انگیزه سیاسی مهم ترین عامل غصب فدک بود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حسین صالحی استاد حوزه علمیه اصفهان ظهر امروز در جمع خواهران طلبه و در مجموعه فرهنگی امامزاده ابوالعباس اصفهان در ادامه شرح و تفسیر خطبه فدکیه، گفت: انگیزه سیاسی مهم ترین عامل غصب فدک بود.
وی ارزش مادی این زمین را طبق نظرات تاریخی 24 هزار درهم و به روایتی دیگر هفتاد هزار درهم دانست و ابراز داشت: فدک بنابر عقیده عده ای زمین کوچک و بی حاصلی نبوده، بلکه از نظر اسناد تاریخی ارزش مادی آن زیاد و محصولات آن قابل توجه بوده است.
صالحی در جواب این سوال که چطور می توان به ارزش مادی این منطقه پی برد، ابراز داشت: ارزش این منطقه زمانی مشخص می شود که خلیفه اول در برخورد اول با حضرت زهرا و برخلاف قواعد اسلامی فدک را از اموال مسلین دانست.
استاد حوزه علمیه اصفهان در ادامه افزود: استدلال خلیفه دوم این بود که پیامبر به وسیله سود این منطقه تمام امور لشکری را پرداخت می کردند و این یعنی درآمد زیاد این منطقه.
وی با اشاره به تقسیم درآمد این منطقه در زمان معاویه به سه تن از ثروتمندان شهر یعنی یزید، مروان و عمربن عثمان یادآور شد: این افراد بسیار ثروتمند بودند و از نظر عقلی به درآمد کم و هدیه کم قانع نبودند، پس باید این درآمد به حدی باشد که این افراد را قانع کند و این دلیل دیگری در اثبات درآمد زیاد این منطقه است.
این پژوهشگر حوزه علمیه اصفهان سومین دلیل را برای اثبات درآمد زایی این منطقه، نقل تاریخی و از زبان ابن ابی الحدید سنی مذهب دانست و گفت: این مورخ سنی مذهب برای این که بتواند منطقه فدک را برای مخاطبان خود به تصویر بکشد آن را با نخلستان های شهر کوفه مقایسه می کند و این نیز دلیلی دیگر بر درآمد زیاد این منطقه است.
صالحی در پایان انگیزه سیاسی را یکی از مهم ترین دلایل برای غصب فدک برشمرد و ابراز داشت: دشمنان خاندان نبوت با غصب فدک در نخستین مرحله می خواستند ابهت و احترام خاندان رسول خدا را از بین برده و مردم را نسبت به این خانواده بی میل و بی اهمیت جلوه دهند./939/پ202/ب4