بایدها و نبایدهای سفر حج/ ضرورت تقویت عقاید پیش از اعزام
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام سید مهدی علیزاده موسوی، رییس پژوهشکده حج و زیارت، روز گذشته در شبستان حرم مطهر حضرت معصومه(س)، حج را به عنوان یکی از اصول پنجگانه اسلام یادآورد شد و گفت: امام محمد باقر(ع) نماز، زکات، روزه، حج و ولایت را به عنوان اصول اساسی اسلام معرفی کردهاند و میفرمایند، کسی که مستطیع باشد و به حج نرود و عمرش به پایان برسد، به دین اسلام نمرده است.
آثار وبرکات حج
رییس پژوهشکده حج و زیارت به تشریح آثار و برکات حج پرداخت و اظهار داشت: افرادی که به حج میروند به چند گروه تقسیم میشوند؛ گروهی که حج را با معرفت کامل درک میکنند، تمامی گناهان گذشته و آینده آنها بخشوده میشود؛ گروهی بعد از حج به مانند افرادی هستند که از مادر متولد شدهاند و گناهان آینده آنها محسوب میشود؛ گروه آخر، افرادی هستند که پس از حج تنها مال و جان آنها در برابر خطرات احتمالی حفظ میشود.
وی از دلیل تأکید اسلام بر سفر معنوی حج سخن گفت و ابراز کرد: سفر حج ویژگیهای متمایزی دارد که باعث شکستن غرور انسان میشود؛ در هنگام محرم شدن، تفاوتی میان فقیر و غنی، سفید و سیاه و و زن و مرد نیست؛ همه باید کفن بپوشند و درکنار هم اعمال حج را انجام دهند.
حجت الاسلام علیزاده موسوی درباره چگونگی اثر گذاری حج توضیح داد: پس از انجام اعمال حج، تحولات بنیادینی در انسان به وجود میآید که نشان دهنده تأثیر این سفر معنوی است؛ فردی نزد امام صادق(ع) در حج آمد و از تعداد جمعیت زیاد حجاج تعریف کرد؛ حضرت به آن فرد عرض کردند، اکنون از میان انگشتان من به حجاج نگاه کن؛ زمانی که فرد از میان انگشتان امام صادق(ع) نظاره میکند، بیشتر افراد حاضر را در بدن حیوان و تعداد اندکی را به شکل انسان میبیند.
خداوند متعال میزبان حجاج است
وی خداوند متعال را میزبان حاجیان دانست و گفت: خداوند متعال در سفر معنوی حج، میزبان زائران است؛ میزبان، منتظر درخواست میهمان است تا نیاز او را برآورده کند؛ باید توجه داشت که پیش از اعزام به حج، حق الناسی به گردنمان نباشد و اگر دل کسی را شکستهایم، از او حلالیت بطلبیم؛ مسلمانی که بعد از انجام اعمال حج با معرفت کامل، تصور کند هنوز خداوند متعال وی را آمرزش نکرده، دچار یک گناه نابخشودنی شده است.
بازار گردی زائران ایرانی کاهش یافته
رییس پژوهشکده حج و زیارت با اشاره به پایین آمدن آمار بازار گردی حجاج ایرانی توضیح داد: خوشبختانه در سالهای اخیر، یکی از آفتهای شیطانی حجاج ایرانی، بازارگردی بود که کاهش قابل توجهی داشته است؛ زائران ایرانی به عنوان نمایندگان شیعه در جهان اسلام، باید مراقب باشند که مجذوب این بازارها نشوند.
حج، بزرگترین تجمع متحدان در جهان
حجت الاسلام علیزاده موسوی تحلیل یک کارشناس آمریکایی درباره حج را یادآور شد و گفت: در هیچجای دنیا گردهمایی به این بزرگی وجود ندارد که از 72 کشور اسلامی و اروپایی، افرادی در یک مکان جمع شوند و یک عمل مشترک انجام دهند؛ یک کارشناس آمریکایی، سفر معنوی حج را ظرفیتی بیمانند در جهان برای مسلمانان تحلیل کرده است.
وی با اشاره به گروه تکفیری داعش گفت: بیش از 240 هزار نفر کشته، حاصل حضور داعش در سوریه است؛ همچنین گروه تکفیری داعش، در بدو ورود به موصل عراق، 12 نفر از علمای اهل سنت و 450 نفر از علمای الرمادی را به قتل رساندند؛ با وجود چنین اقدامات خرابکارانهای، اتحاد مسلمانان در حج بیبدیل است.
رییس پژوهشکده حج و زیارت کاهش سهمیه حجاج ایرانی را عنوان کرد و اظهار داشت: سهمیه حجاج ایرانی از 100 هزار نفر به 64 هزار نفر کاهش یافته است؛ این که برخی معتقدند، باوجود اقدامات ظالمانه اخیر عربستان در یمن نباید به حج رفت، اشتباه است؛ چرا که ایرانیان نمایندگان شیعیان در حج هستند و یک فرصت استثنایی برای معرفی اسلام حقیقی و آشنایی با معارف شیعه به شمار میرود.
تقویت عقاید، پیشنیاز اعزام به حج
حجت الاسلام علیزاده موسوی در پایان از حجاج ایرانی خواستار شد: پیش از اعزام به حج، با روحانی کاروان خود ارتباط برقرار کرده و مسائل اعتقادی خود را تقویت کنید؛ بسیار مشاهده شده که حجاج ایرانی با شبهههایی که حق و باطل در آن مخلوط شده و از سوی وهابیت در مکه منتشر میشود، دچار چالش میشوند./840/پ202/ی