عضو پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی:
برخی به دنبال ترویج جریان های سکولار در حوزه هستند
خبرگزاری رسا ـ عضو پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: جریانی در حوزه وجود دارد که در صدد دوری دین از سیاست است و بی توجهی به آن ما را دچار سکولاریسم عملی خواهد کرد؛ این در حالی است که رهبر معظم انقلاب نیز هر از چندی لزوم مواظبت از حوزه عاری از سکولار را تذکر می دهند.
حجت الاسلام سجاد ایزدهی عضو پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا دغدغه های امام را در منشور روحانیت به دو بخش تقسیم کرد و گفت: از یک سو امام به دنبال تثبیت جایگاه روحانیت در جامعه بود و از روحانیان خواست تا با پرهیز از حاشیه ها بر رسالت راستین خود که همانا فداکاری، تحقیق، تدریس، تبلیغ، جهاد و شهادت است بپردازند.
عضو پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ادامه داد: امام خمینی از سوی دیگر هشدار می دهند که جریانی خزنده به دنبال انحراف روحانیت اصیل است بنابراین از حوزویان خواسته شد تا با پالایش مدام تهدیدها را از بین ببرند و به سمت و سوی اضمحلال حوزه نروند.
حجت الاسلام ایزدهی با اشاره به اینکه دغدغه های امام گفتمان غالب حوزه است افزود: نباید از یاد ببریم که کماکان جریانی در حوزه وجود دارد که در صدد دوری دین از سیاست است و بی توجهی به آن ما را دچار سکولاریسم عملی خواهد کرد؛ این در حالی است که رهبر معظم انقلاب نیز هر از چندی لزوم مواظبت از حوزه عاری از سکولار را تذکر می دهند.
وی اظهار داشت: حوزه در عرصه های مختلف فقه، کلام، فلسفه و مانند آن باید پاسخگوی نیازهای جامعه اسلامی باشد؛ در سال های اخیر عرصه های مختلف فقه و مدارس تخصصی فقه ایجاد شده است؛ در این راستا اساتیدی به صورت تخصصی مباحث مختلف فقه تخصصی مانند فقه السیاست، فقه القضاء، فقه المعاملات و مانند آنها را تدریس می کنند.
عضو پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ابراز داشت: سالیان گذشته مسائل مستحدثه را تنها می شد از استفتائات استفاده کرد لیکن در حال حاضر در بسیاری از زمینه ها مثل اهدای عضو، تغییر جنسیت، بانک، بورس، تورم، ربا و مانند اینها بحث های استدلالی بسیاری صورت گرفته که می تواند مبنای تحقیق محققین باشد.
حجت الاسلام ایزدهی گذر از پیچ تاریخی کنونی را فرصتی دانست که باید از آن مراقبت کنیم و گفت: حوزه باید توانایی های بالقوه دینی خود را بالفعل کند و بداند از دست دادن این فرصت تمام موقعیت های حال آینده را نیز از دست خواهد داد.
وی ادامه داد: اگر از این فرصت استفاده نشود و مذهب تشیع و فقه اسلام نتواند مشکلات را حل کند تمام تلاش های ما به ناکارآمدی و ناتوانی متهم می شود؛ در ادامه این فقه قابلیت الگو برداری نخواهد داشت و در ارائه آن به جوامع مختلف ناکام خواهیم بود.
عضو پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در پایان گفت: اگر فقه تشیع و اسلام نتواند در این شرایط مطلوب خود را به عنوان یک الگو در جهان مطرح کند مجبور خواهد بود تا تنها به فقه فردی شخصی متناسب با احوالات شخصی بپردازد./836/ت302/ش
ارسال نظرات