۱۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۲
کد خبر: ۲۷۱۵۳۲
آیت الله موسوی جزایری:

ولادت امام حسن مجتبی مبدأ تشریع سنت و مستحبات تولد نوزاد است

خبرگزاری رسا ـ آیت الله موسوی جزایری با اشاره به این که در اسلام سنت ها و مستحبات برای تولد نوزاد از ولادت امام حسن مجتبی(ع) تشریع شده اند، گفت: گفتن اذان در گوش راست و اقامه در گوش چپ نخستین سنت درخصوص تولد نوزاد است.
آيت الله موسوي جزايري، نماينده ولي فقيه در خوزستان و امام جمعه اهواز

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، آیت الله سید محمدعلی موسوی جزایری، نماینده ولی فقیه در خوزستان، سحر امروز در سلسله جلسات شرح زیارت جامعه کبیره که از سیمای خوزستان پخش می‌شود، با اشاره به ادامه زیارت جامعه کبیره «وَ جَاهَدْتُمْ فِی اللَّهِ حَقَّ جِهَادِهِ حَتَّى أَعْلَنْتُمْ دَعْوَتَهُ وَ بَیَّنْتُمْ فَرَائِضَهُ وَ أَقَمْتُمْ حُدُودَهُ وَ نَشَرْتُمْ شَرَائِعَ أَحْکَامِهِ وَ سَنَنْتُمْ سُنَّتَهُ» اظهار داشت: حدود جمع حد و دارای چند معنی گوناگون است.

 

وی با اشاره به این که معنی نخست، حدود همه تشریعات الهی شامل واجبات، مستحبات و محرمات و دیگر را دربرمی گیرد، ابراز داشت: محرمات و حدی که نباید از آن تعدی کرد معنی دیگر حدود است.

 

استاد حوزه علمیه خوزستان با بیان این که انواع تنبیهات که در شرع اسلام در خصوص برخی گناهان و خطاها مقرر شده معنی دیگر حدود است، عنوان کرد: در این بخش زیارت جامعه کبیره به سبب این که پیش از حدود کلمه فرائض بیان شده به احتمال زیاد مقصود از حدود محرمات است.

 

امام جمعه اهواز با اشاره به این که حدود الهی فروع دین و اصول 10 گانه است، افزود: یکی از علامه تحقیقی با  کتابی به نام حدود الشریعه در دو جلد، جلد نخست درخصوص واجبات و جلد دوم درمورد محرمات نوشته است.

 

نماینده ولی فقیه در خوزستان ادامه داد: در پایان این کتاب اذعان شده مطالبی که در این کتاب بیان شده تنها بخشی از حدود الهی هستند؛ روای می گوید که امام علی(ع) گفت که نماز به تنهایی 4 هزار حکم برای آن تشریع شده است.

 

آیت الله موسوی جزایری گفت: در این بخش دعا بیان شده که ای امامان بر حق، شما حدود الهی را اقامه و مسائلی که در شرع اسلام مقدس هستند را در میان مسلمانان احیا کردید.

 

وی با اشاره به این که به اجماع مورخان در روز نیمه شعبان ولادت امام حسن مجتبی(ع) است، ابراز داشت: در سال تولد امام حسن مجتبی(ع) در این که سال دوم یا سوم هجری اختلاف است.

 

استاد حوزه علمیه خوزستان افزود: منشأ این اختلاف این است که آیا سال اول هجری ماه ربیع الاول بوده و پیامبراکرم(ص) هجرت کرده یا محرم است.

 

امام جمعه اهواز با اشاره به این که در اسلام سنت ها و مستحبات برای تولد نوزاد از ولادت امام حسن مجتبی(ع) تشریع شده است، بیان داشت: گفتن اذان در گوش راست و اقامه در گوش چپ نخستین سنت درخصوص تولد نوزاد است.

 

نماینده ولی فقیه در خوزستان با اشاره به این که انتخاب اسم از دیگر سنت ها و مستحبات ولادت نوزاد است، ادامه داد: پیامبراکرم(ص) رو کرد به امام علی(ع) و گفت که آیا برای این نوزاد اسمی انتخا کرده ای؟

 

آیت الله موسوی جزایری افزود: امام علی(ع) به پیامبراکرم(ص) گفتند که من بر شما دراین زمینه سبقت نمی گیرم، رسول اکرم(ص) نیز گفت که من نیز بر خدای خودم سبقت نمی گیرم.

 

وی گفت: در نهایت جبرئیل از جانب خداوند مأموریت پیدا کرد که اسم حسن را برای ایشان انتخاب شود.

 

استاد حوزه علمیه خوزستان با اشاره به این که در برخی روایات دلیلی بر انتخاب اسم حسن بیان شده است، عنوان کرد: گفته اند که امام علی(ع) به پیامبراکرم(ص) نسبت هارون به حضرت موسی(ع) را دارد.

 

امام جمعه اهواز ادامه داد: حضرت موسی(ع) پسر نداشت اما هارون صاحب دو پسر به اسامی شبر و شبیر و در عربی به معنی حسن و حسین بود.

 

نماینده ولی فقیه در خوزستان با اشاره به این که سنت عقیقه در روز هفتم تولد نوزاد از دیگر سنت ها و مستحبات تولد نوزاد است، تصریح کرد: امام حسن مجتبی(ع) از سنین کودکی احکامی که پیامبراکرم(ع) بیان می کرد برای مردم تشریع می داد.

 

آیت الله موسوی جزایری گفت: علامه قریشی ذکر کرده اند که امام حسن مجتبی(ع) احادیث و علوم دینی را از سن 4 سالگی از جد ایشان پیامبراکرم(ص) فرا می گرفت.

 

وی با اشاره به حدیثی از امام حسن مجتبی(ع) گفت: در این حدیث آمده که پیامبراکرم(ص) کلماتی که در قنوت باید گفته شوند را به من یاد داد./9453/پ203/ب4

ارسال نظرات