۲۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۹:۲۳
کد خبر: ۲۴۶۵۵۳

انقلاب اسلامی ایران استمرار حمایت از حقوق ملت مظلوم فلسطین

خبرگزاری رسا ـ ماهیت ایدئولوژیک و هویت اسلامی انقلاب ایران سبب شد تا نظام برآمده از آن دارای ویژگی‌های خاص و منحصر به فرد باشد، یکی از ویژگی های انقلاب اسلامی ایران تأکید بر حمایت از حقوق ملت‌های تحت ستم بویژه ملت مظلوم فلسطین است.
فلسطين
به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا، پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، دوران جدیدی از مبارزه علیه نظام های سلطه را رقم زد . این تحول باعث دگر گونی درایدئولوژی جنبش‌های مبارزاتی بخصوص در سرزمین فلسطین گردید.

 

یکی از شعارهای اولیه در نهضت امام خمینی(ره) مسأله‌ دفاع از مظلومان بود و اصل حمایت از فلسطینیان در صدر این شعار قرار داشت. در واقع جوهره و پیام اصلی انقلاب اسلامی ایمان به خدا و عمل به دستورات الهی است که یکی از مبانی آن ایستادگی در برابر ظلم و دفاع از مظلوم است.

 

با توجه به این نگرش انسانی و اسلامی ، امام خمینی (ره ) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران از همان سالهای نخست مبارزه علیه نظام طاغوت با نفی سیاست های استثماری ، از حقوق ملت فلسطین حمایت کرد و برپایه ایدیولوژی عدالت محور انقلاب اسلامی ، حمایت از فلسطین و افشای ماهیت تجاوز کارانه رژیم غاصب صهیونیستی را در کانون آرمان ها و اهداف انقلاب اسلامی قرارداد.

 

این ویژگی از دهه 1960میلادی تا مقطع پیروزی انقلاب اسلامی به تدریج موجب گسترش و ترویج فرهنگ مبارزه با رژیم صهیونیستی شد . پس از پیروزی انقلاب اسلامی ، روابط ایران با رژیم اشغالگر قدس قطع و سفارت اسرائیل به سفارت فلسطین تبدیل شد. این حرکت نمادین ابعادی جهانی یافت و پایداری ملت ایران در مقابل نظام سلطه به الگویی امید بخش برای جنبش های مردمی و مقاومت در برابر زور تبدیل شد . پیام های رهایی بخش انقلاب اسلامی نیز سبب تقویت روحیه مقاومت در میان ملت های منطقه بویژه مردم مظلوم فلسطین شد.

 

زیاد ابو عمرو ، در کتاب فلسطین و جنبش اسلامی در مورد چرایی و چگونگی تاثیر انقلاب اسلامی در فلسطین، می‌نویسد: پس از پیروزی انقلاب ایران در سالهای 1979-1980 بزرگان و فعالین گرایشهای دینی در دانشگاهها حضور یافتند و جوانان را به شرکت و اهتمام در مسائل سیاسی دعوت کردند.

 

چنین دعوتهایی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به وضوح دیده نمی‌شد. انقلاب اسلامی در زمینه‌های تئوری و عملی برای جنبش جهاد اسلامی از همان ابتدا منبع فکر و الهام بود . "

  

انقلاب اسلامی ایران ، به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی ، دفاع از حقوق ملت فلسطین را به یک جهاد اسلامی تبدیل کرد. رهبر معظم انقلاب اسلامی در فرازی از سخنانشان در سومین کنفرانس بین المللی قدس در سال 2006 ، اشغال فلسطین و قدس شریف را بزرگترین مصیبت تاریخ معاصر خواندند و با اشاره به شکست تلاش دهها ساله امریکا ، انگلیس و صهیونیست ها برای پاک کردن نام فلسطین از نقشه جهان تصریح کردند ، « همه دنیای اسلام باید مسئله فلسطین را مسئله خود بدانند تا در سایه تحقق وعده های الهی ، فلسطین به ملت فلسطین برگردد و دولت واحد فلسطینی به انتخاب همه فلسطینیان ، سراسر کشور خود را اداره کند .

 

اندیشه حمایت از ملت فلسطین با پیروزی انقلاب اسلامی رویشی دوباره یافت و بعنوان یکی از پایه های تفکر سیاسی انقلاب اسلامی ، نمود یافت . به باور بسیاری از تحلیلگران ، انتفاضه ملت فلسطین که پایه های رژیم غاصب صهیونیستی را به لرزه در آورد ، خیزشی بود که از انقلاب اسلامی ایران الهام گرفت .

 

طی بیش از سه دهه گذشته ، جمهوری اسلامی ایران تلاش کرده است حقوق ملت فلسطین را بعنوان ملتی با هویت مستقل مطرح سازد و همین تاکید سبب شده است ملت فلسطین با جدیت و پایداری بیشتری در صدد بازیابی جایگاه خود در مقابل ر‍ژیم اشغالگر اسراییل بایستد . به همین دلیل از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی ، غرب با نگرانی از بیداری اسلامی و بلوغ سیاسی ملتها درصدد برامد با شیوه های مختلف ایران هراسی ، تصویری مخدوش و تهدید کننده امنیت منطقه وجهان از جمهوری اسلامی ایران نزد افکار عمومی درکشورهای منطقه و جهان ترسیم کند .

 

برغم این تحرکات ؛اعلام روز جهانی قدس ، به ابتکار امام خمینی (ره) سبب شد ملت فلسطین مصمم تر در صحنه های منطقه ای و بین المللی برای پیگیری حقوق پایمال شده خود ظاهر شود .

در بعد سیاسی نیز ایران از طریق سازمان های بین المللی بویژه سازمان همکاری اسلامی و همچنین جبنش غیرمتعهدها ؛ ضرورت حمایت صریح از ملت فلسطین را همواره مطرح کرده است و بدون هیچ ملاحظه ای در قبال قدرت های جهانی از ملت فلسطین در مجامع بین المللی و از جمله در اجلاس های مجمع عمومی سازمان ملل در ارائه قطعنامه های حمایت از فلسطین و محکوم کردن جنایات اسراییل پیشگام بوده است .

 

به اعتقاد کارشناسان ، حمایت ایران از فلسطین ، مسئله فلسطین و قدس را در سطح جهانی مطرح کرد و با نگرشی جامع به این موضوع ، مسئله فلسطین را نه فقط به عنوان سرنوشت یک ملت مسلمان ، بلکه ازجنبه توجه به تهدید های ناشی از تجاوز و اشغالگری ، وارد ادبیات سیاسی خاورمیانه کرد.

 

از همین روست که رژیم صهیونیستی پیوسته کوشیده است حمایت ایران از مبارزه ملت فلسطین را مخدوش نشان دهد وبا تروریست توصیف کردن مقاومت ملت فلسطین دربرابر اشغالگران ، تلاش کرده است مسئله مقاومت فلسطین را در قالب اقداماتی در جهت خلاف صلح و امنیت نشان دهد.

 

این واقعیت ها نشان می دهد انقلاب اسلامی ایران با حمایت از ملت فلسطین راهگشای حرکتی اثر گذار بوده است که رژیم اسراییل رابا چالشی جدی مواجه کرده است . این خیزش بزرگ که امروز در قالب پدیده بیداری اسلامی متجلی شده است دستاوردی کم نظیر است که می تواند به الگویی قابل گسترش در سطح جهانی در حمایت از حقوق همه ملتهای تحت ستم تبدیل شود.

 

برخی نظریه پردازان معتقدند که انقلاب اسلامی فقط استقلال را برای ایران به ارمغان نیاورد بلکه فطرت استقلال خواهی را احیا و به جهان عرضه کرد و توانست الگویی رهایی بخش را به ملت های تحت ستم ارائه کند که آزادیخواهی به مفهوم حقیقی را ترویج می کند و نمونه عینی آن را می توان در مسایل فلسطین و اسطوره مقاومت در غزه مشاهده کرد.

 

اکنون پس از گذشت سی و شش سال از پیروزی انقلاب اسلامی ، سیاست حمایت از فلسطین همچنان سرلوحه سیاست خارجی ایران است و جمهوری اسلامی ایران علاوه بر تشکیل کمیته دائم حمایت از فلسطین ، با حساسیت و جدیتی بی وقفه موضوع حمایت از حقوق ملت فلسطین را از طریق مجامع و نهادهای بین المللی و با جلب حمایت های بین المللی و کشورهای اسلامی دنبال می کند. 

 

خط مشی سیاسی نظام جمهوری اسلامی در حمایت از ملتهای مظلوم در قانون اساسی ایران نیز مورد تاکید قرار گرفته است و در فصل هایی از ان بر حمایت از حقوق ملت های مظلوم و مستضعف جهان تصریح شده است.

 

در اصل سوم قانون اساسی ایران آمده است ؛ دولت جمهوری اسلامی موظف است سیاست خارجی کشور را طوری تنظیم نماید که بر اساس معیار‌های اسلام ، تعهد برادرانه‌ نسبت به همة مسلمانان و حمایت بی دریغ از مستضعفان جهان باشد.

 

اصل 154 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز سعادت انسان در کل جامعه بشری را آرمان خود می‌داند و استقلال و آزادی و حکومت حق و عدل را حق همه مردم جهان می‌شناسد بنابراین در عین خودداری کامل از هر گونه دخالت در امور داخلی ملتهای دیگر از مبارزه حق طلبانه مستضعفین در برابر مستکبرین از جهان حمایت می‌کند.

 

جمهوری اسلامی ایران با طرح اندیشه حمایت حقیقی از ملتهای مظلوم جهان در واقع سکوت کشور ها در برابر ظلم های جهانی از جمله در حق ملت مظلوم فلسطین را به چالش کشید .

 

دفاع از مردم مظلوم در فلسطین، در لبنان، در عراق، در افغانستان و در هر نقطه اى که مردم مظلوم واقع شدند، نشانه ى این است که پرچم حقوق بشر به وسیله ى اعتقاد به اسلام، ایمان به اسلام در نظام جمهوری اسلامی برافراشته شده است.

 

حمایت ایران از حقوق ملت مظلوم فلسطین نیز ترجمان همین اندیشه و باور اسلامی و انسانی در قبال سرنوشت ملت های مظلوم جهان است که تاثیری فراگیر و جهانی دارد و بیش از همه اقدامات قدرت های جهانی را به چالش می کشد.

 

جمهوری اسلامی ایران با طرح دیدگاه های صریح و به دور از ملاحظات مرسوم در صحنه بین المللی ، به جهانیان اثبات کرد آنچه قدرتهای غربی در باره دموکراسی و ازادی و حمایت از حقوق ملتها ادعا می کنند ؛ شعاری در مسیر منافع غرب است و انها هیچگاه برا ی خواست ملتها قدمی برنداشته اند . علت مخالفت قدرت های استکباری با ایران نیز اتخاذ همین مواضع و دید گاه های روشن و برنامه ایران در حمایت از ملتهای تحت ستم است./998/د101/ب6

 

منبع: مرکز اسناد انقلاب اسلامی

ارسال نظرات