استاد حوزه علمیه جیرفت تشریح کرد؛
علل انحطاط کانون خانواده در جوامع غربی
خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه جیرفت با اشاره به علت اضمحلال خانواده در دنیای غرب، گفت: امروز خانواده در غرب رو به سستی و انحطاط گذارده است و علت این مسأله آن است که مکاتب غربی اسیر مادهگرایى، ماشینیزم و غوطهورى در کام تمایلات نفسانى و دنیاپرستى شدهاند.
حجت الاسلام محمد شهریاری، استاد حوزه علمیه جیرفت، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، با اشاره به علت اضمحلال خانواده در دنیای غرب، گفت: امروز خانواده در غرب، رو به سستی و انحطاط گذارده است و علت این مسئله آن است که مکاتب غربی اسیر مادهگرایى، ماشینیزم و غوطهورى در کام تمایلات نفسانى و دنیاپرستى شده اند.
وی با اشاره به نظریات قرآن در ارتباط با این موضوع، افزود: قرآن کریم بر مکتب هایى که انسان را صرفاً موجودى مادى مىانگارند و تنها به غرایز مادى او مجال ظهور مىدهند و ابعاد معنوى روح او را نادیده مىگیرند، مهر بطلان نهاده است.
این استاد حوزه علمیه اظهار داشت: این کتاب مقدس فلسفههایى که انسان را تنها به زندگى زاهدانه و آکنده از بىخبرى و بىدردى دعوت مىکنند و سایر ابعاد وجودى او را از نظر دور مىدارند را باطل خوانده است و به بیان نظریه صحیح در باب روانشناسی وجود انسان پرداخته است.
این کارشناس مسایل دینی با اشاره به علت بطلان این دو تفکر و دیدگاه، تاکید کرد: هر دو بینش، منکر رشد و شکوفایى متعادل قوا و استعدادهای انسان هستند و نظریات مساعدی در بحث بهرهورى طبیعى انسان از نعمت های الهی ندارند؛ بنابراین راهی و قوانینی مطلوب در جهت رشد و بروز خلاقیتها در حیات طیّبه انسانى بیان نکرده اند تا انسان به پیروی از آن ها بر آید و آن ها را تصدیق کند.
وی به بیان دیدگاههای قرآن کریم در بحث ماهیت انسان پرداخت و اظهار داشت: قرآن در معرفى انسان، همه ابعاد وجودى او را در نظر مىگیرد و پیوسته انسان را از افراط و تفریط در ارضاى نیازهاى طبیعى برحذر مىدارد و او را به سوى رشدى متعادل و متناسب سوق مىدهد.
حجت الاسلام شهریاری با اشاره به هدف اصلی از نزول پیامبران الهی، گفت: در تعالیم اسلام، محور همه تلاشها و کوشش هاى پیامبران، آگاه کردن انسان ها به سرمایههاى درونى خویش و ارزشهاى وجودى و عزّت نفس وی بوده است.
وی با اشاره به نوع و کیفیت اصول و قوانین موجود در قرآن کریم، خاطرنشان کرد: خطوط کلى و برنامهاى که قرآن آن را ارائه مىدهد، انسان را هماهنگ با طبیعت و فطرت و همسو با نظام آفرینش در جهت کمال می کند.
این کارشناس مسائل مذهبی در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری رسا در رابطه با این که آیا روانشناسی مبتنی بر مبانی غرب می توانند نسخه مناسبی برای حل مشکلات خانواده باشد، گفت: به طور کلى مکاتب روانشناسى انسان را تنها از دیدگاه انگیزهها، علاقهها، نیازهاى مادى و اجتماعى و یا واکنشهاى انعکاسى رفتار، مىنگرند و از توجه به ژرفاى ضمیر باطنى انسان و ارتباط او با مبدأ نظام آفرینش غفلت ورزیده اند.
حجت الاسلام شهریاری در پایان با اشاره به ناکارآمدی این مکاتب در حل و فصل مشکلات خانواده، تأکید کرد: مشکل اصلی این فلسفه ها این است که بر یک یا چند ویژگى انسان تکیه کرده و از بقیه ابعاد وجودى وی غافلاند و طرح ها و برنامههایى را که ارائه مىدهند، معمولًا نارسا بوده و انسان را به صورت موجودى تک ساحتى و یک بُعدى پرورش مىدهد./9704/302/ب2
ارسال نظرات