۲۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۴
کد خبر: ۲۸۸۹۵۷
آخرین خبر از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی؛

7 اثر آماده نشر و پی گیری 30 پرونده پژوهش در پژوهشکده فقه و حقوق

خبرگزاری رسا ـ پژوهشکده فقه و حقوق که از پژوهشکده های پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی است، در آخرین فعالیت های پژوهشی خود 7 اثر آماده نشر و 30 پژوهش در حال انجام دارد.
آرم پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، پژوهشکده فقه و پژوهشکده فقه و حقوق در سال 1374 با هدف بازکاوی روش‌ها و چارچوب‌های نظری دانش فقه در عرصه‌های نو فردی و اجتماعی تأسیس شد. این مجموعه علاوه بر تحقیق گسترده در مسائل جدید فقهی و ترجمه آثار حقوقی، به تدوین کتاب‌شناسی‌های مرجع و موسوعه‌های تخصصی در موضوعات فقهی و حقوقی اهتمام ورزیده است.

 

این پژوهشکده گرایش مستقل در دستور کار خود قرار داد و به دانش‌های پایه‌ای فقه، به­عنوان زیر­ساخت مطالعات پژوهشکده فقه و حقوق برای نخستین بار فلسفه فقه و حقوق اسلامی را به صورت یک فقهی، توجه ویژه کرد. این پژوهشکده از نظر روزآمدی و گستره موضوعات، انجام مطالعات تطبیقی در دانش فقه و حقوق و التزام به روش‌های نو پژوهشی، در سطح کشور جایگاه ممتاز و کم‌نظیری دارد.

 

آثار آماده نشر این پژوهشکده عبارت اند از دانش‏نامه اصولیان شیعه نوشته محمدرضا ضمیری، مأخذشناسى جامع فقه اسلامی اثر محمد نوری، بررسى فقهى حقوقى میراث فرهنگی به قلم سیدمحسن فتاحی، اندیشه کلامی عصمت و پیامدهای فقهی آن نوشته احمد مینائی، منابع و ادله علم اصول فقه به کوشش سیف‌الله صرامی، ماخذشناسی قواعد فقه به نویسندگی علیرضا فرحناک و حسن نیت در حقوق قراردادها و جایگاه آن در فقه امامیه و حقوق ایران به قلم علی جعفری می باشد.

 

 

 

لازم به ذکر است در حال حاضر در این پژوهشکده 30 پژوهش پی گیری می شود که از این میان می توان به ساختار علم فقه، بازخوانی اصل برائت با تکیه بر امتنانیت آن،  قراردادهای الکترونیکى از دیدگاه فقه امامیه و حقوق مدنی، مسؤولیت مدنى ناشی از حوادث وسایل نقلیه از منظر فقه و حقوق، گفتگوهای نظام اسلامی و مسئله روابط زن و مرد، اعادۀ حیثیت در فقه و حقوق و اقامه حدود در عصر غیبت اشاره کرد.

 

 

گفتنی است این پژوهشکده از سال 1376 تا سال 1392 صاحب 38 اثر برگزیده و پژوهش برتر بوده است./1330/ت302/س

 

ارسال نظرات