۰۶ مهر ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۶
کد خبر: ۲۹۱۲۷۲
پژوهشگر حوزه و دانشگاه مطرح کرد؛

نهضت ترجمه؛ تجربه‌ای موفق در زمینه تحول علوم انسانی

خبرگزاری رسا ـ پژوهشگر حوزه و دانشگاه به راه سومی برای تحول در علوم انسانی اشاره کرد و گفت: بررسی تاریخی نهضت ترجمه در جهان اسلام با سیر تطور گزینش، ترجمه، تلخیص، شرح و نقد علوم غیر اسلامی در دوره‌های چند صد ساله، تجربه کلانی در زمینه تحول علوم غیر اسلامی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
علوم انساني اسلامي

محمدمهدی شاه‌آبادی، پژوهشگر حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به اهمیت و ضرورت تحول در علوم اسلامی اظهار داشت: در بحث تحول، دیدگاه‌های مختلفی مطرح شده است؛ در کشورهای اسلامی و غیر اسلامی در سطح خرد و کلان و راهکارهای مختلفی در این زمینه پیگیری شده است.

 

وی با اشاره به ضرورت تحول در علوم انسانی بعد از انقلاب ابراز داشت: مؤسسه‌ها، پژوهشگاه‌‌ها و راهکارهای مختلفی برای تحول در علوم انسانی ارائه شده است که برخی از راهکارها در فضای اجرایی مبهم است.

 

شاه‌آبادی به راه سومی برای تحول در علوم انسانی اشاره کرد و گفت: این راهکار با نگاه فرآیندی و مرور تجربه‌های تاریخی تحول علم در کشورهای مختلف، تحول در علوم انسانی را پیگیری می‌کند.

 

وی افزود: فرآیند تحول از منظر دولت‌ها به‌ ویژه بررسی تاریخی نهضت ترجمه در جهان اسلام با سیر تطور گزینش، ترجمه، تلخیص، شرح و نقد علوم غیر اسلامی در دوره‌های چند صد ساله، تجربه کلانی در زمینه تحول علوم غیر اسلامی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

 

پژوهشگر حوزه و دانشگاه یادآور شد: به وجود آمدن رشته‌های مختلف علوم و اکتشافات جدید، مرور تجربه کلان و درس آموز نهضت ترجمه، چگونگی ورود دولت‌ها به فرآیند تحول، چگونگی گزینش علوم و متون می‌تواند در فرآیند تحول جدید در علوم انسانی مفید باشد.

 

وی تأکید کرد: تجربه‌های متراکم موفق همچون نهضت ترجمه در جهان اسلام، ناموفق همانند شوروی برای تحول در علوم انسانی، نقش بازیگرانی همچون دولت‌ها و تحقیقات مکمل دیگر در وضعیت تحول می‌تواند نقش‌ آفرین باشد.

 

شاه‌آبادی، تحول در علوم انسانی را نیازمند تحقیقات به هم‌پیوسته و زنجیره‌ای خواند و گفت: باید بیشتر مباحث درباره چگونگی تحول در علوم انسانی و ناظر به فضای اجرا باشد./908/ت302/ف

ارسال نظرات