استاد حوزه علمیه جیرفت:
ضعف مدیریت مالی خانواده و تجمل گرایی علل اصلی طلاق هستند
خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه جیرفت، با اشاره به خطراتی که بنیان خانواده را تهدید می کند، گفت: مهم ترین عاملی که بنیاد خانواده را تهدید می کند، سست شدن باورهای مذهبی و اصول اخلاقی و فقدان معنویت در خانواده است.
حجت الاسلام محمد شهریاری استاد حوزه علمیه جیرفت، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، با اشاره به خطراتی که بنیان خانواده را تهدید می کند، گفت: مهم ترین عاملی که بنیاد خانواده را تهدید می کند، سست شدن باورهای مذهبی و اصول اخلاقی و فقدان معنویت در خانواده است.
وی با اشاره به این که ارتباط زن و شوهر باید بر اساس متون دینی باشد، افزود: هر گاه زن و شوهر در روابط خود، خدا را فراموش کنند و در حضور و غیاب یک دیگر به گونه ای برخورد کنند که خدا غایب است، در واقع با دست خود کانون خانواده را به سوی تزلزل و نابودی سوق داده اند.
حجت الاسلام شهریاری تاکید کرد: زمانی که ارزش ها، نگرش ها و باورهای حاکم بر روابط زن و شوهر براساس لذت طلبی، مصلحت گرایی، ماده گرایی و سود طلبی استوار باشد، بی شک روابط انسانی از معنویت تهی می شوند و این مشکل سبب جدایی و طلاق بین زوجین خواهد شد.
وی با اشاره به نوع روابط بین زن و شوهر، اظهار داشت: این نوع روابط بسیار سست و شکننده خواهد بود و به محض بروز موقعیتی خاص مانند بی پولی، تنگدستی، بیماری، کهولت، افزایش سن و مانند آن از درون متلاشی می شوند و با هر بهانه ای دچار اضمحلال خواهند شد.
این استاد حوزه علمیه با بیان انواع عوامل تهدید کننده بنیان خانواده، گفت: این عوامل رامی توان در سه گروه موانع فردی، موانع فرهنگی و خانوادگی و عوامل اقتصادی تقسیم بندی کرد که هریک می توانند سبب متلاشی شدن بنیان خانواده شوند.
وی در بیان عوامل فردی به ویژگی های اخلاقی زوجین اشاره کرد و گفت: بدگمانی و بی اعتمادی، بد زبانی، لجاجت و سر سختی، تحقیر، عیب جویی و سرزنش کردن بی جای هریک از زوجین از موارد عوامل فردی هستند که زن و مرد باید به آن ها توجه کنند.
این کارشناس مسائل دینی اعتیاد و بی عفتی را علت تزلزل خانواده دانست و افزود: نداشتن گذشت و نبخشیدن اشتباهات یک دیگر، بی غیرتی و غیرت های نابجا، اعتیاد به مواد مخدر و بی عفتی از دیگر موانع تهدید کننده کیان خانواده هستند و مسؤولان مربوطه باید برای حل این مشکلات اهتمام لازم داشته باشند.
وی با تبیین عوامل خانوادگی و فرهنگی، اظهار داشت: همنشینی با افراد منحرف و الگو گیری از آن ها، مداخله نابجای اطرافیان در زندگی فرزندان خود و تأثیرپذیری از برخی رسانه ها از مهم ترین عوامل فرهنگی ضد بنیان خانواده هستند و خانواده ها باید از مداخله گری های بی خود و بیش از حد پرهیز کنند.
استاد حوزه علمیه جیرفت با اشاره به سایر مشکلات فرهنگی و اجتماعی، تاکید کرد: سست شدن باور های مذهبی و دینی و عدم شناخت و آگاهی به اصول زندگی مشترک از دیگر عوامل تهدید کننده خانواده اند که لازم است زوجین با مطالعه و مشاوره به جهل خود پایان دهند و با هوشمندی و آگاهی کامل، زندگی همراه با آرامش را برای خود فراهم سازند.
حجت الاسلام شهریاری در پایان با تبیین موانع اقتصادی، گفت: کم پولی و نبود درآمد کافی علت نارضایتی زوجین از زندگی نیست؛ بلکه ضعف مدیریت مالی خانواده، چشم و هم چشمی و تجمل گرایی علت اصلی طلاق است./9704/302/ب3
ارسال نظرات