یادواره سالانه تجلیل از مبلغان جهادگر برگزار شود
حجت الاسلام احمد شعبانی، مدیرکل اعزام مبلغ سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به آیه«وَ مَن یهُاجِرْ فىِ سَبِیلِ اللَّهِ یجَدْ فىِ الْأَرْضِ مُرَاغَمًا کَثِیرًا وَ سَعَةً وَ مَن یخَرُجْ مِن بَیْتِهِ مُهَاجِرًا إِلىَ اللَّهِ وَ رَسُولِهِ ثُمَّ یُدْرِکْهُ المْوْتُ فَقَدْ وَقَعَ أَجْرُهُ عَلىَ اللَّهِ وَ کاَنَ اللَّهُ غَفُورًا رَّحِیمًا» گفت: فرهنگ اسلامی ما همواره به وسیله تبلیغ پا بر جا مانده است و این وظیفه بر دوش مبلغان بیادعایی بوده است که بدون هیچ چشم داشتی در این عرصه فعالیت کردهاند و خطرات آن را به جان خریدهاند.
وی با اشاره به این که حوزههای علمیه کانون پرورش مبلغان بوده و هست که در سخت ترین شرایط به دور افتاده ترین نقاط کشور هجرت میکنند و به تبلیغ دین میپردازند، گفت: با توجه به آیه صد سوره نساء اجر و پاداش مبلغانی که در راه هجرت میکنند بر خداوند است و مبلغانی که با وجود سختی های فراوان به تبلیغ میروند انگیزهای جز خدمت به خلق خدا و امیدی جز به رحمت خداوند ندارند.
حجت الاسلام شعبانی در بیان تعریف مبلغ گفت: به تعبیر قرآن مبلغ کسی است که از خانه و کاشانه خود به قصد فراگیری علوم دینی جدا شود و سپس برای هدایت مردم به زادگاه خود هجرت کند و دین خدا را برای مردم تبیین کند؛ که به تعبیر مقام معظم رهبری«مبلغان، افسران جبهه فرهنگی هستند» که در مقابل هجوم فرهنگی دشمن با کمترین امکانات از دین و عقاید اسلام دفاع می کنند.
وی با بیان اینکه مبلغان با هدف ترویج و رساندن احکام دین به مردم از روی احساس وظیفه و علاقه به دین هجرت میکنند، افزود: گاهی برخی مبلغان به مدت دو ماه از خانه و خانواده خود دور هستند و در مناطق محروم کشور مشغول تبلیغ هستند که هیچ چیز جز عشق و علاقه به دین نمیتواند چنین انگیزه ای در کسی ایجاد کند که این گونه خود را وقف کاری بکند.
مبلغ حوزه علمیه با بیان این که در برخی مناطق تبلیغی کمترین امکانات برای زندگی مانند برق و آب آشامیدنی وجود ندارد، افزود: گاهی اوقات گزارش میشود که مبلغان به دلیل عدم وجود محلی برای اقامت، در گوشه ای از مسجد برای مدت یک ماه میماندند و فعالیت تبلیغی می کنند و این چیزی جز عشق به خدا و اهل بیت(ع) نیست.
وی با بیان این که مبلغان در سخت ترین شرایط سیاسی کشور مردم را دعوت به وحدت و همدلی و آرامش میکنند، اظهار داشت: متأسفانه گاهی اوقات در این سفرهای تبلیغی حوادث تلخی برای خود مبلغان یا خانوادههایشان به وجود میآید که آسیب جبران ناپذیری به خود و یا خانواده آنان میزند.
مدیر کل اعزام مبلغ سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با بیان این که حوزه علمیه، سازمان های اعزام کننده مبلغان مانند(دفتر تبلیغات، سازمان تبلیغات و سازمان اوقاف) هم وظایفی در برابر این سربازان جهادگر بی ادعای امام زمان(عج) دارند، ابراز داشت: وظیفه نهادها و سازمان های مربوطه است که از کسانی که در مسیر تبلیغ جان خود را فدا میکنند، تجلیل در خور شأنی انجام بدهند و از خانوادههای آنها دلجویی کنند.
وی افزود: همان طور که در تمامی اقشار مرسوم است که از مأموران خود که در حین انجام مأموریت دچار حادثه میشوند تجلیل و آن را رسانه ای میکنند و به آن اهمیت میدهند، روحانیت هم باید به جهادگران خود که در این مسیر جان خود را از دست میدهند که عمل آنها کمتر از جهاد در راه خدا نیست اهمیت بیشتری بدهد.
وی با اشاره به عظمت شأن این مجاهدان راه خدا بر ضرورت بزرگ داشت یاد آنها تأکید کرد و ابراز داشت: حد اقل کاری که میشود انجام داد برگزاری همایش سالانه ای برای زنده نگه داشتن یاد و هدف و عمل این جهاد گران بیادعا است که اگر چه در برابر عمل آنها ناچیز است، اما تسکین خاطری برای بازماندگان و ادای احترامی برای آن بزرگ مردان خواهد بود./843/ت301/ی