۰۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۷
کد خبر: ۲۷۷۹۹۷
استاد حوزه و دانشگاه:

جای خالی قرآن پژوهی در نظام آموزشی کشور احساس می شود

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام آقایی گفت: متأسفانه جای خالی قرآن پژوهی در نظام آموزشی کشور به شدت احساس می شود و باید در دبیرستانها و دانشگاه‌ها این حوزه علمی به صورت تخصصی و متناسب با سطح تعلیمات دانش آموزی یا دانشجویی ارائه شود.
قرآن کريم

حجت الاسلام محمدرضا آقایی، مدرس حوزه و دانشگاه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، ایجاد و تقویت نیروی درونی کنترل افراد را یکی از بارزترین ویژگی های آموزه های دینی دانست و تصریح کرد: تقویت حس خود کنترلی در افراد یکی از ابتکارات دین اسلام است و بخش قابل توجهی از تعالیم قرآنی نیز به دنبال ایجاد و تقویت این حس در افراد است.

 

 

وی در ادامه ایمان و عمل و حوزه های فردی و اجتماعی را از مهم ترین اصول تعالیم قرآن برشمرد و افزود: در قرآن کریم هیچ دستوری مبنی بر گسترش معروفات جدای از عمل وجود ندارد و ایمان و عمل به مثابه دو بال پیشرفت اجتماعی دانسته شده است.

 

استاد دانشگاه المصطفی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برخی دستورات حقوقی قرآن رعایت این دستورات را لازمه استحکام زندگی اجتماعی دانست و گفت: پذیرش اصل ریاست مرد در محیط خانواده در راستای انسجام روابط اعضا بوده اما اعطای مقام ریاست به مرد در برابر اخذ تعهدات مالی و اخلاقی از وی بوده است.

 

حجت الاسلام آقایی تصریح کرد: قانونمندی از ویژگی های ذاتی افراد بشر است و از همین جهت اگر قانونی متناسب با ذات و سرشت نوع بشر وضع شود افزون بر پذیرش عمومی از سوی مردم، ماندگاری بیشتری نیز خواهد داشت.

 

وی با اشاره به مقدمه علامه طباطبایی در تفسیر المیزان اظهار کرد: به عقیده علامه طباطبایی رجوع به قرآن برای ساختن زندگی از واجبات است و از همین جهت توسعه علوم و معارف بشری بر مبنای قرآن افزون بر آنکه از انحراف دانشمند متعهد جلوگیری می کند سبب حذف بخشهای مخرب علم، نظیر ساخت بمب ها و جنگ افزارها می شود.

 

این مدرس حوزه و دانشگاه اذعان کرد: در هر یک از محافل علمی بشری که اثری از نفوذ تعالیم قرآنی دیده شده تحسین و تأیید دانشمندان بزرگ را به دنبال داشته چنانچه ویل دورانت قرآن را تنها کتابی می داند که می تواند بشر را به قله های پیشرفت برساند اما متأسفانه این کتاب بزرگ در بین مسلمانان با بی مهری هایی مواجه شده است.

 

حجت الاسلام آقایی در ادامه این مطلب افزود: متأسفانه جای خالی قرآن پژوهی در نظام آموزشی کشور به شدت احساس می شود و باید در دبیرستانها و دانشگاه‌ها این حوزه علمی به صورت تخصصی و متناسب با سطح تعلیمات دانش آموزی یا دانشجویی ارائه شود./939/ت302/ب4

ارسال نظرات