شرایط تشکیل هیئت های مذهبی و ارکان آن
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام مرتضی وافی، استاد حوزه علمیه قم، در سومین جلسه فن خطابه که امروز بعد از نماز مغرب و عشا در محل نمازخانه مدرسه دارالشفا برگزار شد با بیان این که فضایی که خطبای مذهبی در اختیار دارند یک فضای صرف مذهبی نیست، اظهار کرد: هیئت جنسی از تشکلهای دینی اما با یک ویژگیهایی متفاوت است.
حجت الاسلام وافی با بیان این که ممکن است جلسهای برای توسل و عرض ارادت به اهل بیت و احیای امر اهل بیت شکل گرفته باشد اما هیئت نباشد، گفت: هیئت در آن جمعی و اراده جمعی در آن است.
وی افزود: دارای ساختار و هیئت امنا است و برای امر احیای عزای اهل بیت و عرض ارادت و احیای امر آنان بر پا میشود اما فقط هیئت این نیست.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به این که در هر جمع مذهبی که سه رکن اساسی داشته باشد در حقیقت هیئت شکل میگیرد، عنوان کرد: اولین رکن شکل گیری یک هیئت رکن عطف و عاطفه است و با احساس به خود حالت مذهبی خاصی خواهد گرفت.
وی ادامه داد: یک جمع مذهبی با وجود این رکن به خود معنای هیئت میگیرد و این رکن شور و شعور است.
حجت الاسلام وافی با بیان این که بالاخره در یک جمعی زمینه احساسات و تهییج عواطف به چشم بخورد، گفت: عناصر تأثیر گذار در یک هیأت مداحان و ذاکران آن هستند.
وی افزود: دومین رکن یک هیأت فهم یا رکن معرفت یا همان شعور به عهده مداحان است ولی باید دقت داشته باشند از کجا باید شروع کنند.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به این که رکن شعور و فهم بر عهده خطبا و وعاظ هیأت است، عنوان کرد: منبری و واعظ نباید به انجام روضه خوانی صرف بپردازد چرا که اگر این جابهجایی بین مداح و منبری جا بجا شود هیئت بال شعور خود را از دست خواهد داد.
وی ادامه داد: روحانیت باید فضای شور با زمینه شعور را برای مداحان فراهم کند.
حجت الاسلام وافی با بیان این که رکن سوم هیئت در حقیقت خروجی این بال است، اظهار داشت: رکن عزم و تأثیر گذاری اجتماعی و جریان سازی اجتماعی نیز یکی از مؤلفهها و ارکان هیئت مذهبی است.
وی افزود: اگر یک گروه مذهبی را بدون این سه رکن در جایی مشاهده کردید مطمئناً آن جمع یک هیئت نخواهد بود.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به این که این سه رکن برای تحقق هویت یک هیئت واقعی است، گفت: روحانیت و مبلغان باید در تحقق این ارکان در هیئت مذهبی نقش خود را به خوبی ایفا کنند./921/پ202/ی