۲۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۹
کد خبر: ۲۸۱۷۹۵
استاد حوزه علمیه قم:

آیت­الله قرهی امین امام خمینی، رهبر معظم انقلاب و مراجع بود

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه قم با اشاره به ویژگی­های اخلاقی و عرفانی آیت­الله قرهی(ره) گفت: یکی از خصوصیات آیت­الله قرهی(ره) که در وجودشان مکرراً دیده بودم، انعطاف ناپذیری وی در امور بی­جا بود و این انعطاف­ناپذیری نشأت گرفته از ایمان او بود.
استاد نظري منفرد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت­الاسلام والمسلمین علی نظری منفرد عصر چهارشنبه در مراسم هفتمین روز ارتحال آیت­الله قرهی(ره) که از سوی رهبر معظم انقلاب در حسینیه امام خمینی(ره) قم برگزار شد، درباره سنت فرسودگی دنیا خاطرنشان کرد: یکی از سنت­های الهی در نظام دنیا، سنت فرسودگی است و اساسا این نظام متقن و شگفت­آور بر فرسوده­شدن همه چیز بنا شده است.

 

این کارشناس دینی با اشاره به آیه­ای از قرآن کریم اظهار داشت: انسان روزی از قوس صعودی حیات و زندگی به قوس نزولی می­رسد و دانستنی­هایش را فراموش می­رسد؛ خداوند متعال هر نعمتی را که به انسان عطا می­کند، روزی آن را پس می­گیرد و طبیعت انسان را اینطور قرار داده است؛ چراکه دنیا مکان استقرار نیست و دنیا رهگذر انسان و دار حیات و زندگی، آخرت است.

 

وی با اشاره به روایتی تصریح کرد: حضرت علی(ع) در خطبه­ای از نهج­البلاغه می­فرمایند دنیا دار قرار نیست و دار مجاز یعنی عبورکردن است؛ آن حضرت در خطبه­ای دیگر فرمودند دنیا بلیغ­ترین پنددهنده به انسان دنیا است.

 

حجت­الاسلام والمسلمین نظری­منفرد گفت: شیخ صدوق(ره) در امالی نقل می­کند که هارون در نامه­ای به امام کاظم(ع) گفت مرا پندی کوتاه ده، آن حضرت نیم سطر جواب دادند که اگر ما به آن توجه کنیم، ما را بس است و فرمودند هر چه چشم­های تو می بیند، موعظه است.

 

استاد حوزه علمیه قم درباره جایگاه دنیا و علت خلقت خاطرنشان کرد: اساس دنیا بر فرسودگی است و دنیا محل ماندگاری نیست؛ باید همه از این دنیا رخت بربندند؛ پس برای چه آمده­ایم و خداوند ما را خلق کرد؟ خدا انسان­ها را خلق کرد تا آنها را آزمایش کند و دنیا دار آزمون است؛ مرگ و زندگی برای آزمایش آفریده شده است.

 

وی به نوع نگاه انسان ها به دنیا اشاره کرد و اظهار داشت: نظر مردم به دنیا دو نوع است: یکی نظر استقلالی است که آن کسی که به خودِ دنیا نگاه می­کند، دنیا او را کور خواهد کرد و چنین افرادی شب و روز به دنبال دنیا هستند.

 

حجت­الاسلام والمسلمین نظری­منفرد افزود: برخی دیگر از مردم نظرشان به دنیا، نظری عالی است و به دنیا نگاهی عینکی و عبوری دارند و بعد از دنیا را می­بینند و دنیا چنین فردی را بینا می­کند.

 

استاد حوزه علمیه قم درباره ویژگی های اخلاقی و عرفانی آیت­الله قرهی(ره) تصریح کرد: یکی از خصوصیات آیت­الله قرهی(ره) که در وجودشان مکرراً دیده بودم، انعطاف ناپذیری وی در امور بی­جا بود و این انعطاف­ناپذیری نشأت گرفته از ایمان او بود.

 

وی یقین به خدا را از دیگر ویژگی­های آیت­الله قرهی(ره) دانست و یادآور شد: این عالم مؤمن و ولایی بود؛ در مجالس حضرت سیدالشهدا(ع) بلند بلند گریه می­کرد و خدا و آخرت را باور کرده بود؛ اگر انسان به باور و یقین رسید، موضع او مشخص می­شود.

 

حجت­الاسلام والمسلمین نظری­منفرد گفت: ویژگی دیگر این عالم، دائم الذکر و خلیق بود و همین­ مسائل برای انسان می­ماند؛ آیت­الله قرهی(ره) امین امام خمینی(ره)، رهبر معظم انقلاب، آیات عظام و مراجع بود و بزرگان تا وقتی که از شخصی مطمئن نباشند، مسؤولیتی به کسی واگذار نمی­کنند./822/پ202/ج

ارسال نظرات