رییس دبیرخانه الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت تأکید کرد؛
ضرورت تشکیل اتاق فکر برای اصلاح سبک زندگی
خبرگزاری رسا ـ رییس دبیرخانه الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با بیان آسیب ها و عوامل مؤثر برای اصلاح سبک گفت: اگر بخواهیم در اصلاح سبک زندگی موفق باشیم باید آسیب ها و عوامل مهم و تأثیر گذار بر سبک زندگی شناسایی شوند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام مهدی رجایی رییس دبیرخانه الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت شب گذشته در نشست علمی «جایگاه سبک زندگی اسلامی در الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت» که به همت اداره روابط عمومی مؤسسه دین و معنویت آل یاسین برگزار شد به بیان مفاهیم و مواردی در زمینه های سبک زندگی پرداخت.
حجت الاسلام رجایی با اشاره به معنای درست انسان کامل بر مبنای شاخصه های اسلامی گفت: از نظر اسلام پیشرفت در زمینه های جسمی و موارد مربوط به جسم به تنهایی راه پیشرفت و کمال انسان نیست بلکه اسلام پیشرفت های ظاهری را قسمی از اقسام کمال می داند.
وی پیشرفت فرهنگ را زیر بنای اساسی حرکت به سوی پیشرفت دانست و خاطر نشان کرد: با توجه به سخنان رهبر معظم انقلاب فکر، علم و معنویت از زیرساخت های بنایی انسان است بنابراین برای رسیدن به دنیای پیشرفته باید ابتدا فکر انسان به کمال و حرکت برسد و بدون دانش، فکر و معنویت پیشرفتی حاصل نمی شود.
رییس دبیرخانه الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت را بر اساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب به دو بعد تقسیم کرد و افزود: برای پیشرفت تمدن باید به بعد نرم افزاری و سخت افزاری توجه شود و کشور ما در بعد سخت افزاری حرکت قابل توجهی داشته است اما مهم تر از بعد سخت افزاری باید به بعد نرم افزاری پیشرفت توجه شود.
حجت الاسلام رجایی بعد نرم افزاری را همان سبک زندگی بیان کرد و اظهار داشت: باید برای پیشرفت قابل قبول تمدن به بعد نرم افزاری پیشرفت که همان سبک زندگی است توجه کرد و در این زمینه برنامه های زیر ساختی تنظیم شود.
وی توجه به سبک زندگی برای پیشرفت را در 27 مورد مهم دانست و تصریح کرد: موارد مورد نیاز برای پیشرفت در 27 مورد از جمله؛ خانواده و ازدواج، مسکن، لباس، الگوی مصرف، رانندگی، تفریحات، تغذیه، ورزش، بهداشت، نظافت، فرهنگ کار، محیط زیست، نگهداری حیوانات در منزل، الگوی شادی، الگوی عزاداری، خواب، عبادت، حضور اجتماعی زن، روابط اجتماعی، تعامل طب سنتی و نوین، الگوی دوستی، مهمان داری، تجارت، سفر، امر به معروف، تحریم، مناظره و بحث در قلمرو سبک زندگی هستند.
رییس دبیرخانه الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به تصحیح موارد ذکر شده در قلمرو سبک زندگی اشاره کرد و ابراز داشت: برای رسیدن به پیشرفت و الگوی اسلامی و دینی باید به مواردی که در قلمرو سبک زندگی وجود دارد توجه شود و بر اساس اسلام اشتباهاتش اصلاح و در جامعه اجرا شود.
وی در ادامه به توضیح مواردی از مباحث قلمرو سبک زندگی پرداخت و تصریح کرد: نخست در رابطه با خانواده و ازدواج باید دقت شود، برای زندگی و ازدواج الگوی مورد استفاده توجه به مباحث دینی باشد تا کانون اصلی جامعه که خانواده است محکم و دینی شود.
حجت الاسلام یکی دیگر از مباحث قابل توضیح قلمرو سبک زندگی را الگوی محیط زیست دانست و گفت: در زمینه محیط زیست که آینده هر جامعه به حفظ و استفاده صحیح از آن بستگی دارد، باید به گونه ای در این زمینه فرهنگ سازی شود که حفاظت از محیط زیست به یک فرهنگ در جامعه تبدیل شود.
رییس دبیرخانه الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به بیان عواملی در اصلاح سبک زندگی پرداخت و اظهار داشت: یکی از عوامل مهم در اصلاح سبک زندگی آسیب شناسی و افزایش مطالعات میدانی است.
وی با بیان مواردی دیگر از عوامل اصلاح سبک زندگی ابراز داشت: طراحی الگوهای متناسب با روز، فعالیت دقیق آموزش و پرورش در آموزش سبک زندگی، هنر، فیلم، سینما، صدا و سیما، شهرسازی، شورای انقلاب فرهنگی، نخبگان، عوامل اقتصادی و روحانیت از عواملی است که در اصلاح سبک زندگی مؤثر هستند.
حجت الاسلام رجایی در پایان به تشکیل اتاق های فکر برای اصلاح سبک زندگی اشاره کرد و افزود: تنها بحث کلی گویی در اصلاح سبک زندگی تأثیر گذار نیست بلکه باید به صورت دقیق آسیب ها و عوامل مؤثر بر اصلاح سبک زندگی بررسی شود با همت بالاتری به اجرای آن پرداخته شود./1322/پ201/ب4
ارسال نظرات