی بشر به شمار میروند.
این ابزارهای تبلیغی که با رشد فزایندهای در حال تعدد و تکثرند، برآنند که با تهیه و پخش برنامههای متنوع و جذاب و بهرهگیری از غرائض، احساسات و حتی فطریات انسانی در رقابتی شکننده، عرصه را بر فرهنگهای رقیب، تنگ کنند و با در اختیار گرفتن افکار مخاطبان و تغییر نگرش در آنان رفتارشان را نیز کنترل نمایند.
البته رسانهها را به صورت کلی میتوان به دو دسته دینی و ضد دینی تقسیم کرد که در دنیا امروز رسانههای ضد دینی غولهای امپراطوری رسانهای جهان به شمار میآیند، رسانههای ضد دینی تنها به دنبال جذب مخاطبان خود بوده و در این زمینه نیز از هیچ اقدامی غیر اخلاقی و غیر انسانی دوری نمیکنند؛ اصولا این گونه رسانهها به دنبال ترویج تفکر مادیگرایی و پوچ گرایی هستند.
حالا که جهان از مادیگرایی سر خورده شده و به دنبال معنویت است، فرصت بسیار مناسبی برای رسانههای دینی برای در هم شکستن این امپراطوری به وجود آمده که باید از آن نهایت استفاده را برد.
گویی زمان آن رسیده که معارف اسلام ناب محمدی که همان معارف اهلبیت عصمت و طهارت علیهم السلام است، به استفاده از رسانههای جمعی شامل صوتی، تصویری، کتبی و دیگر مسائل در میان مردمان دهکده جهانی منتشر شود، دهکدهای که به برکت پیشرفت مردم، هر گوشه و کنار هر لحظه از احوالات یکدیگر خبر دارند.
شاید جفایی بزرگی باشد که نتوان با استفاده از فرصتهای ایجاد شده معارف اسلام ناب را به جهانیان منتقل کرد؛ اسلامی که زنده کننده قلب و روح مردمان جهان در کویر مادیگرایی است. البته دلیل محرومیت مردم از نعمت اسلام ناب محمدی و معارف ائمه اطهار علیهم السلام انحراف از غدیر است؛ غدیری که سند چشم انداز زندگی بشریت را تا روز قیامت برنامه ریزی کرده بود.
ما نیز به عنوان عضو کوچکی از این جهان، تصمیم گرفتیم حداقل ذرهای از دیَن خود را نسبت به ترویج معارف اهلبیت علیهم السلام انجام دهیم. در این زمینه نیز گفتوگو تفصیلی را با حجتالاسلام محمد حسین مشکوری از کارشناسان عرصه رسانه دینی ترتیب دادیم.
رسا - آقای مشکوری به عنوان پرسش نخست مقداری درباره زندگینامه خودتان بگویید؟
بنده محمد حسین مشکوری و طلبه هستم. هم اکنون در مقطع درس خارج در قم مشغول تحصیل هستم. پدر بزرگم مرحوم آیتالله مشکوری نجفی از علمای بزرگ نجف و در اواخر عمر شریفش در تهران محسوب میشد. بنده گر چه ایشان را ندیدم به دلیل آنکه ایشان در سال 52 در تهران رحلت فرمودند و بنده متولد سال 60 هستم، لکن توفیق داشتم در سال 75 پیرامون حیات پربرکت ایشان تحقیقاتی نمایم و این تحقیقات را تحت عنوان کتاب «حیات طیبه» به رشته تحریر درآورم. همین امر سبب شد تا به کسوت مقدس روحانیت علاقمند گردم.
این علاقه مندی شدید من را در سنین نوجوانی به سمت فراگیری دروس طلبگی سوق داد؛ البته پدرم با ورود بنده در آن مقطع سنی مخالف بودند و این خود عاملی شد تا آنکه تا مقطع کنکور درسم را ادامه بدهم، حتی در دانشگاه نیز در رشته مهندسی فیزیک در تهران قبول شدم؛ ولی نرفتم و به جهت شدت علاقه به کسوت روحانیت در سال 78 وارد حوزه علمیه شدم.
رسا - از کدام مدرسه علمیه درس طلبگی خود را آغاز کردید؟
دوره مقدمات حوزه را در مدرسه آیتالله مجتهدی در تهران گذراندم؛ پس از پایان این دوره به قم آمدم، اکنون قریب به 10 سال است که در قم مشغول به تحصیل هستم که از این مدت پنج سالی میشود در درس خارج شرکت میکنم.
رسا - دروس مقدمات، سطوح عالی و خارج را نزد کدام اساتید شاگردی کردید؟
در مدرسه آیتالله مجتهدی دروس مقدمات را نزد مرحوم آیت الله مجتهدی و اساتید مبرز آن مدرسه همچون حجج اسلام میر هاشم حسینی، رفیع پور، حاج قربان و سید مسعود حسینی و درس سطوح عالی را نیز نزد حججاسلام حیدری فسایی، سید رسول تهرانی و نائینی به پایان رساندم.
در درس خارج نیز از محضر اساتیدی همانند رهبر معظم انقلاب، آیتالله سبحانی، آیتالله شاهرودی و حجتالاسلام والمسلمین سید مجتبی حسینی بهره بردهام.
رسا - گویا شما مؤسس کانون خورشید هستید، مقداری درباره این کانون صحبت کنید؟
به طور رسمی کانون خورشید در سال 91 با انگیزه و محوریت بررسی موضوعات پیرامون ترویج رسانهای معارف نورانی غدیر و کتاب الغدیر آغاز به کار کرد که ما طرحهای رسانهای غدیر را در هفت فاز و به مدت زمان 5 سال برنامه ریزی کردیم.
البته کار پژوهشی و تولید محتوای کانون، مقدم بر فعالیت رسانهای آن است؛ چرا که برای ورود به کار رسانهای باید از محتوای غنی و مناسبی برخوردار بود؛ ولی به طور کلی میتوان گفت که کانون خورشید در بخش ترویج و تبلیغ رسانهای معارف غدیر و صحیفه سجادیه فعالیت خود را آغاز نمود.
رسا - طرح تأسیس کانون خورشید را چگونه به دست آوردید؟
جلسهای با یکی از مسؤولان فرهنگی کشور داشتیم که فرد مسؤل گفت: «دیداری با مقام معظم رهبری داشتم که ایشان فرمودند: غدیر در کشور متولی ندارد و کار جدی برای گسترش این فرهنگ صورت نمیگیرد.»
این خبر و محتوای آن سبب شد با خودم فکر کنم ما طلبهها که ادعای سربازی امام زمان(عج) را داریم، اگر درباره غدیر کاری انجام ندهیم، پس چه فردی باید در این زمینه تلاش کند؟ و اصلا چرا موضوع غدیر متولی ندارد، در حالی که حوزویان باید این اقدام را شروع و گسترش دهند؛ چرا که غدیر از مختصات شیعه و به تعبیر بهتر نخستین اعتقاد شیعه است.
جرقه تأسیس این کانون پس از آن جلسه در ذهن من خطور کرد. از اینرو کمر همت را بسته و سخنان رهبر معظم انقلاب درباره غدیر خم را از سال 68 تا 91 مورد بررسی قرار دادم تا دریابم عقیده ایشان درباره ترویج فرهنگ غدیر در کشور چیست.
در این جستوجو و بررسی مشاهده کردم، رهبر معظم انقلاب در یکی از سخنرانیهای سال 78 فرمودهاند: «همین کتاب الغدیر هم بهنظر من مهجور است. من به دوستانمان سفارش کردم الغدیر را که در آن صدها کتاب است - یعنی ایشان درباره موضوعات مختلف، مطالبی دارد. گاهی صد صفحه، هشتاد صفحه درباره یک شخص، یک مطلب، یا یک حدیث، مطلب دارد و یک نفر باید اینها را از اوّلِ الغدیر بخواند، تا به مطلب مورد نظر برسد و از آن استفاده کند. حالا کو آن آدمی که حوصله کند، یازده جلد کتاب الغدیر را بخواند و اینگونه مطالب را بیرون بکشد؟! - مورد بررسی دقیق قرار دهند و موضوعات مختلف را دانه دانه بیرون بکشند؛ هر کدامشان یک کتاب، یا یک جزوه است. الغدیر هم - آن کاخ عظیمی که مرحوم امینی ساخته - به جای خود محفوظ؛ این کتابها هم دانه دانه بیاید و اقطار عالم را پر کند. یعنی الغدیر به صورت یک مجموعه، وجود داشته باشد، یک جا هم جزوه، جزوه وجود داشته باشد.» همین مطلب سبب شد پروژه پژوهشی کانون طبق دستور کار معظم له پیرامون کتاب شریف الغدیر علامه امینی شکل بگیرد.
رسا - نخستین فعالیتی که درباره بررسی غدیر شروع کردید چه بود؟
نخستین پژوهش ما درباره کتاب گرانسنگ الغدیر است. در این باره تمام کتابهایی که درباره غدیر تألیف شده را مورد بررسی قرار دادیم، در نهایت به این نتیجه رسیدیم که کار پژوهشی خود را از کتاب «الغدیر» آغاز کنیم.
در سال 91 این کتاب را با آیین نامه ویژهایی در اختیار 10 پژوهشگر نخبه حوزوی قرار دادیم و یک سامانه پژوهشی تحت وب برای این امر طراحی کردیم تا پژوهشگران فیشهای رسانهای را ابتدائا استخراج نموده و در ادامه در اختیار کانون قرار دهند.
نخست در طول 9 ماه مطالعه پژوهشگران، 15 هزار فیش از کتاب «الغدیر» استخراج شد که پس از پالایش به 12 هزار فیش رسید و در پالایش سوم به 11 هزار فیش رسانهای کاهش یافت؛ با این وجود، کتاب «الغدیر» علامه امینی از سوی کانون خورشید به 11 هزار فیش رسانهای تبدیل شد که این فیشهای نهایی نیز در عید غدیر خم سال جاری با عنوان سایت اکمال و به نشانی(ekmall.ir) رونمایی شد و در اختیار علاقمندان قرار گرفت.
این سایت به افراد امکان میدهد هر موضوعی که درباره کتاب الغدیر میخواهند را به راحتی و با یک جستوجوی ساده استخراج کرده و به مطلب خود دسترسی پیدا کنند؛ حتی میتوانند از این فیشها برای نوشتن نمایشنامه و فعالیتهای رسانهای بهره ببرند.
رسا - همانگونه که مستحضر هستید کارهای زیادی درباره غدیر صورت گرفته است، با این وجود آیا دلیل خاصی داشت که وارد بحث رسانهای درباره الغدیر شدید؟
زمینههای مختلف و تجربیات گوناگونی در پیش روی ما قرار داشت؛ به عنوان نمونه فعالیتهای آموزشی پیرامون معارف غدیر توسط مجموعههایی انجام گرفته بود، ولی این فعالیتها همگانی و عمومی نبودند، همچنین دارای هزینههای بالا برای جذب اساتید، دانشپژوه و مکان تدریس بودند و همچنین امور ترویجی دیگری که توسط ما رصد شد و هیچ کدام بازدهی کافی و بالایی برای رسیدن به هدف نهایی ما را نداشتند. از اینرو تصمیم کانون خورشید براین شد که در قالب رسانه وارد این عرصه شود.
چرا که رسانه فراگیر بوده و مردم به آن علاقهمند هستند؛ از اینرو برای آن وقت میگذارند. همچنین فعالیت رسانهای ضریب نفوذ و تأثیرگذاری بیشتری در مردم دارد؛ رسانه به نظر بنده شامل فضای مجازی، رسانههای صوتی، تصویری و رسانههای مکتوب میباشد که امروزه گستره آن بسیار فراگیر و ای بسا عالمگیر است.
رسا - در بحث غدیر خم به جز فیش برداری از کتاب الغدیر در چه مباحث دیگری نیز وارد شدهاید؟
کانون خورشید ضمن ترویج رسانهای، کار فرهنگی ویژهای نیز درباره غدیر آغاز نموده است؛ از اینرو برای ترویج فرهنگ غدیر، پنج فرهنگ مغفول غدیری انتخاب شده و قرار است که در هر سال(از سال 92 تا 96) یک فرهنگ مغفول غدیری را در کشور ترویج دهیم.
در این رابطه ما موفق شدیم در سال 92 در زمینه احیای فرهنگ برپایی نماز جماعت عید غدیر در کشور به توفیقاتی دست یابیم؛ در این باره ضمن چاپ دو مجله با عنوان «قنوت خورشید 1 و 2»، بروشوری در شمارگان 30 هزار نسخه چاپ و در سراسر کشور منتشر کردیم؛ نتیجه این فعالیتها این شد که در سال گذشته 3 هزار نماز جماعت عید غدیر در کشور برگزار شد.
در سال جاری(93) نیز کانون خورشید توفیق یافت، مساله احیای معارف نورانی زیارت غدیریه امام هادی علیه السلام را در دستور کار خود قرار دهد؛ لذا در این راستا با چاپ مجلهای با عنوان «زیارت خورشید» در تیراژ 8 هزار نسخه، موارد فراوانی از این معارف نورانی همچون سند زیارت، آیات قرآن، استشهادات تاریخی امام هادی علیه السلام درباره امیرمؤمنان علیه السلام و بسیاری از موضوعات مطروحه پیرامون این زیارت شریف را مورد بررسی قرار دادیم.
ان شاالله در سال 94 در پی ترویج اطعام غدیر در کشور هستیم؛ چرا که در این زمینه روایات مفصلی در منابع شیعه آمده است، مانند این روایت صحیح السند که شخصی از امام رضا علیه السلام سؤال میکند: ثواب اطعام غدیر چقدر است؟ امام علیه السلام میفرمایند: «همانند این است که فئام را اطعام داده است»، آن شخص میپرسد: فئام چیست؟ امام علیه السلام پاسخ میدهند: «همانند این است که هزار نبی، هزار شهید و هزار صالح را اطعام کرده است».
در سال 95 نیز در پی ترویج برگزاری و احیای مجلس شعرخوانی و غدیریه سرایی در کشور هستیم تا راه و روش و سیره اهل بیت علیهم السلام و نیز علمای سلف احیا شود؛ متأسفانه میرزای شیرازی تنها به فتوای تحریم تنباکو شناخته میشود، در حالی که در کتاب «الغدیر» آمده «ایشان در عید غدیر شاعران را جمع میکرد تا آنها درباره عظمت آن روز شعر بسرایند، ایشان هدیهها و صله های سنگینی پرداخت میکردند و با این فعالیتها ظاهر زیبایی برای غدیر ترسیم میکردند تا همه شاعران و مردم این روز را به یاد داشته باشند».
همچنین در سال 96 در پی ترویج فرهنگ پوشیدن لباس نو و عیدی دادن و عقد اخوت در عید غدیر خم در کشور هستیم.
رسا - آقای مشکوری درباره غدیر میتوان کارهای فرهنگی مختلفی انجام داد، آیا دلیل خاصی دارد که شما برای سال آخر فعالیت خود میخواهید فرهنگ پوشیدن لباس نو را در روز غدیر خم ترویج کنید؟
کانون خورشید طی نامه رسمی از مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران استعلام گرفت که روز هجدهم ذیالحجه سال دهم هجری چه روزی از تاریخ شمسی بوده است؛ در جواب نامه آمده که این روز برابر با روز 29 اسفند ماه سال دهم شمسی بوده است.
با این وجود میتوان گفت شاید عظمت عید نوروز به سبب تقارن آن با عید غدیر خم بوده که مردم ایران در آن روز لباس نو پوشیده، جشن میگرفتند و خانههای خود را آراسته میکردند؛ ما نیز تصمیم گرفتیم در سال آخر، فرهنگ پوشیدن لباس نو و آداب عدی گرفتن را ترویج دهیم.
رسا - آقای مشکوری به جز پژوهش درباره کتاب الغدیر آیا پژوهشهای دیگری داشتهاید؟
رهبر معظم انقلاب در بیانات بسیار زیاد و مهمی نسبت به کتاب شریف صحیفه سجادیه فرمودند: «خواهش میکنم از جوانان که از این کتاب استفاده کنند.» ایشان در سخنرانی دیگر نیز میفرمایند: «اعتکاف مکان مناسبی برای ترویج معارف صحیفه سجادیه است.»
بنده نیز مباحث مربوط به این کتاب صحیفه سجادیه را در دانشگاه صنعتی شریف مطرح کردم که بازخوردهای مناسبی از دانشجویان نخبه کشور دریافت کردم؛ از اینرو کانون خورشید به عنوان نخستین مرکز ترویج رسانهای، وارد عرصه فعالیت درباره صحیفه سجادیه نیز شد.
رسا - آیا پیرامون صحیفه سجادیه که فرمودید میخواهید آن را ترویج رسانهای کنید، فعالیت خاصی انجام دادهاید؟
از تولیدات مهم کانون میتوان به گنجینه نفیس صوتی از کتاب شریف صحیفه سجادیه با عنوان «کتاب معجزنشان» اشاره کرد؛ هدف از طراحی این نرم افزار چند رسانه ای صوتی، استفاده همه جانبه مخاطبان از دعاهای پر مغز کتاب شریف صحیفه سجادیه است. این نرم افزار در سه مرحله تولید شد؛ مرحله نخست آن قرائت متن صحیفه سجادیه از سوی 4 مداح مناجات خوان و مبرز کشور بود.
دعای نخست تا نوزدهم را حاج منصور نورائی، دعای بیستم(مکارم اخلاق) را حاج مهدی سلحشور، دعای بیست و یکم تا چهل و چهارم را حجتالاسلام نجفی و دعای چهل و پنجم تا پنجاه و چهارم را حاج محمد رضا غلامرضا زاده قرائت کردهاند.
مرحله دوم انتخاب ترجمهای خوب و مناسب برای صحیفه سجادیه بود که از میان ترجمههای مختلف، ترجمه ارزنده حضرت آیتالله صفایی بوشهری(امام جمعه محترم بوشهر) انتخاب و با صدای ماندگار استاد محمدرضا سرشار(رضا رهگذر) قرائت شد؛ مرحله سوم نیز شرح و توضیح اجمالی حجتالاسلام اعوانی(معاونت صحیفه پژوهی کانون خورشید) است که برای فهم بیشتر هر دعا ارائه شده است.
در بسته نرم افزار چند رسانهای «کتاب معجزنشان» سه لوح فشرده وجود دارد؛ لوح فشرده نخست شامل نرم افزار مولتی مدیا کتاب معجزنشان است و دو لوح فشرده دیگر mp3 این محصول هستند؛ این اثر فاخر صوتی در نمایشگاه قرآن و رسانههای دیجیتال ارائه شد که عموم افراد استقبال بسیاری خوبی از آن داشتند.
رسا - کانون خورشید آیا با دیگر رسانههای صوتی، تصویری و کتبی نیز همکاری دارد؟
تعامل و ارتباط خوبی میان کانون و صدا و سیما وجود دارد؛ به گونهای که در سال گذشته و امسال، مشاور فکری و اجرایی برخی از برنامههای تلویزیون به مناسبت عید غدیر به کانون خورشید سپرده شد که البته در سال جاری نیز همکاری گستردهتر شد. حضور و مشاوره در برنامه های سیما و نیز برنامههای کارشناسی در صدا و علی الخصوص در رادیو معارف از جمله آنهاست.
البته امروزه با وجود شبکههای گوناگون ماهوارهای کماکان رسانه ملی در کشور پربینندهترین و پرمخاطبترین رسانه بوده و مردم به آن اعتماد دارند؛ البته ضعفهای نیز وجود دارد، ولی با این وجود هم خوب پیشروی میکند، از اینرو بهترین محل فعالیت رسانهای کانون خورشید، صدا و سیما است.
سال جاری نیز پژوهشیهای کانون پیرامون زیارت غدیریه امام هادی علیه السلام و شخصیت علامه امینی در اختیار صدا و سیما قرار گرفت که آنها نیز به صورت زیرنویسها، تیزر، کلیپ، مسابقه در برنامههای مختلف پخش کردند.
رسا ـ همانگونه که میدانید، فضای مجازی دارای ظرفیت عظیمی برای تبلیغ است؛ آیا کانون در این عرصه وارد شده است؟
در حال حاضر کانون خورشید سایتی به نام «www.kanoonkhorshid.ir» را دارست که در آن بخشهای اطلاع رسانی شامل اخبار داخلی کانون و نیز بازتابهای رسانه های مختلف از اخبار و محصولات رسانهای کانون و همچنین اخبار جشنهای غدیریه کشورهای مختلفی همانند جمهوری اسلامی افغانستان، هند، پاکستان و عراق قرار داده شده که علاقهمندان میتوانند در بخش «دیگران» به آن دسترسی پیدا کنند.
در بخش چندرسانهای، آخرین تولیدات کانون خورشید شامل کلیپها، پادکستها، بنرها، عکسها و طرحها بارگزاری شده است.
رسا - فعالیتهای کانون به صورت مکتوب را نیز بیان کنید؟
امسال جزواتی درباره معارف اهلبیت علیهم السلام از کتاب «الغدیر» از سوی کانون برای حجاج بیتالله الحرام آماده و در اختیار سازمان حج و زیارت قرار گرفت؛ همچنین میتوان به کتاب پرتیراژ «خط روشن» که برگزیدهای از کتاب الغدیر علامه امینی است و در سال گذشته توسط نشر معارف به چاپ رسید اشاره نمود.
نکته قابل توجه در مورد این کتاب آن است که در اختتامیه مسابقه ملی که از این کتاب توسط نشر معارف برگزار شده بود، اقشار مختلف مردم حضور داشتند. البته این کتاب در حال حاضر به زبان عربی نیز ترجمه شده است. همچنین کتاب «شهابی در شب» خلاصهای از کتاب «شبهای پیشاور» توسط کانون خورشید به زبانهای عربی و اندونزی ترجمه شده است که امروز میان مسلمانان این کشور بزرگ اسلامی توزیع شده است.
رسا - با توجه به فعالیتهای گسترده شبکههای ماهورهای وهابیت علیه ولایت، شما از چه روشی میخواهید پیام غدیر را به سراسر جهان برسانید؟
اگر معرفت امام و امام شناسی در سطح جهان گسترش یابد، فرد منصف خود به ولایت امیرمؤمنان علی علیه السلام پی میبرد؛ یعنی وقتی جایگاه و ضرورت امامت و ولایت تبیین شود، شخص درک میکند که باید عادلترین، با تقواترین و شجاعترین شخص صاحب این جایگاه گردد و جانشین پیامبر صلی الله علیه و آله شود و جانشینی و خلافت قطعا امر خطیری است که باید از طرف خدای متعال انتخاب گردد، نه انتصابی، شورایی و با تکیه بر عقول بشری؛ بهترین راه مقابله با دشمنان مغرض اهلبیت علیهم السلام و شبه افکنی شبکههای ماهوارهای آنها، اثبات ولایت و امامت از منابع عامه است؛ یعنی همان روشی که علامه امینی(ره) در کتاب گرانسنگ الغدیر برگزید.
معارف غدیر و بحث ولایت و امامت باید به سراسر دنیا گسترش یابد. اگر این فرهنگ در عالم فراگیر شود، افکار مکاتب مادی، مارکسیسم، ماتریالیسم، فمینیسم، سکولاریسم و نیهیلیسم از بین خواهد رفت؛ چرا که ولایت و امامت، یک مبحث عقلی بوده و باید با کار رسانهای قوی در سراسر جهان گسترش یابد.
رسا - آیا کانون از ظرفیت رسانههای ارتباطی همانند تلفن همراه برای رساندن پیام غدیر استفاده کرده است؟
سال گذشته کانون خورشید با همکاری اپراتور همراه اول و ایرانسل پیامکهایی درباره غدیر برای مردم ارسال کرد. امسال این کار را گسترش داد و با همکاری اپراتور ایرانسل ضمن ارسال پیامکهای متنی، آهنگهای پیشواز نیز در این زمینه تولید و پخش نمود.
البته غیر از رسانههای ارتباطی، در سال گذشته و امسال نیز بنرهایی با مفاهیم غدیر از سوی کانون خورشید طراحی و در اماکن مختلف کلان شهر تهران نصب شد.
رسا - کانون خورشید دورههای خاصی نیز در زمینه آشنایی اقشار مختلف مردم به ویژه جوانان و دانشجویان برگزار کرده است؟
دو دوره آموزشی شانزده جلسهای در سه محور خطبه، واقعه غدیر و پاسخ به شبهات غدیر در دانشگاه صنعتی شریف از سوی کانون برگزار شده است که در پایان نیز گواهی پایان دوره به دانشجویان داده شد؛ این طرح در دانشگاه شریف با استقبال رییس وقت دانشگاه، رییس نهاد رهبری، رییس حوزه دانشجویی و رییس هیأت دانشجویی روبرو شد و قرار است در دانشگاههای دیگر نیز برگزار گردد.
کانون خورشید برای گسترش معارف غدیر در میان طلاب و روحانیان نیز کلاسهایی برگزار نمود و از اساتید برجستهای همانند آیت الله نجم الدین طبسی برای تدریس کتاب المراجعات و حجتالاسلام و المسلمین شفیعی شاهرودی برای تدریس کتاب الغدیر علامه امینی دعوت کرد؛ این کلاسها در سال گذشته هفتهای یک روز در مدرسه دارالشفا برگزار میشد که با استقبال طلاب روبهرو شد.
البته گزارش فعالیتهای کانون خورشید به بسیاری از مراجع تقلید، علما، فضلا، مراکز و نهادهای فرهنگی ارائه شده است که باز خورد بسیار مناسبی داشت و بر گسترش کارهای کانون تأکید شده است.
رسا - آقای مشکوری در پایان اگر فعالیت دیگری باقی مانده که انجام دادهاید را بیان کنید؟
از دیگر فعالیتهای کانون خورشید، ساخت مساجد پیش ساخته با عنوان الغدیر در کشور است که از سوی مؤسسه یکتامان پیگیری میشود؛ هم اکنون این مساجد امروز در شهرهای قم، عسلویه، قائمشهر مازندران و بشاگرد به بهره برداری رسیده است.
البته بسیاری از خیرین مسجدساز، منتقد این طرح بودند و میگفتند «مردم از این طرحها استقبال نمیکنند؛ چرا که مسجد باید دارای بنای قوی و کاشیکاری فراوان باشد.» ولی بعد از ساخته شدن این مساجد، جواب منتقدان نیز داده شد.
وقتی خیرین متوجه شدند میتوانند مساجد پیش ساخته را با تمام مختصات مساجد شیعیان همانند گنبد و گلدسته در اسرع وقت بسازند، به این طرح روی آوردند و اکنون از شهرهای مختلفی برای ساخت آنها سفارش داریم.
رسا - آقای مشکوری از وقتی که در اختیار ما قرار دادید بسیار سپاسگذاریم.
امیدوارم خداوند متعال به شما و ما توفیق روز افزون عنایت فرماید تا هر چه بیشتر در ترویج معارف نورانی اهلبیت علیهم السلام کوشا و موفق باشیم، ان شاء الله.
/998/401/ر