۲۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۸:۱۴
کد خبر: ۲۸۲۰۳۴
مدیرکل اوقاف و امور خیریه هرمزگان:

مسجد نماد یک جامعه اسلامى و نمونه عینى حاکمیت ارزش هاى اسلامى است

خبرگزاری رسا ـ مدیرکل اوقاف و امور خیریه هرمزگان، مسجد را نماد یک جامعه اسلامى و نمونه عینى حاکمیت ارزش هاى اسلامى دانست و گفت: امروز دشمن تلاش می کند تا پایگاه های مهم اجتماعی را از ملت ما گرفته و مساجد از نسل جدید خالی شود که ما نباید بگذاریم دشمن به اهداف خود برسد.
مسجد نماد یک جامعه اسلامى و نمونه عینى حاکمیت ارزش هاى اسلامى است

حجت الاسلام منصور هاشمی مدیرکل اوقاف و امور خیریه هرمزگان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در هرمزگان، با اشاره به فرارسیدن روز جهانی مساجد گفت: مسجد از دیرباز در زندگی مسلمانان نقش محوری داشته و زیربنای شکل ‌گیری تمدن اسلامی محسوب می ‌شود.


وی به کارکرد مساجد در زمینه های مختلف اشاره کرد و افزود: مساجد در نظام سیاسی، اجتماعی مسلمانان فقط کارکرد عبادی و مذهبی نداشته، بلکه دارای کارکردهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، نظامی بوده‌اند.

 

 مدیرکل اوقاف و امور خیریه هرمزگان همچنین اضافه کرد: در ایران هم زمان با ورود اسلام مساجد شکل گرفتند و پس از آن یکی از نهادهای تأثیرگذار در زندگی مردم ایران بوده‌ و در روند شکل گیری و پیروزی انقلاب اسلامی، نیز یکی از عمده ‌ترین محل‌ های تجمع و اعتراض مردم و شکل‌ گیری تظاهرات علیه رژیم شاه بود.


وی ادامه داد: مساجد عمده‌ ترین ابزار روحانیت برای ارتباط با اقشار مختلف جامعه بودند که از این طریق ایدئولوژی انقلاب و پیام روحانیت به گوش مردم می ‌رسید.


حجت الاسلام هاشمی بیان داشت: در انقلاب اسلامی، مساجد به عنوان یکی از ارکان عمده انقلاب یعنی سازمان و پایگاه اجتماعی گروه‌ های مخالف رژیم در کنار دو رکن دیگر یعنی رهبری و ایدئولوژی به نقش آفرینی پرداختند.


وی با تاکید بر اینکه باید از ظرفیت های فرهنگی و اجتماعی مساجد بیشتر استفاده شود، بیان کرد: قبل از انقلاب اسلامی مسجد تنها محلی برای اقامه نماز و برگزاری مجالس ختم بود، ولی امام راحل بعد از پیروزی انقلاب تعریف جدیدی از اسلام، ولایت فقیه، نقش اجتماعی اسلامی برای جامعه بشریت مطرح کردند.


مدیرکل اوقاف و امور خیریه هرمزگان تصریح کرد: در روایات و سنت پیامبر اکرم(ص) و حضرات معصومین(ع) دیده می‌شود که مسجد تنها محلی برای عبادت و اقامه نمازهای یومیه نیست، بلکه مهمترین محل اجتماع مسلمانان و محلی برای آموزش قرآن و معارف و اعتقادات دین است.


وی معتقد است: فاصله گرفتن مساجد از نقش اصلی خود در جوامع، کل جامعه را از کارکردهای آموزه‌های اسلامی دور می‌کند.


حجت الاسلام هاشمی در پایان بیان داشت: امروز تلاش دشمنان این است که این پایگاه مهم اجتماعی را از ملت ما گرفته و مساجد از نسل جدید خالی شود که ما نباید بگذاریم دشمن به اهداف خود برسد./851/ت302/ب

ارسال نظرات