۲۳ مهر ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۹
کد خبر: ۲۹۵۴۹۷
حجت‌الاسلام خیری:

دشمن‌شناسی و آزادگی اساس فرهنگ عاشورایی است

خبرگزاری رسا ـ عضو هیأت مدیره انجمن مطالعات اجتماعی حوزه علمیه قم با بیان این‌که دشمن‌شناسی و آزادگی، اساس فرهنگ مبارزه و عاشورا است، گفت: آزادگی با بی‌تفاوتی نسبت به حاکمیت ظلم، سستی و کاهلی در برابر دشمن، ذلت و پذیرش سلطه مستکبران متفاوت است.
حجت الاسلام حسن خيري، عضو هيأت مديره انجمن مطالعات اجتماعي حوزه علميه قم

حجت الاسلام حسن خیری، عضو هیأت مدیره انجمن مطالعات اجتماعی حوزه علمیه قم، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، فرهنگ جهاد و شهادت را تجلی ارزش‌ها و عصاره سبک زندگی اسلامی خواند و اظهار داشت: این فرهنگ، خروجی توکل و باور به نصرت الهی و ناشی از خلیفة اللهی انسان در روی زمین است که برای انسان‌های مؤمن و جامعه ایمانی، احساس مسؤولیت و امانت‌داری را قائل می‌شود.

 

وی تنها راه آزادگی و عزت مسلمانان را ایستادگی در برابر دشمن دانست و تأکید کرد: انسان مجاهد در دیدگاه قرآن و روایات برای زندگی هدف و غایتی قائل است و فرصت سوزی و بی‌توجهی به نعمت‌های الهی، سرنوشت جامعه و کوتاهی در انجام تکالیف را مایه خسران و عقوبت اخروی می‌داند.

 

رییس دانشگاه اسلامی نراق افزود: روح فرهنگ جهاد و شهادت به ارزش‌های مقدس انسانی و اسلامی، تواضع، فروتنی و احساس مسؤولیت نسبت به انسان‌ها و ایستادگی در برابر مستکبران برمی‌گردد و به عنوان شاخص جامعه اسلامی در همه عرصه‌های زندگی انسان،‌ جاری و ساری بوده و از عقلانیت ذاتی برخوردار است.

 

وی جهاد را عقلانی خواند و گفت: عقلانیت به معنای توجه به حقیقت، حق‌مداری و هدفمندی جهان است و سود و ضرر دنیوی را محاسبه می‌کند و محصول باور و نصرت الهی است و برای رسیدن به این فرهنگ، انسان نخست باید جهاد اکبر داشته باشد.

 

عضو هیأت مدیره انجمن مطالعات اجتماعی حوزه علمیه قم افزود: جهاد اکبر به معنای مبارزه با خودخواهی، هوای نفس و تعلقات اجتماعی و نمونه کامل آن قیام عاشورا و جریان کربلا است که قابلیت تمدن سازی برای بشر دارد.

 

حجت الاسلام خیری، فرهنگ جهاد را با تساهل و تسامح در برابر دشمن  منافات خواند و تصریح کرد: دشمن‌شناسی و آزادگی، اساس فرهنگ مبارزه و عاشورا است و با بی‌تفاوتی نسبت به حاکمیت ظلم، سستی و کاهلی در برابر دشمن، ذلت و پذیرش سلطه مستکبران متفاوت است./908/ت302/ی

ارسال نظرات