۰۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۲:۱۶
کد خبر: ۲۷۸۱۰۱
استاد حوزه و دانشگاه:

آیت الله حاج آخوند عاشق و شیدای امام امت و تکیه گاه روحانیت در کرمانشاه بود

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه و دانشگاه با بیان این‌که آیت الله حاج آخوند عاشق و شیدای امام امت و تکیه گاه روحانیت در کرمانشاه بود، گفت: آیت الله حاج آخوند پس از پیروزی انقلاب علاوه بر تدریس علوم دینی و تربیت طلاب و فضلا، خدمات فرهنگی و اجتماعی فراوانی در سطح استان کرمانشاه داشته است.
آيت الله حاج آخوند

حجت الاسلام محمد جواد مهری، استاد دانشگاه و مدرس حوزه علمیه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمانشاه، به تشریح جایگاه و شخصیت آیت الله حاج آقا مجتبی حاج آخوند پرداخت و عنوان داشت: آن عالم ربانی و فقیه صمدانی، اسوه صدق و سلامت، مجاهد نستوه و با صلابت، مرد لحظه های مبارزه و استقامت، عاشق و شیدای امام امت، که تکیه گاه روحانیت خطه کرمانشاهان بود.


حجت الاسلام مهری با بیان روایتی در مورد آیت الله حاج آخوند از منظر رهبر معظم انقلاب اظهار داشت: حاج آخوند یکی از خدمتگزاران به اسلام و انقلاب، چه در دوران انقلاب و چه پس از انقلاب شکوهمند بوده و دارای حق بزرگی است.


این استاد حوزه در روایتی دیگر آیت الله حاج آخوند را از منظر آیت الله حسن ممدوحی، نماینده کرمانشاه در مجلس خبرگان رهبری معرفی کرد و بیان داشت: آیت الله حاج آخوند از هر چه که او را به دنیا نزدیک و از خدا دور می کرد، پرهیز داشت، دارای وارستگی و مناعت خاصی نسبت به دنیا داشت، مال و مقام را وسیله خدمت به بندگان خدا می دانست، با این که دارای مناصب مختلف اجتماعی بود ولی به هیچ کدام دل نسپرد و هر وقت احساس می کرد که آن مناصب او را به طرف دنیا سوق می دهند و او از هدف اصلی اش که همان بندگی خداوند بود باز می دارند، از آن مناصب دوری می کرد، قناعت، ساده زیستی، تشریفات گریزی و بی اعتنایی به وجهه اجتماعی از ویژگی های بارز وی بود.


حجت الاسلام مهری با اشاره به روایتی از منظر آیت الله علما، نماینده ولی فقیه و امام جمعه کرمانشاه، خصوصیات اخلاقی آن عالم ربانی را تشریح کرد و افزود: آیت الله حاج آخوند خط و خطوط و جریانات سیاسی را خوب می شناخت، عضو خبرگان بود و در دانشگاه ها، کمیته، در مراکز انقلابی تأثیر گذار بود، مجموعأ یک انسان وارسته و سالم بود، هر چیزی که ناسالم بود از آن فاصله می گرفت.


وی در ادامه افزود: آیت الله حاج آخوند در سال 1308 در بیتی دیده به جهان گشود که جویبارهای ایمان و تقوی در آن جریان داشت، خانواده ای که مادرش از ذریه حضرت رسول (ص) و فرزند سید حسین شیرازی از سادات حسینی شیراز بود و پدر آیت الله حاج آخوند، آیت الله شیخ حسن حاج آخوند بود که در محله های قدیمی کرمانشاه زندگی می کرد، محل ولادت و رشد حاج آقا مجتبی حاج آخوند شهر کرمانشاه بود و خاندان وی در این شهر به فضل و علم مشهور بوده و از دانشوران و علمای نامدار کرمانشاه به شمار می رفتند.

 

این استاد دانشگاه با اشاره به بیانات آیت الله حاج آخوند و تأسیس حوزه علمیه کرمانشاه تصریح کرد: در سال 22 حاج آقا حسین قمی به ایران آمده بود، آقای علامی و سید محمد میبدی از علمای کرمانشاه به همراه ایشان به کربلا می روند و در سامرا خدمت سید ابوالحسن اصفهانی می رسند، سید ابوالحسن از وضع کرمانشاه جویا می شود و زمانی که متوجه می شود که کرمانشاه از لحاظ تبلیغات و فرهنگ اوضاع مناسبی ندارد تصمیم به تأسیس مدرسه علمیه می گیرد.


حجت الاسلام مهری با معرفی اساتید آیت الله حاج آخوند یادآور شد: اساتید ایشان در مرحله دروس مقدمات حوزه یعنی ادبیات عرب، منطق، سیوطی، مغنی، معالم و مقداری از سطح همانند لمعه، قوانین، رسائل و مکاسب عبارتند از؛ آیت الله سیخ حسن حاج آخوند، آیت الله شیخ حسن علامی، آیت الله سید محمد جواد نجومی، آیت الله سید محمد میبدی، آیت الله آقا محمد آل آقا و ... است.


وی با اشاره به آشنایی آیت الله حاج آخوند با امام خمینی (ره) 
ابراز کرد: آیت الله حاج آخوند بیشتر شخصیت فکری خود را مربوط به امام خمینی(ره) می داند و به امام راحل عشق می‌ورزید و بیش از دیگران علاقه داشت.


مسؤول دفتر نظارت بر انتخابات کرمانشاه با اشاره به بیانات آیت الله حاج آخوند پیرامون همگام بودن با نهضت انقلابی امام خمینی(ره) عنوان داشت: روزی همراه آیت الله خامنه ای به محضر امام خمینی(ره) رسیدیم، به امام عرض شد که ما توپ و تانک و اسلحه نداریم، چگونه می توانیم مبارزه کنیم، در جواب امام می فرماید؛ ما اگر مبارزه نکنیم باید استخاره کنیم، ما بیان داریم و بیان ما، قدرت ماست، واقعأ هم همین طور بود وقتی امام حرف می زد به دل های مؤمنان قوت و در دل دشمنان رعب ایجاد می کرد و این جز اخلاص امام چیز دیگری نبود.


حجت الاسلام مهری در ادامه افزود: همین گونه است تاریخ تشیع، شاهد مبارزات علما و رهبران الهی بوده و آنان در مقابل حاکمان ظالم و ستمگر برای حفظ دین و نجات ملت ها، زندان ها و هجرت ها، جهاد و شهادت در راه خدا برای روشنگری افکار و عزت اسلام و مسلمانان با دل و جان خریدار شدند و در این تجارت همه هستی خویش را نثار راه معشوق نمودند تا در مقابل هجوم شیاطین، مسلمانان را حفظ نموده و رضایت الهی را با انجام وظیفه خطیر خویش کسب کنند.


این استاد حوزه با بیان ماجرای ازدواج آیت الله حاج آخوند اظهار داشت: حاج آقا مجتبی در سال 1339 در سن 31 سالگی با صبیه آیت الله محمد حسین مسجد جامعی ازدواج می کند، بانویی با فضیلت، متقی و از خانواده ای فقیه و روحانی که به تعبیر خود حاج آقا مجتبی، همسرش از خانواده ای بود که حدود سه قرن بیت آن ها، بیت روحانی بود.


وی با اشاره به تأسیس حوزه دینی در مسجد حاج شهباز خان به وسیله آیت الله حاج آخوند بیان داشت: تأسیس حوزه دینی توانست از جنبه ها  ابعاد مختلف مبارزاتی، علیه رژیم پهلوی مؤثر باشد.


حجت الاسلام مهری با بیان ابعاد مبارزاتی حاج آخوند، اظهار داشت: مدرسه علمیه حاج آخوند توانست در توسعه نفوذ هواداران امام خمینی(ره) در کرمانشاه تأثیر بسیاری بر جای بگذارد، طلبه هایی که به این مدرسه وارد می‌شدند و تحصیل می‌کردند با هدایت و راهنمایی خاصی به امام تمایل پیدا می کردند و حلقه یاران امام را در غرب کشور توسعه می دادند، مدرسه مذکور محل رفت و آمد علما، دوستان و آشنایان آیت الله حاج آخوند شد، آنان از شهرهای مختلف به ویژه از مراکز مذهبی قم و مشهد و عتبات عالیات به آن مدرسه می رفتند و از مجالس و منابر آن استفاده می کردند.


این استاد دانشگاه با اشاره به بعد دیگری از مبارزات حاج آخوند خاطرنشان کرد: آیت الله حاج آخوند در حمایت از برخی از مبارزان ضد رژیم و کسانی نظیر شهید اندرزگو که تحت تعقیب مقامات امنیتی و سیاسی بود نقش مؤثری داشت و در مواقعی که لازم بود مخفیانه کمک هایی به ایشان می‌کرد.


وی به حوادث مهمی در سال 1352 اشاره کرد و افزود: از جمله مهم‌ترین حوادث، حمله ساواک به مدرسه و مسجد حاج شهباز خان و دستگیری جمعی از علما، مدرسین و طلاب این حوزه به اهتمام برهم زدن امنیت داخلی مملکت و فعالیت ضد دولتی در نشر و تکثیر اعلامیه های مضره در طرفداری از امام خمینی(ره) بود.


این مقام مسؤول ادامه داد: آیت الله حاج آخوند به کمیته مشترک ضد خرابکاری در تهران انتقال یافت و حدود یک ماه از ایام حبس خود را در آنجا بود و پس از مدتی به زندان قصر منتقل شد، حدود پنج ماه را در این زندان سپری کرد و سپس آزاد گردید و مجددأ به کرمانشاه بازگشت و فعالیت سیاسی و مبارزاتی خود را دنبال کرد.


حجت الاسلام مهری با بیان فعالیت های آیت الله حاج آخوند پس از پیروزی انقلاب اسلامی ابراز کرد: آیت الله حاج آخوند پس از پیروزی انقلاب علاوه بر تدریس علوم دینی و تربیت طلاب و فضلا، خدمات فرهنگی و اجتماعی فراوانی در سطح استان کرمانشاه داشته است و از مهم ترین آن ها؛ تعمیر و مرمت مسجد و مدرسه حاج شهباز خان است که به دلیل شدت فرسودگی قابل استفاده نبود و با زحمت های فراوان وی به بهره برداری رسید و در حال حاضر یکی از مکان های مهم فرهنگی، مذهبی و اجتماعی در سطح استان به شمار می رود.


مسؤول دفتر نظارت بر انتخابات استان کرمانشاه تصریح کرد: آیت الله حاج آخوند پس از انقلاب مسؤولیت کمیته انقلاب اسلامی کرمانشاه، نماینده امام خمینی در جهاد سازندگی کرمانشاه، نماینده مردم کرمانشاه در مجلس خبرگان رهبری، نماینده امام خمینی در بنیاد مسکن کرمانشاه، نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه علوم پزشکی، مسؤول عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران در منطقه غرب و سرپرستی حوزه های علمیه کرمانشاه به دستور امام خمینی را بر عهده داشت.


وی اظهار داشت: کمبودها زمانی در جامعه احساس می‌گردد که فقدان نعمت ها محقق شود، در روایات نقش وجودی و ارزش انسان های وارسته در هدایت و رشد و تعالی جامعه به گونه ای نمودار گردیده که هیچ چیزی جایگزین آن نمی گردد، آیت الله حاج آقا مجتبی حاج آخوند پس از سال ها مجاهدت و تلاش در راه ترویج دین و تحقق آرمان های انقلاب اسلامی، بالاخره در شامگاه روز یکشنبه، پانزدهم مهرماه 1380 در سن 72 سالگی در پی سکته قلبی چشم از سرای فانی فرو بستند و به لقای حق شتافتند.


حجت الاسلام مهری در پایان ابراز کرد: با ارتحال این عالم ربانی و روحانی، در کرمانشاه دو روز عزای عمومی اعلام شد و مردم ناباورانه دسته دسته برای عرض تسلیت به منزلش روی آوردند و با پیکر پاک و مطهر آن مجاهد نستوه وداع کردند و پیکر مطهرش روی دست های هزاران مشتاق و ارادتمند به صورت بی سابقه ای تشییع و به شهر قم منتقل شد و با حضور علما و نمایندگان رهبر معظم انقلاب و مراجع و مسؤولان کشوری از مسجد امام حسن عسگری (ع) به سوی حرم مطهر حضرت معصومه تشییع و توسط آیت الله بهجت (ره) بر پیکر وی نماز میت خوانده شد و به امر رهبر معظم انقلاب در حرم مطهر قسمت بالاسر به خاک سپرده شد./857/ت301/ح

ارسال نظرات