تشویق و روش الگویی راهکاری مناسب برای نهادینه کردن فرهنگ عفاف و حجاب در کودکان است
![تشویق و روش الگویی راهکاری مناسب برای نهادینه کردن فرهنگ عفاف و حجاب در کودکان است](/Original/1394/05/06/IMAGE635737287944357450.jpg)
صغری ذاکری مدیر حوزه علمیه خواهران سیریک در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در هرمزگان، با اشاره به این که حجاب و عفاف پدیده مذهبی ارزشی مهمی در تعالیم اسلامی است، گفت: توجه به زمینههای فرهنگی اجتماعی به عنوان بستر آن بسیار شایسته و لازم است و اشاعه و تعمیق آن نیازمند آموزشهای بنیادین و مداوم در خانواده، مدرسه، دانشگاه و اجتماع است.
وی افزود: در کنار شرایط مساعد اجتماعی، حضور جدی همه نهادها و دستگاه ها برای نهادینه کردن فرهنگ عفاف و حجاب امری ضروری است.
مدیر حوزه علمیه خواهران سیریک با اشاره به سیاست ها و راهکارهای لازم برای نهادینه شده فرهنگ عفاف و حجب در جامعه، در اولویت قرار دادن موضوع حجاب و عفاف در برنامههای دستگاههای اجرایی کشور برای مقابله با روند فزاینده بدحجابی، نظارت بر رعایت حریم حجاب و عفاف در سازمانهای دولتی و عمومی و نظارت و تأکید بر ضرورت رعایت سادگی و پوشش و فرمهای اسلامی و حضور ساده و بیآرایش در محیط کار به دلیل تأثیر منفی بر مراجعان را از جمله این راهکارها برشمرد.
وی در ادامه، وضع قوانین و مقررات لازم برای اصلاح وضعیت پوشش در جامعه، اصالت بخشی به فرهنگ عفاف از طریق محصولات متنوع فرهنگی، هنری متناسب و احیای سنت حسنه «امر به معروف و نهی از منکر» در مورد حجاب و عفاف را از دیگر راهکارها و سیاست هایی خواند که در راستای نهادینه کردن این فرهنگ می تواند نقش بسزایی داشته باشد.
ذاکری ضمن تشریح وظایف دستگاه ها و نهادها در ترویج و گسترس و همچنین نهادینه کردن فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه، به تصویر کشیدن ابعاد شخصیتهای الهی اسلام چون حضرت زهرا (س)، حضرت زینب (س) و زنان نمونه از صدر اسلام تا دوران معاصر در مناسبتهای مذهبی و ملی و تأثیر آن در فرهنگ سازی، به تصویر کشیدن زنان تحصیل کرده، ممتاز، متعهد و باحجاب در فیلمها و مجموعههای هنری و پرهیز از نشان دادن آنان در نقشها و شخصیتهای عامه و کمسواد را از اهم وظایف صدا و سیما ذکر کرد.
وی تأکید کرد: سازمان تبلیغات اسلامی نیز باید به منظور نهادینه شدن فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه کنونی در راستای تقویت نظام تبلیغ دینی در دو عرصه سنتی و مدرن در تعمیق فرهنگ عفاف و حجاب، آسیب شناسی و مطالعه توسعه فرهنگ عفاف و حجاب در نظام تبلیغی دینی و ایجاد نوآوری در این زمینه و همچنین تبیین و تبلیغ جاذبهها و دافعههای برخی مسائل در مورد نحوه پوشش و حجاب و گسترش حیا و عفت در خانوادهها تلاش کند.
مدیر حوزه علمیه سیریک در ادامه ضمن بیان راه های نهادینه کردن فرهنگ عفاف و حجاب در کودکان، تشویق را یکی از روش های بسیار موثر در این زمینه خواند و ابراز داشت: تشویق یک شیوه مناسب در ایجاد انگیزه به سوی کارهای مثبت است چون در روح کودک و نوجوان ایجاد انگیزش می کند و آنان را به انجام اعمال نیک ترغیب می کند.
وی معتقد است روش هایی نظیر؛ ابراز محبت و ملاطفت، روش الگویی و قصه گویی نیز می تواند در نهادینه کردن فرهنگ عفاف وحجاب در کودکان مثمرثمر واقع شود.
ذاکری اذعان داشت: در روش الگویی به عنوان یک شیوه موثر در نهادینه کردن حجاب و عفاف بین فرزندان، فرد از فرد یا افراد دیگر به عنوان سرمشق و الگو استفاده می کند و تحت تأثیر قرار گرفته و با مشاهده رفتار دیگران از آنان پیروی می کند./851/ت302/ب4