۲۶ تير ۱۳۹۴ - ۱۸:۱۶
کد خبر: ۲۷۵۴۷۳
استاد حوزه علمیه کرمان:

شرط اصلی امر به معروف و نهی از منکر تقوا و احساس تنفر از وقوع گناه در جامعه است

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه کرمان با اشاره به اهمیت امر به معروف و نهی از منکر، گفت: شرط اصلی امر به معروف و نهی از منکر تقوا و احساس تنفر از وقوع گناه در سطح جامعه است.
حجت الاسلام سيد مرتضي خليلي استاد حوزه علميه کرمان
حجت الاسلام سید مرتضی خلیلی، استاد حوزه علمیه کرمان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، با اشاره به اهمیت امر به معروف و نهی از منکر، گفت: یکی از مصادیق بارز و آشکار انذار قوم در آیه شریفه نفر، امر به معروف و نهی از منکر است و این واجب الهی جز وظائف اصلی جامعه روحانیت است.
 
وی با اشاره به راه های اجرایی کردن امر به معروف و نهی از منکر، افزود: اصل کیفیت ورود به مراحل امر به معروف و نهی از منکر مهم است و لازم است افراد با در نظر گرفتن شرایط و مصلحت، به انجام مراحل امر به معروف و نهی از منکر بپردازند.
 
استاد حوزه علمیه کرمان تصریح کرد: گاهی اوقات مصلحت اقتضا می کند انسان با نرمی و خوش رویی به امر به معروف و نهی از منکر بپردازد و در برخی از مواقع لازم انسان با تندی و با فریاد امر به معروف کند و تشخیص حرکت صحیح و رفتار مناسب احتیاج به حکمت و درک مصلحت را دارد.
 
این کارشناس مسائل مذهبی با تأکید بر این که در اجرای احکام الهی نباید دچار افراط و تفریط شد، گفت: برخی از افراد با رفتار افراطی و ناسنجیده خود، این واجب الهی را به شکل صحیح اجرایی نمی کنند و بر اساس همین رفتار های اشتباه در اجراء احکام الهی، نگاه منفی به واجبات الهی در سطح افکار عمومی ایجاد می شود که تصحیح و جبران این نگاه منفی، بسیار مشکل است.
 
حجت الاسلام خلیلی با اشاره به ویژگی های آمرین به معروف و ناهیان منکر گفت: شرط اصلی امر به معروف و نهی از منکر تقوا و احساس تنفر از وقوع گناه در سطح جامعه است.
 
وی به مراتب امر به معروف و نهی از منکر اشاره کرد و گفت: اولین مرحله امر به معروف و نهی از منکر، همراهی نکردن با کسانی است که معروف را ترک کرده و منکر را انجام می دهند.
 
استاد حوزه علمیه کرمان با اشاره به دومین مرحله امر به معروف و نهی از منکر خاطرنشان کرد: لازم است آمران به معروف و ناهیان از منکر، علل ترک معروف را کشف کنند و سپس با ریشه یابی صحیح، در جهت رفع اساسی مشکل قدم محکم بردارند.
 
وی با اشاره به نقش امر به معروف و نهی از و منکر در اصلاح جامعه اسلامی، افزود: اجرای صحیح این واجب الهی زمینه داشتن یک جامعه سالم و عاری از هرگونه گناه و معصیت را فراهم می کند.
 
حجت الاسلام خلیلی در پایان با اشاره به این که برخی فکر می کنند امر به معروف و نهی از منکر فقط در مسأله حجاب و عفاف است، گفت: امر به معروف و نهی از منکر محدود به مسأله حجاب و عفاف نیست و انسان هر گاه ببیند یک واجب الهی زیر پا گذارده شده و به آن اعتنایی نمی شود، لازم است تذکر دهد./9704/ت302/ح
ارسال نظرات