۱۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۴
کد خبر: ۲۷۸۸۱۵
استاد حوزه علمیه استان قزوین:

ویژگی برجسته حقوق بشر اسلامی توجه به کرامت انسانی است

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه استان قزوین با اشاره به این‌که ویژگی برجسته حقوق بشر اسلامی توجه به کرامت انسانی است، گفت: در صورتی که آزادی‌های مطرح شده در چارچوب قوانین الهی که برای هدایت انسان‌ها است قرار گیرد کرامت انسانی حفظ می‌شود.
حقوق بشر و کرامت انساني

حجت الاسلام ابراهیم صفی خانی، استاد حوزه علمیه استان قزوین در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین، با بیان ویژگی‌های حقوق بشر اسلامی با توجه به آیات قرآن کریم گفت: توجه به کرامت انسانی، توجه به این‌که جهان کارگزار آدمی است، آسمان ها و زمین مسخر انسان است و انسان دارای اهمیت است از جمله ویژگی‌های انسان است.

 

استاد حوزه استان قزوین در ادامه افزود: توجه به این نکته که انسان خلیفه خدا بر روی زمین است، نیز از دیگر ویژگی‌های انسان است، حال انسانی که دارای این ویژگی‌ها و کمالات است می‌تواند به هدفی که در نهاد او قرار داده شده برسد و اینها در حقوق بشر اسلامی مدنظر است.

 

وی با اشاره به تفاوت‌های حقوق بشر اسلامی و آمریکایی ابراز کرد: در حقوق بشر اسلامی ویژگی‌های اسلامی مطرح است، اما در حقوق بشر آمریکایی ممکن است برخی از ویژگی‌های اسلامی مورد توجه قرار گیرد و برخی نیز نادیده گرفته شود.

 

این کارشناس دینی بیان کرد: در حقوق بشر آمریکایی همجنس بازی به عنوان یک حق مطرح است و این در تضاد با حقوق بشر اسلامی است، اما  توجه به انسان و احترام گذاشتن به او نیز مطرح است که در حقوق بشر اسلامی نیز مورد توجه قرار گرفته است.

 

وی با بیان این‌که آیا آزادی به معنای اخلاقی در حقوق بشر آمریکایی مورد توجه قرا می‌گیرد یا نه، اظهار کرد: آزادی به معنای اخلاقی در حقوق بشر آمریکایی رعایت نمی‌شود، آزادی به گونه ای مطرح است که بی بند و باری هم جزء آن به شمار می‌آید.

 

حجت الاسلام صفی خانی گفت: آزادی باید در چارچوب‌های خاص و قانون باشد بنابراین بی بند و باری به معنای آزادی نیست.

 

استاد حوزه علمیه قزوین با اشاره به شرایط حفظ کرامت انسانی در جامعه امروز تصریح کرد: در صورتی که آزادی‌های مطرح شده در چارچوب قوانین الهی که برای هدایت انسان‌ها است قرار گیرد کرامت انسانی حفظ می‌شود.

 

وی عنوان کرد: از آنجایی که قوانین الهی ثابت و پایدار است و نقص ندارند، از جانب خدایی است که بشر را هم می‌شناسند، پس مطابقت آزادی با آنها موجب حفظ کرامت انسانی خواهد شد.

 

حجت الاسلام صفی‌خانی در پایان درباره نقش علما و مبلغان در راستای شناساندن حقوق بشر اسلامی به مردم گفت: علما و روحانیت باید در منبرها، تکیه‌ها و هر مکانی که به عنوان مبلغ اعزام می‌شوند به تبلیغ کرامت ذاتی انسان و حقوق اولیه او آن‌گونه که خدا معرفی کرده است، بپردازند./848/ت302/ح

ارسال نظرات