اصل اول طلبگی مدیریت بر خویشتن است/ روحانیت وزنه و گوهر تشیع
وی خودسازی را اصل اول در طلبگی بیان کرد و افزود: یک طلبه نباید هم و غمش کسب نمره باشد، اگر حضور در حوزه سبب تغییر در اعمال و رفتارش نشود، حتی اگر عالم دهر نیز شود، به هیچ دردی نمی خورد.
حجتالاسلام محمدی با بیان این که حوزه فقط یک زمینه است، تصریح کرد: مدیریت بر خویشتن اصل اول طلبگی است و گروهی گمان می کنند با ورود به حوزه یک دفعه دچار تحول می شوند و با یک ذکر یا مراقبه می توانند به مقامات بالای خودسازی برسند، در حالی که این نوعی تنبلی و آرمانگرایی افراطی است که بر اثر بیمنطقی به وجود می آید و تا طلبه خود نخواهد، هیچ کس نمی تواند او را بالا ببرد.
وی بیان داشت: ظاهر یک طلبه به ویژه شما خواهران طلبه، باید نسبت به دیگران فرق داشته باشد و صرف یک چادر، طلبگی نیست، بعضی حجابها صرفا یک نوع رفع تکلیف است و حتی با وجود چادر، حجابشان فاطمی نیست و شما طلاب با ورود به حوزه در جایگاهی قرار گرفته اید که باید به عنوان الگو در سطح جامعه حاضر شوید.
مدیریت بر زبان، رفتار، طرز صحبت کردن به ویژه در خانواده از دیگر آداب طلبگی است و به درجهای برسیم که نسبت به قبل از طلبگی از دید دیگران فرق کرده باشیم که آیا توانستیم ادبیات طلبگی را بیاموزیم یا خیر و برای رسیدن به این درجه مطالعه سیره اولیای الهی که چگونه وارد حوزه شدند، بهترین الگو است.
روحانیت، وزنه و گوهر جامعه تشیع است
مسؤول تربیت و آموزش سپاه ناحیه نجفآباد درباره اهمیت و جایگاه حوزه افزود: روحانی یعنی طبیب روح و شما باید به این باور و ایمان برسید که طبیب روح انسان ها هستید که با هیچ مزد دنیایی قابل سنجش نیست و آنچه شما در حوزهها می آموزید، طلب معارف قرآن و اهل بیت است و هر چه غیر از این علوم، فن است و علم نیست.
وی در ادامه تصریح کرد: روحانیت در جامعه شیعه همیشه گوهر و یک وزنه بوده است، روحانیتی پاک و مخلص که برای خودش سربازی امام زمان(عج) را تعریف کرده و پای آن ایستاده است.
حجت الاسلام محمدی درباره وظیفه یک طلبه در جامعه، گفت: طلبگی ارزشمندترین و بهترین عمل در دنیا است و شما هر شغلی که انتخاب کنید، گاهی سبب میشود تا زمینه بروز یک کار خطا را فراهم کنید، جز طلبگی که خروجیاش جز هدایت چیزی نیست، یعنی همیشه خروجی کار شما سعادت است و این خیلی ارزشمند است.
وی با بیان روایتی از پیامبر اکرم(ص) در ارزش هدایت، افزود: روزی پیامبر با اشاره به کوه ابوقبیس به حضرت علی(ع)، گفت: ای علی اگر این کوه طلا و تمام طلاها را بین فقرا تقسیم کنیم، ارزش اینکه یک انسان گمراه را به راه مستقیم هدایت کنید، بالاتر و با ارزشتر است و کسی که یک نفر را زنده کند، همانند این است که همه انسانها را زنده کرده است.
برای پیش روی در مسیر جامعه باید خودساخته باشید
مسؤول تربیت و آموزش سپاه ناحیه نجفآباد با سفارش بر مقدم دانستن خودسازی بر علم آموزی بیان کرد: فضای جامعه همیشه به گونه ای است که اگر بخواهید در مسیر جامعه پیش روید و بمانید، باید خودساخته باشید تا به تحلیل نروید و هرز نشوید و بتوانید در صراط مستقیم باقی بمانید و از همین امروز مراقب پوشش، رفتار، گفتار و حرکاتتان باشید.
وی در ادامه بیان داشت: صاحبی که به شما عنایت دارد بهترین صاحب، راهی که انتخاب کردید بهترین راه و وظیفه ای که انجام می دهید و نتایجی به دست می آورد، بهترین نتایج است، از این رو قدر خودتان را بدانید، قدر این مسیری که در آن قدم گذاشتهاید را بدانید و تلاش کنید تا به گونهای باشیم که بتوانیم بگوییم سرباز امام زمان(عج) هستیم./1306/202/ب2