۱۱ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۴
کد خبر: ۲۹۲۴۱۴
خطیب بعثه مقام معظم رهبری:

جانشینی پیامبر، امری الهی است که برای تکمیل رسالت مطرح می‌شود

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام و المسلمین مدرسی گفت: جانشینی پیامبر، امری الهی است که در کنار نبوت و به‌منظور تکمیل رسالت مطرح می شود و سلسله انبیاء الهی هر کدام قبل از مرگشان برای خود جانشین تعیین کرده اند.
عيد غدير

به گزارش خبرگزاری رسا، حجت الاسلام و المسلمین مدرسی، خطیب بعثه مقام معظم رهبری در مراسم سخنرانی و نوحه سرایی که به همت بعثه مقام معظم رهبری در حرم امام حسین علیه السلام برگزار شد در باب اهمیت مسئله غدیر مطالبی را بیان نمود.

 

حجت الاسلام مدرسی با قرائت آیه شریفه أَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَیْکَ مِنْ رَبِّکَ وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ؛ گفت: یکی از آیاتی که اهمیت غدیر رابیان کرده است همین آیه شریفه است.

 

وی افزود: در سال دهم هجرت در آخرین سفر پیامبر در محلی به نام غدیر این آیه بر پیامبر نازل شد که ای پیامبر باید در وادی غدیر خم تبلیغ رسالت کنی؛ تبلیغ رسالت این است که باید در این سرزمین علی(ع) را به عنوان جانشین معرفی کنی و اگر این کار را نکنی رسالت را تمام نکردی.

 

خطیب بعثه مقام معظم رهبری افزود: حضرت به آنها که پیش رفته بودند دستور فرمود برگردند و آنها که عقب مانده بودند برسند، وقتی که تمام آنان در آن محل اجتماع نمودند، دستور داد از جهاز شتر منبری ساختند.

 

وی ادامه داد: اینجا بود که پیامبر خطبه ای طولانی به نام خطبه غدیر ایراد فرمودند و آن چه لازم بود برای تعیین مسأله امامت تبیین نمودند و در پایان به عموم مردم حاضر دستور دادند تا با حضرت علی (ع) بیعت نمایند.

 

حجت الاسلام و المسلمین مدرسی افزود: این مراسم سه روز به طول انجامید و تمام جمعیت حاضر با حضرت علی (ع) بیعت نمودند. زمانی که پیامبر(ع) حجت را بر مردم تمام کرد، قبل از پراکنده شدن جمعیت، امین وحی این آیه را بر پیامبر نازل فرمود: «الیوم یئس الذین کفروا من دینکم فلا تخشوهم واخشون الیوم اکملت لکم دینکم و اتمت علیکم نعمتی و رضیت لکم الاسلام دینا».

 

وی افزود: این آیه اهمیت غدیر را نشان می دهد، یعنی 23 سال رسالت و تبلیغ دین توسط پیامبر یک طرف و معرفی امام علی (ع) به عنوان جانشین خود طرف دیگر.

 

حجت الاسلام و المسلمین مدرسی در پایان خاطر نشان کرد: جانشینی پیامبر، امری الهی است که در کنار نبوت و به‌منظور تکمیل رسالت مطرح می شود و سلسله انبیاء الهی هر کدام قبل از مرگشان برای خود جانشین تعیین کرده اند؛ حضرت موسی هارون و حضرت عیسی، شمعون از حواریون خود را به عنوان جانشین معرفی کرد و پیامبر گرامی اسلام نیز امام علی (ع) را به عنوان جانشین خود معرفی کرد./1330/د102/ی

 

منبع: پایگاه اطلاع رسانی حج

ارسال نظرات