نشست علمی غدیر از دیدگاه خاورشناسان برگزار شد
به گزارش خبرگزاری رسا، نشست علمی غدیر از نگاه خاورشناسان پیش از ظهر امروز در سالن مرکز همایش های غدیر دفتر تبلیغات اسلامی با حضور حجت الاسلام حبیب الله بابایی و آقای سعید طاوسی مسرور برگزار میشود.
در ابتدای این نشست دبیر جلسه حجت الاسلام سیدقاسم رزاقی موسوی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گزارشی از اهداف برگزاری این مراسم ارائه داد و در ادامه به معرفی اساتید دعوت شده به این نشست پرداخت.
در ادامه این نشست سعید طاوسی مسرور، پژوهشگر برتر تاریخ و فارغ التحصیل دانشگاه امام صادق(ع) ضمن گرامیداشت یاد جان باختگان حادثه منا و عرض تبریک میلاد امام هادی(ع)، مطالبی در موضوع غدیر و جانشینی امام علی(ع) از منظر اسلام پژوهان غربی با تأکید بر دیدگاه ویلفر مادلونگ بیان کرد.
وی اظهار داشت: متأسفانه بحث تشیع و غدیر در کتب مستشرقان غربی از وجهه بدی برخوردار است و معمولا به شیوه مغرضانه با آن برخورد شده است؛ اما کتاب ویلفرد مادلونگ کمی بهتر و واقع بینانه تر عمل کرده و بر خلاف افراد پیش از خود، امامت و خلافت حضرت علی(ع) را ثابت کرده و هم از منابع شیعه در کتب خود استفاده کرده است.
طاوسی مسرور ادامه داد: این دانشمند غربی حدیث غدیر را نقل می کند اما آن برای اثبات ولایت امیرالمؤمنین(ع) استفاده نکرده بلکه ولایت آن حضرت را با استفاده از مجموع آیات قرآن اثبات کرده است.
در ادامه این مراسم حجت الاسلام حبیب الله بابایی، مدیر گروه مطالعات تمدنی و عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به نگاه فرقه ای به شیعه در کتب مستشرقان، اظهار داشت: متأسفانه در کتب و منابع خاورشناسان غربی نگاه جامع و کلانی نسبت به شیعه وجود ندارد و برای شیعه جایگاهی در تمدن نوین اسلامی قائل نیستند.
وی افزود: غدیر نیز در منابع خاورشناسان به منزله یک رخداد است نه یک گفتمان و فرهنگ و همیشه از غدیر به عنوان عامل اختلاف و شقاق در امت اسلامی یاد می کنند و معتقدند مسأله غدیر با گفتمان تمدن اسلامی در تضاد است.
وی در پایان یادآور شد: غدیر هیچ تناقض و تضادی با تمدن اسلامی ندارد و می تواند باعث اتحاد هم باشد، چرا که با ولایت فرهنگی اهل بیت(ع) که مبتنی بر نظریه امامت است، می توانیم امامت را پایه و اساس برای امت اسلامی و مایه اتحاد و همدلی بدانیم.
لازم به ذکر است این نشست به همت پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت(ع)، گروه مطالعات تمدنی و با همکاری اداره همکاری های علمی و پژوهشی پژوهشگاه برگزار شد./1330/پ202/ف