وابستگی به دنیا انسان را از همراهی ولی خدا باز میدارد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام سید حسین مؤمنی، استاد حوزه علمیه قم، عصر امروز در مجلس ترحیم آیت الله قرهی که در دفتر رهبر معظم انقلاب و در جمع علما، روحانیان و فضلای حوزه علمیه قم برگزار شد، اظهار داشت: امام حسین(ع) در نهضت عاشورا، سند چشماندازی را ترسیم فرمودند که هر مجاهد، شیعه و پیرو حضرت باید این چشمانداز را رعایت کند و متصف به ویژگیهایی باشد.
حجت الاسلام مؤمنی با اشاره به کلام امام حسین(ع) در دعای عرفه ابراز داشت: کسانی میتوانند در جبهه ولی خدا طاقت بیاورند و تا آخر ایشان را همراهی کنند که متصف به ویژگیهایی باشند و گرنه با تطمیع، تهدید و در سختی و بزنگاهها، ولی خدا را تنها میگذارند.
وی به شرایط و ویژگیهای یاران ولی خدا اشاره کرد و گفت: کسی در جبهه ولی خدا است که اهل بذل باشد و بذل با هدیه متفاوت است؛ زیرا بذل، گذشتن از همه مال در راه خدا است و هدیه، صرف کردن جزئی از مال در راه حق است.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به بذل امام حسین(ع) در قیام عاشورا افزود: سیدالشهدا(ع) از همه سرمایهاش در راه خدا گذشت و کسانی میتوانند به صف یاران عاشورایی حضرت بپیوندند که از مال، جان و آبروی خود در راه حمایت از ولی خدا مایه بگذارند و ذرهای به دنیا تعلق و وابستگی نداشته باشند.
وی با اشاره به زهد و سخت کوشی آیت الله قرهی در راه ولایت وی را عالمی خستگی ناپذیر خواند و یادآور شد: اباعبدالله از القاب امام حسین(ع) است و به معنای پدر بندگان خدا است؛ یعنی حضرت با نثار خود و خانوادهاش در راه خدا، بانی بندگی خدا شده است.
حجت الاسلام مؤمنی، معیت و همراهی با ولی خدا را از دیگر ویژگیهای جبهه حق خواند و تصریح کرد: مجاهدت و درخشش زبیر در تاریخ بینظیر و ممتاز است؛ چنان که پیامبراکرم(ص) وی را از حواریون خودشان نامیدند.
وی افزود: زبیر مأمور ویژه رسول اکرم(ص) بود، فامیل و همرزم حضرت علی(ع)، جانباز صدر اسلام، مدافع حضرت علی(ع) در کوچه بنیهاشم و همراه حضرت علی(ع) تا قبل از حکومت ایشان؛ اما در نهایت عاقبت به خیر نشد و جنگ جمل را علیه حضرت به راه انداخت و در مقابل حضرت شمشیر کشید.
استاد حوزه علمیه قم، اطاعت از ولی خدا را از ویژگیهای یاران ولی خدا برشمرد و تأکید کرد: ولایتپذیری از ویژگیهای جبهه حق و یاران ولی خدا است؛ چنان که حضرت زهرا(س) نخستین مدافع ولایت بودند و در این راه به شهادت رسیدند و در گام بعد حضرت ابوالفضل(ع) که مطیع محض امام حسین(ع) و یار باوفای ایشان بودند.
وی با اشاره به تسلیم، صبر و استقامت یاران ولی خدا یادآور شد: حضرت ابوالفضل(ع) بعد از آن همه مصیبت در کربلا، یک لحظه نسبت به ولی و امام خویش شک و تردید نکرد و حتی مأموریت سقایی را به قیمت تقدیم جان مبارکش انجام داد.
حجت الاسلام مؤمنی در پایان افزود: از دیگر ویژگیهای یاران ولی خدا وفا و نصیحت است که وفا، تقدیم همه سرمایه و همه داشتهها در راه خدا است و نصیحت به معنای انجام دادن تکلیف، بیشتر از توان است./908/پ202/ف