مهمترین هدف حوزههای علمیه سازماندهی معارف اسلامی و کاوش در مسائل دینی است
حجت الاسلام محمد قاسم احمدی، مدیر دانشگده علوم قرآنی استان کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمانشاه، عنوان داشت: حقیقت اصیلترین، جاودانهترین و زیباترین راز هستی و نیاز آدمی است که سلسله مؤمنان و عالمان صادق چه جانها که در راه آن نباخته و جاهلان و باطلپرستان چه توطئهها و ترفندها که برای محو و مسخ آن نساخته اند.
حجت الاسلام احمدی تصریح کرد: بسیار تلخ است که حقیقت در مظلومیت قرار گیرد و چنانچه در مصاف حق و باطل، حق سربلند و سرافراز و باطل از بین رود و نگونسار گردد تلخی به شیرینی مبدل می شود.
وی در ادامه افزود: دانشمندان نام آور شیعه رسالت خطیر و بی نظیر خویش را برای بهرهگیری از عقل و نقل و غوص در دریای معارف قرآن و برگرفتن گوهر ناب حقیقت از سیره آن پیشوایان و عرضه آن به عالم بشری و دفاع جانانه در برابر هجوم ظلمت پرستان حقیقت گریز دانسته و در این را دیده ها و جان ها فرسوده اند.
مدیر دانشکده علوم قرآنی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: اکنون در عصر بحران معنویت که دشمنان حقیقت و آدمیت هر لحظه با تولید و انتشار فزون از آثار نوشتاری و دیداری و به کارگیری انواع ابزارهای پیشرفته سخت افزاری و نرم افزاری در عرصه های گوناگون برای سیطره بر جهان می کوشند، رسالت حقیقت خواهان و اندیشمندان حوزوی و دانشگاهی به ویژه عالمان دین بس عظیم تر و سخت دشوارتر است.
استاد دانشگاه اظهار داشت: در جهان تشیع، پژوهشگران حوزوی در علوم فلسفی و کلامی، تفسیری و حدیثی، فقهی و اصولی و نظایر آن کارنامه درخشانی دارند و تأملات ایشان بر تارک پژوهش های اسلامی می درخشد.
وی یادآور شد: در زمینه علوم طبیعی و تجربی و فناوری های جدید نیز پژوهشگران ما تلاش هایی چشمگیر کرده، گام هایی نوید بخش برداشته و به جایگاه درخور خویش در جهان، نزدیک شده اند و می کوشند تا با فعالیت های روزافزونشان مقام شایسته خویش را در صحنه علمی بین المللی بازیابند ولی در قلمرو پژوهش های علوم اجتماعی و انسانی تلاش های دانشمندان این مرز و بوم آن گونه که شایسته نظام اسلامی است به بار ننشسته و آن ها گاه به ترجمه و اقتباس نظریات دیگران بسنده کرده اند.
حجت الاسلام احمدی در ادامه بیان داشت: در زمینه های علوم اجتماعی و انسانی کمتر می توان رد پای ابتکارات و به ویژه خلاقیت های برخاسته از مبانی اسلامی را یافت و تا رسیدن به منزلت مطلوب راهی طولانی و پر چالش در پیش است، از این رو افزون بر استنباط، استخراج و تبیین آموزه های دینی و سازماندهی معارف اسلامی، کاوش در مسائل علوم انسانی و اجتماعی از دیدگاه اسلامی و تبیین آن ها از مهم ترین اهداف و اولویت های مؤسسات علمی به ویژه مراکز پژوهشی حوزه های علمیه است.
مدیر دانشکده علوم قرآنی استان کرمانشاه با بیان هدف خود از تألیف کتاب «روابط خارجی در حکومت نبوی» ابراز کرد: این کتاب پژوهشی است در قلمرو تاریخ اسلام که به بررسی و پژوهش در سیره حکومتی پیامبر اکرم (ص) برای شناخت خط مشی و راهکارهای حکومتی آن حضرت در روابط خارجی و چگونگی برخورد با بیگانگان می پردازد.
وی در پایان با اشاره به سه بخش کتاب «روابط خارجی در حکومت نبوی» عنوان داشت: در بخش اول کتاب به بیان مطالبی همچون جهانی بودن رسالت پیامبر اکرم(ص)، تبلیغ دین و دعوت اسلامی، مبارزه با ظلم و فساد، تشکیل حکومت اسلامی و موارد دیگر و بخش دوم ظهور اسلام و چگونگی شکلگیری دولت اسلامی و روابط خارجی و در نهایت در بخش سوم این کتاب گسترش دعوت اسلامی و روابط خارجی در شبه جزیره و خارج آن پرداخته شده است.
گفتنی است، بخش کتاب «روابط خارجی در حکومت نبوی» در 217 صفحه و انتشارات مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) آن را به چاپ رسانده است./857/302/ب2