۰۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۳:۰۱
کد خبر: ۲۷۸۱۰۳
امام جمعه شهرستان آران و بیدگل:

سنجش اعمال ما در قیامت با میزان اعمال امیرمومنان سنجیده خواهد شد

خبرگزاری رسا ـ امام جمعه شهرستان آران و بیدگل با تأکید بر این که ترازوی هرکس در قیامت از اعمال صالح سنگین تر باشد رستگار است گفت: میزان سنجش ترازوی اعمال افراد در قیامت ترازوهای رایج دنیا نیست بلکه سنجش اعمال ما در قیامت با میزان اعمال امیرمومنان(ع) سنجیده خواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمين سيد محمد موسوي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کاشان، حجت الاسلام سید محمد موسوی امام جمعه شهرستان آران و بیدگل جمعه شب در مسجد اعظم محقق این شهرستان در تفسیر و ترجمه آیه 27 سوره انسان با اشاره به این که کفار و اهل شرک زندگی زودگذر دنیا را دوست دارند و آن را رها نمی کنند گفت: پشت سر کفّار روز سنگینی است.

 

وی افزود: در این آیه روز قیامت به روز سنگین توصیف شده است و خداوند می فرماید کفّار و مشرکینی که به دنیا چسبیده اند و عاشق زندگی دنیا هستند و آن را رها نمی کنند روز سنگینی است که پشت سرشان قرار دارد.

 

حجت الاسلام موسوی با اشاره به  سه کلمه ورا، یوم و تغییر گفت: ورا پشت سر و گاهی هم به معنای سلطه است که در این آیه در مورد کسانی است که از دنیا می روند و پشت سرشان عالم برزخ است.

 

امام جمعه شهرستان آران و بیدگل همچنین با طرح این سؤوال که عالم برزخ جلو ما است و یا پشت سر، ما است یاد آور شد: منظور این آیه از عالم برزخ پشت سر، ما است این است که عالم برزخ بر ما احاطه دارد و بر ما مسلط است چر ا که بعد از مرگ روح انسان به برزخ می رود.

 

به گفته وی، انسان یک حیات مادی دنیایی دارد و یک حیات برزخی و یک حیات در روز قیامت دارد که روح انسان بعد از حیات مادی  به حیات برزخی می رود.

 

این استاد درس فقه و اصول یاد آور شد: منظور خداوند از روز قیامت به این معنی نیست که روز قیامت مانند روز عالم مادی شب در مقابل آن قرار داشته باشد، بلکه منظور از روز قیامت یک دوره از حیات و زندگی انسان است، از این رو خداوند در قرآن روز قیامت را به یوم تعبیر کرده است که در مقابل لیل قرار ندارد.

 

حجت الاسلام موسوی یاد آور شد: در قرآن و در سوره های مختلف گاهی اضافه شده و گاهی موصوف شده است یعنی روزی که چنین صفتی دارد و در این آیه به قیامت توصیف شده است.

 

وی افزود: خداوند در قرآن گاهی قیامت را به روز بزرگ، یوم الکبیر و گاهی یوم المحیط و ... که کلمه یوم وصف و توصیف شده است به روزی که همه در حال فرار هستند و هیچ کس به فریاد انسان نمی رسد و فقط قلب سلیم است که به فریاد انسان می رسد.

 

امام جمعه شهرستان آران و بیدگل گفت: منظور خداوند در قرآن از روز قیامت به عنوان روز سنگین این است که این روز گاهی معنوی و گاهی مادی است، از این رو خداوند چهارپایان را برای حمل بارهای سنگین آفرید و این بار سنگین مادی است، اما روز قیامت بارهای سنگین خود را خارج می کند که این بارها جسد انسان است که از قبر خارج می شود و سبک می شود.

 

حجت الاسلام موسوی در ادامه با اشاره به این که سنگینی بار گاهی معنوی و گاهی هم مادی است یاد آور شد: بار سنگین  مادی همان بار جسمی است که چهارپایان حمل می کنند اما  بار سنگین معنوی واگذاری  مسؤولیت سنگینی به افراد و یا زدن حرف سنگین است که به لحاظ معنوی حرف برخی افراد سنگین و سخت است.

 

این استاد درس فقه و اصول با تأکید بر این که ترازوی هرکس در قیامت از اعمال صالح سنگین تر باشد رستگار است گفت: میزان سنجش ترازوی اعمال افراد در قیامت ترازوهای رایج دنیا نیست بلکه سنجش اعمال ما در قیامت با میزان اعمال امیرمومنان(ع) سنجیده خواهد شد.

 

امام جمعه شهرستان آران و بیدگل گفت: برای سنجش میران اعمال خود با اعمال امیرمومنان(ع) باید گفتار و کردار خود را با گفتار و کردار امیرمومنان مقایسه و میزان کرد تا سنگینی اعمال صالح و یا اعمال غیر صالح را به دست آورد.

 

به گفته وی، هرکس نامه اعمالش از اعمال صالح سنگین شد عاقبت به خیر شده است اما اگر ترازو از اعمال صالح اش سبک و گناهانش زیاد باشد پرونده اعمال او را به دست چپ او خواهند و سرنوشت او آتش جهنم خواهد بود.

 

حجت الاسلام موسوی گفت: در روز قیامت اتفاقاتی رخ خواهد داد که برای انسان ها خیلی گران تمام خواهد شد چون انسان را مانند متهمی که به محکمه می برند او را به محکمه عدل الهی می برند و بازپرس اعمال ریز و درشت را رخ او می کشد و این کار سنگینی است، از این رو برخی این محاکمه را از عذاب در جهنم سخت تر و سنگین تر می دانند چرا که آنجا باطن انسان ها آشکار می شود و برخی به شکل خوک و برخی دیگر به شکل میمون ظاهر می شوند و باعث تعجب دیگران می شود که این ها در دنیا انسان خوبی بودند پس چگونه به این سرنوشت دچار شدند./1307/پ202/ب4

ارسال نظرات