بیان 10 شاخصه زندگی قرآنی در سوره حمد و بقره
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام محمد حاج ابوالقاسم، سخنران حرم حضرت فاطمه معصومه (س) بعدازظهر پنجشنبه در آستانه کریمه اهلبیت (ع) بابیان اینکه قرآن کتاب زندگی و هدایت انسان است، به تبیین 10 شاخصه زندگی قرآنی و متعالی در سوره حمد و بقره پرداخت.
وی افزود: نخستین شاخصه زندگی قرآنی که در سوره حمد بیانشده توکل بر خداوند است و به مؤمنان یادآوری شده که انسان مؤمن تمام زندگی خود را با توکل به خدا آغاز میکند و در تمامی امور خود بر خداوند تکیه دارد.
سخنران حرم حضرت فاطمه معصومه (س) با اشاره به اینکه شکرگزاری یکی دیگر از درسهای قرآن برای مؤمنان است، تصریح کرد: انسان باید در همه حال شکرگزار نعمات الهی باشد و همواره از خداوند به سبب نعمتهایی که به او داده است قدردانی و تشکر کند و تجلی شکرگزاری در رضایتمندی انسان از خداوند قابلمشاهده است.
حجتالاسلام حاج ابوالقاسمی بابیان اینکه سومین شاخصه زندگی قرآنی مهربانی است، ادامه داد: قرآن به ما میفرماید که خداوند بخشاینده و مهربان است و ماهم باید به تبعیت از معبود خود باهم مهربان بوده و در روابط فردی و خانوادگی خود مهربانی را اصل قرار داده و سعی کنیم نسبت به هم مهربان باشیم و از خشونت علیه یکدیگر پرهیز کرده و همدلی و همزبانی را الگوی خود قرار دهیم که در قرآن 118 بار صفت رحمان و رحیم بودن خداوند مورد تأکید قرارگرفته است.
وی اظهار کرد: توجه به معاد و روز قیامت از دیگر شاخصههای زندگی مؤمنانه است و در قرآن کریم همواره انسان به گرایش به معاد و آماده شدن برای این روز دعوتشده و یکی از وجوه تمایز جامعه اسلامی از جوامع غربی همین آمادگی برای آخرت و معاد است درحالیکه در جوامع غربی معاد بیمعنا بوده و تنها برای ساخت زندگی همین دنیایی تلاش میکنند.
سخنران حرم حضرت فاطمه معصومه (س) با اشاره به اینکه یکی دیگر از شاخصههای جامعه دینی عبادت خداوند است، گفت: جامعه دینی به عبادت پایبند بوده و عبادت یکی از بخشهای مهم زندگی روزانه آنها را تشکیل می دهد.
حجتالاسلام حاج ابوالقاسمی عبادت جمعی را دیگر شاخصه زندگی قرآنی عنوان کرد و گفت: اسلام دین عبادت و هویت جمعی است و در اسلام هیچچیز محبوبتر و باشکوهتر از عبادت جمعی نیست.
وی جستوجوی صراط مستقیم را از شاخصههای مهم زندگی مؤمنانه برشمرد و افزود: قرآن همواره به دنبال معرفی صراط مستقیم به ما بوده و ما را در این مسیر هدایت میکند و از ما میخواهد در زندگی قرآنی خود از الگوهای برجسته یعنی پیامبران، رهروان پیامبران یعنی ائمه (ع)، شهدا و صالحین الگوبرداری کنیم.
استاد حوزه علمیه قم اجتناب از شیوه زندگی منحرفانه را دیگر شاخصه زندگی قرآنی عنوان کرد و گفت: در زندگی قرآنی انسان حق ندارد خود را به دشمن شبیه کند و در مقابل دشمن تواضع به خرج دهد و خواستههای دشمن را بپذیرد چون دشمن جز به نابودی ما راضی نخواهد شد و رسول خدا (ص) هم در رهنمودهای خود بیان کردهاند کسانی که با دشمن سازش کرده و خود را به شکل دشمن درمیآورند (سبک زندگی غربی) دشمن ایشان و دشمن خداوند هستند.
حجتالاسلام حاج ابوالقاسم با اشاره به اینکه در زندگی قرآنی مؤمن برای رسیدن به سبک زندگی قرآنی تلاش میکند، یادآور شد: در زندگی انسان مؤمن مسجد و دینمداری در متن زندگی مردم است اما بسیاری از کلیساها در غرب دچار انزوا شدهاند./921/پ202/ی