۱۴ دی ۱۳۹۳ - ۲۲:۲۰
کد خبر: ۲۳۹۳۹۸
استاد حوزه علمیه:

مسؤولان جامعه اسلامی باید خود را از هوا و هوس دور نگه دارند

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه گفت: اصلاح امور جامعه به مسأله عقل وابسته است، کار و امور جامعه را باید به دست عقلا داد،‌ پست‌ها و سمت‌ها در جامعه باید به دست کسانی باشد که تحت تأثیر شهوات و هواهای نفسانی خود قرار نگیرند.
جامعه اسلامي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت‌الاسلام سیدمحمد هاشم‌زاده، استاد حوزه علمیه،‌ دوشنبه شب در مراسم سخنرانی به مناسبت میلاد پیامبر اکرم(ص) و هفته وحدت گفت: برخی ویژگی‌ها همچون حیا و علم سبب سعادت انسان می‌شود و اگر این صفات در زندگی انسان نباشد انسان از سعادت دور می‌ماند و این صفات همچون حواس انسان در زندگی است که زندگی بدون آن غیر ممکن است.

 

استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: حیا، عقل و علم نعمت‌های خداوند است و ارزشمند است و وقتی که انسان آن‌ها را از دست می‌دهد، ارزش و اهمیت آن را درمی‌یابد و پیش از آن، قدر این صفات و ویژگی‌ها بر انسان پوشیده است.

 

وی با اشاره به حدیثی از امام صادق(ع) مبنی بر این‌که عقل راهنمای مؤمن است، اظهار کرد: برای تشخیص راه درست باید از عقل کمک گرفت، با عقل مخالفت نکنیم زیرا در نهایت برای انسان پشیمانی به دنبال دارد.

 

حجت‌الاسلام هاشم‌زاده خاطرنشان کرد: پسندیده است انسان برای هر کاری تفکر و تأمل کند، به ویژه به هنگام سخن گفتن این عقل و تفکر خود را به کار بیندازد، امام علی(ع) می‌فرماید «عقل مؤمن در پیش از زبانش و عقل جاهلان پس از آن قرار گرفته است».

 

وی گفت: همه خوبی‌ها و خوشبختی‌ها به وسیله عقل و عقلانیت به دست می‌آید، متفکران غربی بر این باورند که در آینده با کمبود عقل و تفکر مواجه می‌شویم، دین می‌تواند عقل انسان را رشد دهد و اگر عقل در جای مناسبش قرار بگیرد سبب پیشرفت می‌شود.

 

استاد حوزه علمیه با تأکید بر این‌که ارزش انسان به عقل انسان است، خاطرنشان کرد: از عقل باید راهنمایی جست تا راه را پیدا کرد، ارزش انسان به زیبایی و برومندی نیست، بلکه قدر و منزلت انسان را عقل تعیین می‌کند.

 

وی خاطرنشان کرد: پیامبر(ص) می‌فرماید در آخر‌الزمان چند بدعت و اشتباه در دین من پیدا می‌شود و یکی از آن‌ها این است که علما بر اساس ظاهرشان ارزش‌گذاری و شناخته می‌شود در حالی که عقل، علم و تقوای آنان بررسی نمی‌شود.

 

حجت‌الاسلام هاشم‌زاده ادامه داد: اصلاح امور جامعه به مسأله عقل وابسته است، کار و امور جامعه را باید به دست عقلا داد،‌ پست‌ها و سمت‌ها در جامعه باید به دست کسانی باشد که تحت تأثیر شهوات و هواهای نفسانی خود قرار نگیرند.

 

وی بیان کرد: هنگامی که عقل در جامعه نباشد، امور جامعه دچار اختلال می‌شود و آن گاه کار به دست استکبار و صهیونیسم می‌افتد، یکی از کارهای استعمارگران استفاده از جاهلان در اداره امور جامعه است./914/پ202/ب6

ارسال نظرات