وزرای پیشنهادی از مجموعه آقای معین معرفی میشوند
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی خانه ملت، قاسم جعفری در نشست علنی امروز (سهشنبه 27 آبان) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با فخرالدین احمدی دانش آشتیانی وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه امیدوارم نتیجه جلسه امروز به نفع کشور باشد، گفت: آقای رئیس جمهور، شما صحبت از اعتدال میکنید و چپ و راست بر اساس صحبتهای شما فرق نمیکند، حال ای کاش اصولگرا و اصلاحطلب نبود و همه حقطلب میشدیم. اما چه شده که تصادفاً همه وزرای پیشنهادی از یک گروه آن هم از گروه جناب آقای معین و مجموعهاش معرفی میشوند.
نماینده مردم بجنورد، مانه و سملقان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آقای معین همین دو سه روز پیش گفت که باجخواهی مجلس در 35 سال اخیر بیسابقه است، حال آیا آقایان نماینده، شما باجخواهی کردهاید؟ اگر این موضوع درست است، چرا معین یا هر شخص دیگری این افراد را معرفی نمیکنند؟
وی افزود: من دیروز در جلسه درس تفسیر سوره آیتالله جوادی آملی حاضر بودم که در این جلسه در یکی از آیات سوره مطرح شد، من را متولی خزینه کن که من حفیظ و آگاه هستم، حال آقای رئیس جمهور شما هم علت حضور در مجلس خبرگان حفیظ هستید؟ از اینرو برادر بزرگوار و رئیس جمهور محترم، اینجا جلسه رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی است و اعتماد یک امر قلبی بوده و باید برای نماینده اعتماد حاصل شود، چون قرآن به این موضوع تاکید نموده است.
جعفری با تاکید بر اینکه موضوع امانتداری وزیر پیشنهادی باید برای نمایندگان محرز شود، گفت: شاید وزیر پیشنهادی شخصیت محترم و ارزش والایی در پیشگاه خداوند نسبت به بنده حقیر داشته باشد، اما امروز بنده حقیر این دکمهای که فشار میدهم، باید برای آن در دادگاه خداوند، ملت و وجدان پاسخگو باشم.
این نماینده مردم در مجلس نهم تصریح کرد: آقای رئیس جمهور، معاون پارلمانی شما در چند روز اخیر در رابطه با وزیر پیشنهادی و رویکرد مجلس انبوه مصاحبههایی را انجام داده است، حال ما این سوال را داریم که آیا وی برای وصل کردن آمده یا اینکه با مصاحبهها به دنبال فصل کردن است؟ زیرا معاون پارلمانی شما گفته است که از اول آقای روحانی هیچ مبنایی برای استفاده از نمایندگان مجلس جهت تصدی وزارتخانه نداشته است، حال این سوال پیش میآید که چه کسی از مجلسیها طالب بوده که وزیر شود؟ زیرا همه در جریان سفیر شدن یکی از نمایندگان بودند که در آن زمان نمایندگان مجلس چقدر با مضایقه در این رابطه برای اینکه یک همکار را از دست ندهند، رفتار کردند.
وی ادامه داد: مجلس قطعاً افراد زیادی دارد که شأن وزارت دارند. ولی ما هرگز راضی نیستیم که نخبگان خود را از دست بدهیم، حال افراد نباید این پیام را القا کنند که مجلس به دنبال این است که یک نفر از خود را در وزارت علوم به کار گمارد.
جعفری گفت: آقای رئیس جمهور، بگویید که مشورت شما با رئیس محترم مجلس یا حدادعادل و حجتالاسلام ابوترابیفرد چه ضرری برای شما دارد؟ زیرا شاهد بودیم که دیروز حجتالاسلام ابوترابیفرد نایبرئیس مجلس گفت که ظاهرا مشورت در این رابطه نیست. قطعاً معرفی حق جنابعالی است اما مجلس حق دارد که مسیر خودش را برای اینکه مطمئن شود این بار سنگین به درستی مدیریت میشود، طی کند.
نماینده مردم بجنورد در مجلس نهم افزود: ما فکر میکنیم وزارت علوم، قوه فاکره دولت است و کسی باید در این جایگاه باشد، که قوه عاقله و دین و دانش را با هم دارا باشد، اما براساس اطلاعاتی که اعلام شده است فرزندان وزیر پیشنهادی علوم یکی در مالزی، یکی در اسپانیا و یکی در کانادا زندگی میکنند. حال آقای رئیس جمهور خیلی از این وزرای پیشنهادی که معرفی میکنید ظاهراً خانوادههایشان دوست ندارند که در این مملکت زندگی کنند.
وی با تاکید بر اینکه قطعاً در رابطه با صلاحیت وزیر علوم نباید اساتید و دانشجویان را در مقابل مجلس قرار داد، تصریح کرد: من اخیراً دیدم که با روسای دانشگاهها در حمایت از وزیر پیشنهادی مصاحبه شده که در آن این نکته القا شده است که گویا اساتید چیزی میخواهند و مجلس با آن مخالف است. آقای رئیس جمهور، شما به دانشگاه رفتید اما به نماینده تشکلها اجازه صحبت ندادید، حال با چه جرأتی امضای حدود 800 استاد گرفته میشود. از طرف دیگر آنجا برای صحبت و شنیدن وقت نیست، اما برای گرفتن امضا وقت هست؟
جعفری ادامه داد: آقای رئیس جمهور، شما به وضع دانشگاهها اشاره کردید اما باید بگویم که به طور مثال دانشگاه آزاد امسال حدود 12 تا 19 هزار دانشجو در مقطع دکترا گرفته و شخص نجفی سرپرست وزارت علوم که با اقداماتش این وزارتخانه را 10 سال به عقب برگردانده است، از این اقدامات و وضعیت دانشگاه آزاد حمایت میکند. از طرف دیگر در دانشگاه آزاد حدود 500 هزار تحصیلات تکمیلی و حدود 10 هزار استادیار وجود دارد که اگر این آمارها را تقسیم کنیم به هر استادیار 50 نفر دانشجو میرسد. از طرف دیگر با توجه به اینکه رساله دکتری حدود 20 واحد است، این سوال پیش میآید که وزارت علوم در شرایط کنونی چه کیفیتی را برای این مقطع میخواهد؟ از اینرو آیا وزیر پیشنهادی علوم به دنبال اجرای همین سیاستها است؟/992/د102/ف