عدم آشنایی با احکام شرعی برخی را دچار حرام کرده است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجتالاسلام محمد مظاهری، کارشناس و مبلغ حوزوی، دوشنبه شب در مجلس عزاداری سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله(ع) در مسجد شهدا با اشاره به برخی از احکام فقهی درباره ربا و معاملات بانکی گفت: برخی از علما از باب ولایت فقیه میگویند، چون بانکها قراردادی که با مشتری میبندند و اگر به آن قرارداد عمل شود، سود بانکها و وام گرفتن از بانکها اشکالی ندارد.
وی خاطرنشان کرد: درباره بانکها بین مراجع تقلید اختلاف نظر وجود دارد، برخی از علما میگویند اگر این قراردادها سوری باشد و بانک واقعا با این پول کار نمیکند و مانند آن، اشکال دارد.
کارشناس و مبلغ حوزوی با اشاره به اینکه بین پدر و فرزند ربایی وجود ندارد، افزود: در میان زن و شوهر نیز ربا وجود ندارد و حتی از میان کافران حربی نیز ربا گرفتن حلال است و اشکالی ندارد، کافران حربی کافرانی هستند که در ذمه اسلام نیستند.
وی با بیان اینکه امروز متأسفانه باب قرضالحسنه در جامعه بسته شده است، خاطرنشان کرد: فتوایی هست که مراجع تقلید درباره آن فتوای یکسانی دارند انسان اگر مجبور شد از شخص یا بانکی پول به عنوان قرض بگیرد و شرط سود کرد، اصل قرض درست است ولو شرط ربا کرده باشد اما فرد آن مبلغ ربا را بدهکار نیست و نباید احساس دین کند.
حجتالاسلام مظاهری ابراز کرد: بدحسابی برخی در جامعه سبب شده است که باب قرضالحسنه در جامعه بسته شود، انسان اطمینان ندارد که پولی را که به فرد دیگری میدهد سر وقت آن به فرد بازگردد، از طرف دیگر سودهایی که بانکها میدهند، سبب میشود که افراد از دادن قرضالحسنه ابا بورزند.
وی ادامه داد: برخی با احکام اسلامی آشنایی ندارند، برخی پول از دیگران میگیرند و شرط سود میکنند و این همان ربا میشود، در حالی که اسلام برای این کار راهکاری گذاشته است مانند اینکه انسان میتواند جنسی را ارزانتر از قیمت بازار به او بفروشد یا گرانتر از قیمت بازار از او بخرد و مبلغی پول نیز از او قرض بگیرد.
کارشناس و مبلغ حوزوی با بیان اینکه مردم با احکام خود آشنایی ندارند و توضیحالمسائل را نمیخوانند بلکه خود توجیه المسائل خود هستند، گفت: انسان گاه بدون آگاهی از احکام و بدون مطالعه رسالهها در دام ربا میافتد، خودشان هم نمیخواهند که معاملهشان ربوی باشد یا نمیخواهد که ربا بدهد اما عدم آگاهی این امر را سبب میشود.
وی ابراز کرد: رسالههای علمیه نیز زبان سخت و سنگینی دارد و این اشکال بر رسالهها هست که برخی از مردم با مراجعه به رسالهها فهم صحیحی به دست نمیآورند و کار اصلاح نمیشود، اما باید گفت یاد گرفتن مسأله فقهی و شرعی راه دارد و مردم باید از راهش کار خود را انجام دهند./914/پ202/ب6