۱۰ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۸
کد خبر: ۲۷۱۳۲۱
کارشناس و پژوهشگر حوزوی:

خوش‌خلقی از لوازم امر به معروف و نهی از منکر است

خبرگزاری رسا ـ کارشناس و پژوهشگر حوزوی با بیان این که اسلام ناقص، اسلام نیست، گفت: باید در هنگام امر به معروف و نهی از منکر از اخلاق خوب و حسن استفاده کرد و سعی کنیم ابتدا با فردی که می‌خواهیم او را امر به معروف و نهی از منکر کنیم، دوستی برقرار کنیم.
امر به معروف و نهي از منکر

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت‌الاسلام محمد شفیعی، کارشناس و پژوهشگر حوزوی، بعد از ظهر چهارشنبه در مسجد صدیقة‌الحسین(ع) با تبریک ولادت امام حسن مجتبی(ع) به شرایط امر به معروف و نهی از منکر پرداخت و گفت: باید در هنگام امر به معروف و نهی از منکر از اخلاق خوب و حسن استفاده کرد و سعی کنیم ابتدا با فردی که می‌خواهیم او را امر به معروف و نهی از منکر کنیم، دوستی برقرار کنیم.

 

وی با اشاره به این که همه سخن ما در این است که اسلام ناقص، اسلام نیست، افزود: باید دانست وقتی که می‌خواهیم اسلام را اجرا کنیم، باید همه اسلام را به درستی و کامل اجرا کنیم، تا به اسلام واقعی دست یابیم.

 

کارشناس و پژوهشگر حوزوی با تأکید و توجه دادن به خمس، و این که افراد مکلف باید سال خمسی داشته باشند، اظهار کرد: مصرف خمس باید زیر نظر مرجع تقلید باشد، خمس از واجبات مالی است و به کسی که تعلق گرفته باشد، نمی‌تواند در آن تصرف کند و متأسفانه برخی به نظر خود در خمس تصرف می‌کنند.

 

وی در ادامه بحث اصول عقاید به فلسفه بلاها اشاره و خاطرنشان کرد: در بحث عدالت خداوند این پرسش مطرح می‌شود که چرا یک نفر فلج یا کور آفریده می‌شود، یا این که چرا یک زلزله می‌آید و تعداد بسیاری از انسان‌ها کشته می‌شوند و آیا این امر با عدالت خداوند سازگار است.

 

حجت‌الاسلام شفیعی اظهار کرد: چون ما اصول اعتقادات را از ابتدا گفتیم و این مسأله را از پایه بنا کردیم، به حکمت خداوند اعتقاد پیدا کردیم و دانستیم که خدا هیچ کاری را بدون حکمت و از روی ظلم انجام نمی‌دهد، پس در این قضیه هم ایمان و اعتقاد داریم که خداوند هیچ ظلمی به کسی نمی‌کند و افعالش از روی حکمت است.

 

وی ابراز کرد: البته باید توجه داشت، مقصر برخی از خود مشکلات خود انسان یا والدین آن فرد است، به این مشکلات، مشکلات خودساخته می‌گویند، یعنی مشکلاتی که فرد به دلیل کاهلی یا کم‌کاری یا رعایت نکردن برخی اصول عقلی دچار آن شده است.

 

کارشناس و پژوهشگر حوزوی با بیان این که برای انعقاد نطفه دستورات بهداشتی و زمان‌های خاصی را توصیه کرده‌اند، اظهار کرد: باید توجه کرد که اگر والدینی این دستورات را رعایت نکند و فرزندش فلج به دنیا بیاید، مقصر خود آنان و نه کس دیگری است.

 

وی با بیان این که علما دلیل مصایب را مجازات الهی، امتحان و کفاره گناهان برشمرده‌اند، اظهار کرد: گاه افرادی امر به معروف و نهی از منکر نمی‌کنند و این سبب می‌شود که بلایی همه‌گیر بر جامعه‌ بیاید و هم گناهکاران و هم ترک‌کنندگان امر به معروف و نهی از منکر دچار این مصیبت شوند.

 

حجت‌الاسلام شفیعی با انتقاد از برخی چشم و هم‌چشمی‌ها ادامه داد: متأسفانه چشم و هم‌چشمی‌ها دین را منحرف کرده و از مسیر دین‌داری خارج کرده است، گاه انسان به دلیل این که رضایت دیگری را به دست بیاورد، از امر به معروف و نهی از منکر دست می‌کشد، در حالی که نباید رضایت مخلوق را بر رضایت خالق ترجیح داد./914/پ202/ب4

ارسال نظرات