تأثیر و نقش مادر در تربیت دینی فرزندان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، خانم معمری، کارشناس مذهبی، امروز در سلسله نشست های حلقه معرفت که با موضوع اخلاقی تربیتی در رواق دارالحجه حرم مطهر رضوی برگزار شد، گفت: انجام آموزه های دینی، مانند انس با قرآن، نماز و روزه گرفتن، سبب بالا رفتن اعتماد به نفس افراد می شود.
وی خطاب به والدین اظهار کرد: انسان ها دنبال کمال طلبی هستند، از این رو فرزندان شما نیز فطرتا خداجو و کمال طلب هستند و فطرتا حجاب و آموزه های دین را دوست دارند و این والدین هستند که با برخورد درست یا اشتباه، فرزندان را نسبت به آموزه های دین ترغیب می کنند یا باعث دور شدن آن ها از آموزه های دین می شود.
این کارشناس مذهبی به راه های درمان افسردگی اشاره کرد و گفت: قرآن به ذهن افراد نور، روشنایی و جلا می بخشد. خداوند در قرآن می فرماید: «الَّذِینَ آمَنُواْ وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُم بِذِکْرِ اللّهِ أَلاَ بِذِکْرِ اللّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ، همان کسانى که ایمان آوردهاند و دل هایشان به یاد خدا آرام مىگیرد. آگاه باش که با یاد خدا دل ها آرامش مىیابد». با یاد خدا دل ها آرام می گیرد؛ از این رو حفظ قرآن آرامش را برای انسان به دنبال دارد.
معمری افزود: افراد افسرده بهتر است با افراد مثبت اندیش مجالست داشته باشند و همچنین با کسانی که انرژی مثبت به انسان می دهد. آن ها می بایست جسم خود را نیز تقویت کنند؛ چرا که یکی از علل افسردگی به ضعف جسمی مربوط است؛ بنابراین از خوراکی هایی تغذیه کنند که آهن بیشتری داشته باشد.
این کارشناس مسائل خانواده اظهار کرد: جوانان برای انتخاب همسر باید دقت داشته باشند زنی را انتخاب کنند که نگاه پاک، نجابت و پاکدامنی داشته باشد و همچنین همسری را انتخاب کنند که مواظب حریم خانواده باشد.
وی با بیان این که محور اصلی خانواده مادر است، یاداور شد: اساس خانواده بر محور مادر است. تمام انس بچه ها با مادر است؛ از این رو رفتار و حرکات شایسته مادر بر روی فرزندان تأثیر بسزایی دارد.
این کارشناس مذهبی گفت: مادران می بایست حضرت آسیه(س) را الگوی خود قرار دهند؛ چرا که حضرت موسی(ع) در بارگاه فرعون بزرگ شد و حضرت آسیه(س) توانست در بارگاه فرعون، حضرت موسی(ع) را تربیت کند؛ از این رو مادر می تواند با گفتار و رفتارش اثرگذار باشد.
معمری در پاسخ به این پرسش که چرا دعای ما استجابت نمی شود، افزود: گاهی دعای ما استجابت نمی شود و ما تصور می کنیم که استجابت نشده است. یک زمان استجابت دعا در انجام نشدن آن است.
این کارشناس مسائل خانواده اظهار کرد: قرآن کریم، صادق الوعد است، خداوند متعال در قرآن می فرماید: « وَ قَالَ رَبُّکُمُ ادْعُونِی أَسْتَجِبْ لَکُمْ، و پروردگارتان فرمود: «مرا بخوانید تا شما را اجابت کنم». گاهی ظاهر دعا خیر است اما در واقع شر است و ما از شر آن آگاه نیستیم، اما خداوند از شر آن نیز آگاه است و به این دلیل استجایت نمی شود./1309/پ202/ب5