خاطره وزیر بهداشت از دوران تحصیل در دبیرستان فردوسی و سخنرانیهای رهبر انقلاب در مسجد امام حسن
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، سیدجواد حسینی، مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی امروز اول مهرماه در مراسمی که به مناسبت بازگشایی مدارس و آغاز سال تحصیلی جدید در دبیرستان پسرانه فردوسی مشهد برگزار شد، به بیان برنامه های آموزشی و فرهنگی مدارس استان در سال جدید پرداخت.
وی در ادامه با بیان این که به دنبال بنیان مدرسه کیفی و تربیت تمامساحتی در افق 1404 بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش هستیم، ابراز کرد: مدارس کیفی، مدارسی با برنامه تمامساحتی و مشتریمدار هستند که این طرح از سال گذشته در آموزش و پرورش آغاز شده است.
شرکت850 هزار دانشآموز در مسابقات قرآن، عترت و نماز
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی با بیان این که در سال جاری حدود 850 هزار دانشآموز در مسابقات قرآن، عترت و نماز شرکت کردند و توانستند مقامهای برتر کشوری را کسب کنند، گفت: همچنین فعالیت 60 دارالقرآن در حوزه حفظ موضوعی، برگزاری 9 هزار گفتمان دینی، قرآنی و 30 عنوان خلق اثر شهید پژوهانه در طرح شهیدپژوهی در اداره آموزش و پرورش خراسان رضوی انجام گرفت.
حسینی تصریح کرد: آموزش و پرورش خراسان رضوی توانسته است برای نخستین بار در کشور، 70 طرح نوآورانه را تدوین کرده و به اجرا بگذارد و در عرصه ششگانه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مقام اول را کسب کند.
وی با بیان این که با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی مشهد و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با آموزش و پرورش بالاترین همکاری در حوزه سلامت انجام گرفت، اضافه کرد: طرح های کیف سلامت، دستهای پاک نجات بخش سالم، آموزشهای پیشگیرانه، توسعه مدارس مروج سلامت، سفیران سلامت، گسترش تشکلهای دانشآموزی بهداشتیاری، توزیع شیر در مدارس و ایجاد پایگاههای تغذیه سالم از جمله اقدامات مثبتی بود که انجام گرفت.
عمادی، معاون وزیر و رییس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش نیز در ادامه گفت: بدون شک در جهان امروز نهاد تعلیم و تربیت سهم بیبدیلی در فرهنگ ملی و دینی ما دارد.
وی با بیان این که رهبر معظم انقلاب نیز به درستی این نهاد را کانون اساسی برای خلق دنیای آینده خوانده و هزینه در آن را منشأ نتایج مضاعف میدانند، ابراز کرد: رییس جمهور نیز این نهاد مقدس را نقطه حل و فصل مشکلات کشور دانسته و ارتقای تمام پیشرفتها را در سایهسار مدرسه ممکن میدانند زیرا این نگاههای دقیق میتواند زمینهساز عزمی ملی برای ایجاد تحولی واقعی باشد.
عمادی در ادامه افزود: وزارت آموزش و پرورش با ایجاد زیرساختهای لازم، تمام تلاش خود را به کار گرفته تا با یاری معلمان، مدیران، اولیا و با توجه به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب، توصیههای رییس جمهور و برنامههای ارایه شده به مجلس و سیاستهای ارتقای آموزشی، توسعه مشارکتها و بودجهبندی مناسب بتواند در سایه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به توسعه عدالت آموزشی، گسترش مشارکتها، تعمیق هویت ایرانی ـ اسلامی، ارتقای جایگاه معلمان و تربیت دانشآموزان معتقد، بافرهنگ و دلسوز بپردازد.
خاطره قاضی زاده هاشمی از دوران تحصیل در دبیرستان فردوسی و سخنرانی های رهبر انقلاب در مسجد امام حسن
قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در ادامه، دبیرستان فردوسی مشهد را مکان رشد انسان های بزرگ در دوران قبل از انقلاب و پس از آن دانست و اظهار کرد: در آن زمان هر روز از خیابان دانش فعلی عبور کرده و در عرض خیابان چهار نوبت صبح و بعدازظهر را به امام رضا(ع) سلام می دادیم و از این موضوع بسیار خرسند بودیم.
وی به جلسات سخنرانی رهبر معظم انقلاب در مسجد امام حسن(ع) در فاصله 500 متری دبیرستان فردوسی اشاره کرد و بیان داشت: در آن روزها رهبری به عنوان یک جوان پرشور حلقه وصل دانشجویان، دانش آموزان، اساتید و معلمان بودند و در مسجد امام حسن(ع) که در 500 متری این دبیرستان قرار داشت به فعالیت مشغول بودند.
وزیر بهداشت و درمان ادامه داد: منزل مرحوم محمد تقی شریعتی، پدر مرحوم شریعتی نیز در یک کوچه بالاتر از این دبیرستان قرار داشت و ما در آن زمان در حلقه وصل این دوستان رشد خود در دبیرستان فردوسی را دنبال می کردیم.
هاشمی با بیان این که آن روزها انقلاب در ایران اتفاق نیفتاده بود و شما امروز این امکان را دارید که در سایه انقلاب به تحصیل بپردازید، گفت: ما اعتقاد داریم در عالم سلامت و پزشکی شخصیت یک انسان در دوران دانش آموزی شکل می گیرد و اکنون شما در شروع سال تحصیلی در دبیرستان باید این نکته را مد نظر بگیرید که در این دوران است که شما راه سعادت و یا شقاوت را انتخاب خواهید کرد.
وی دربخش دیگری از سخنان خود با بیان این که امروز مهم ترین مشکل بشر جهل و نادانی است، گفت: دانایی به معنای انبار شدن سیل دانش ها در ذهن نیست؛ بلکه به معنای تشخیص راه درست و خدمت به بشریت می باشد.
وی ضمن اشاره به آغاز سال تحصیلی دانش آموزی با روز عرفه افزود: آنچه در این روز اتفاق افتاده است ترک کردن خانه خدا از سوی امامی است که برای بیرون آوردن مردم از جهل و نادانی تمام خانواده خود را به شهادت رهنمون می سازد.
وزیر بهداشت و درمان حضور طالبان، القاعده و داعش را نشانه امتداد جهل بشریت دانست و متذکر شد: باید خداوند را شکر کنید که در خانواده ای رشد می کنید که با قلم آشنا و به تربیت فرزندان خود مباهات می کنند.
وی در ادامه با اشاره به رشد فضای مجازی و در اختیار گرفتن این فضا از سوی خانواده ها برای دانشجویان، دانش آموزان و کودکان خاطرنشان کرد: ما در ابتدای انقلاب نسبت به شما شرایط بسیار بهتری داشتیم زیرا در آن زمان عده معدودی تلویزیون داشتند و خوشبختانه کامپیوتر، آی پد و موبایل در دسترس هیچ کس نبود و به این دلیل دارای روانی سالم تر و روحی پویا تر نسبت به جوانان امروز بودیم.
وزیر بهداشت و درمان ادامه داد: فرزندان من ترم های چهارم و پنجم دانشگاه خود موبایل در اختیار نداشتند و در حال حاضر یکی از فرزندان من متخصص رشته روانپزشکی، دیگری در حال گرفتن تخصص و فرزند آخرم در حال ورود به دانشگاه است.
هاشمی با بیان این که زندگی در جمهوری اسلامی می تواند زمینه رشد شما در جهات بسیاری را ایجاد کند، افزود: در دانشگاه وظیفه دانشجو کسب دانش و مهارت جهت خدمت به کشور و ساختن آینده کشور است، اما شما در مدرسه تنها هدف درس خواندن را دارید و باید به سلامت روح و روان خود نیز فکر کنید.
وی جریان ها و گروه های سیاسی را سازندگان آینده کشور دانست و بیان داشت: جریانات و گروه های سیاسی دل های پاک دانش آموزان را به سمتی رهنمون کنند که آینده کشور را ساخته و بتوانند رشد ایران اسلامی را در برداشته باشند.
وزیر بهداشت خطاب به دانش آموزان ادامه داد: تلاش کنید تا در آینده در فضای دانشگاهی به دانش و فناوری مجهز شده و با اتحاد و کسب دانش و حرکت در مسیر اعتدال و جلوگیری از افراط و تفریط ایران اسلامی را بسازید.
هاشمی با بیان این که بسیار خوشحالم که در نخستین روز از سال تحصیلی در جمع دانشآموزان حضور پیدا کردهام ، گفت: در حقیقت باید گفت که شخصیت شما دانشآموزان از دوران دانشآموزی شکل میگیرد.
وی ابراز داشت: واقعیت این است که میان کسانی که میدانند با کسانی که نمیدانند تفاوتهای بسیاری وجود دارد، کسب دانش و علمآموزی سن و سال نمیشناسد و در دین مبین اسلام هم به اندوختن دانش حتی در دورترین نقطه سفارش شده است.
وزیر بهداشت تصریح کرد: آنچه که امروز در منطقه ما مشکلآفرین شده و شاهد جنایات گروههای تروریستی نظیر داعش و طالبان هستیم، چیزی جز جهل و نادانی نیست و باید خدا را شاکر باشیم که در کشوری زندگی میکنیم که برای دانش و علمآموزی ارزش و جایگاه قائل است.
وی با اشاره به آغاز هفته دفاع مقدس همزمان با بازگشایی مدارس ابراز داشت: یاد شهدای دفاع مقدس به ویژه شهدای دانشآموز و فرهنگی را گرامی می داریم و امیدواریم بتوانیم ادامهدهنده راه آنان باشیم.
وزیر بهداشت با بیان این که دوره دانشآموزی دوره بسیار مهم و اثرگذاری در شکلگیری شخصیت انسان است، تأکید کرد: متأسفانه امروزه همه امکانات دیجیتال نظیر موبایل و تبلت در اختیار دانشآموزان قرار گرفته است که بدون شک در ارتقای سطح تحصیلی آنان مثمرثمر نخواهد بود.
هاشمی با بیان اینکه دانشآموز تنها یک وظیفه دارد و آن هم درس خواندن است، تاکید کرد: باید از عمر خود به نحو احسن استفاده کرد و از تمامی لحظات زندگی در جهت علمآموزی بهره برد و از ورود به مسائل حاشیهای همچون موضوعات سیاسی، جناحی و حزبی خودداری شود.
وی گفت: ساختن کشور و پیشرفت و رسیدن به قلههای برتر جز با مجهز شدن به علم و دانش و تربیت نسل جوانی دانشآموخته و فرهیخته میسر نیست./934/201/ب1