علاج دنیاپرستی رعایت تقوای الهی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، حجت الاسلام فصیح نیا، مدیر مدرسه امیرالمؤمنین(ع) مراغه امروز در برنامه «اوباشدانلیق» شبکه سهند، گفت: قبلا گفتیم که میتوان همه اسماء و صفات حضرت حق را به دو دسته صفات جلالی و جمالی تقسیم کرد.
وی افزود: صفات جلالی بیانگر هیبت و سیطره خداوند است و صفات جمالی بیانگر لطف و رحمت او است، اما عظمت از صفات جلالیه حضرت حق است و بیانگر قدرت لایتناهی او نسبت به مخلوقات و احاطه او در هر لحظه بر آنها است.
مدیر مدرسه امیرالمؤمنین(ع) مراغه ادامه داد: در این فقره از دعا سائل از عظمت الهی مسألت دارد؛ «اَللّهُمَّ اِنّی اَسْئَلُکَ مِنْ عَظَمَتِکَ بِاَعْظَمِها» که بارالها از تو به بزرگترین مرتبه عظمتت مسألت دارم، « کُلُّ عَظَمَتِکَ عَظَیمَةٌ» و تمام مراتب عظمتت بزرگ است.
وی ابراز داشت: در راویتی آمده است که «مَنْ عَمِلَ بِرضاىَ أُلْزِمْهُ ثَلاثَ خِصال»؛ هر کس به خواست و رضاى من عمل کند، « أَفْتَحُ عَیْنَ قَلْبِه إِلى جَلالى وَ عَظَمَتى»؛ چشم دل بنده را به سوى جلال و عظمت خویش باز مىکنم.
این استاد حوزه در ادامه تصریح کرد: بنده الهی که به معرفت وشناخت خدای خویش نائل شده و با معرفت به پیشگاه الهی قدم نهاده، در هنگام مسألت و درخواست از خداوند متعال او را به عظمت یاد می کند و خداوند در وجود او عظیم مینماید؛ «عَظُمَ الْخالِقُ فِی أنْفُسِهِمْ».
وی خاطر نشان کرد: علاج دنیاپرستی و علاج دلبستن و مجذوب شدن به دنیا این است که انسان تقوا پیشه کند که از خواص تقوا یکی همین است که خدا در دل انسان و در جان انسان آنچنان جایگاهی پیدا میکند که همه چیز در نظر او کوچک میشود و بر اثر عظمت یاد الهی در دل انسان، آخرت دیگر اهمیت پیدا نمیکند./854/پ203/ح