۲۸ آذر ۱۳۹۴ - ۱۸:۲۶
کد خبر: ۳۰۸۵۲۱
معاون امور فرهنگی تبلیغات اسلامی قزوین:

تواضع امام حسن عسکری باید در زندگی فردی و اجتماعی شیعیان مورد توجه قرار گیرد/ دوره امامت امام یازدهم با قدرت ظاهری بنی‌عباس رو به رو بود

خبرگزاری رسا ـ معاون امور فرهنگی تبلیغات اسلامی قزوین گفت: یکی از اوصاف آن امام این بود که ایشان بسیار متواضع بودند و این یک نکته اخلاقی است که ما نیز به عنوان شیعیان آن حضرت باید در زندگی فرد و اجتماعی خود به آن عمل کنیم.
حجت الاسلام عباس نظري .png

حجت‌الاسلام عباس نظری معاون امور فرهنگی تبلیغات اسلامی قزوین، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین، با اشاره به سالروز شهادت امام حسن عسکری(ع) و شاخصه‌های زندگی آن امام بزرگوار گفت: یکی از اوصاف آن امام این بود که ایشان بسیار متواضع بودند و این یک نکته اخلاقی است که ما نیز به عنوان شیعیان آن حضرت باید در زندگی فرد و اجتماعی خود به آن عمل کنیم.

 

وی با اشاره به دیگر ویژگی‌های اخلاقی امام یازدهم عنوان کرد: ایشان هرگز از عبادت خسته نمیشدند و در طول سه سالی که در زندان‌های بنی‌عباس به سر میبردند روزها را روزه‌دار و شب‌ها به عبادت می‌پرداختند.

 

معاون امور فرهنگی تبلیغات اسلامی قزوین به صورت و سیرت امام حسن عسکری(ع) اشاره کرد و افزود: امام یازدهم صورتی گندمگون و بدنی در حد اعتدال داشت. ایشان بیانی شیرین و جذاب و شخصیتی الهی باشکوه داشت و مفسری بی‌نظیر برای قرآن مجید بود.

 

این مسؤول خاطرنشان کرد: امام حسن عسکری(ع) در سال 232 هجری در مدینه چشم به جهان گشود. مادر ایشان سوسن یا سلیل زنی لایق و صاحب فضیلت بود که در پرورش فرزند نهایت مراقبت را داشت، تا حجت حق را آن چنان که شایسته است پرورش دهد.

 

دوره امامت امام یازدهم با قدرت ظاهری بنی‌عباس رو به رو بود

حجت‌الاسلام نظری به دوران امامت امام اشاره کرد و گفت: به طور کلی دوران عمر 29 ساله امام حسن عسکری(ع) به سه دوره تقسیم می‌شود؛ دوره اول 13 سال است که زندگی آن حضرت در مدینه گذشت. دوره دوم 10 سال در سامرا قبل از امامت؛ دوره سوم نزدیک 6 سال امامت آن حضرت است.

 

وی تصریح کرد: دوره امامت آن حضرت با قدرت ظاهری بنی‌عباس رو در رو بود. خلفایی که به تقلید هارون در نشان دادن نیروی خود بلندپروازی‌هایی داشتند.

 

معاون امور فرهنگی تبلیغات اسلامی قزوین با بیان اینکه امام حسن عسکری(ع) از 6 سال دوران اقامت خود، سه سال را در زندان گذرانید، ابراز کرد: زندانبان آن حضرت صالح بن وصیف دو غلام ستمکار را بر امام گماشته بود، تا بتواند آن حضرت را آزار بیشتری دهد، اما آن دو غلام که خود از نزدیک ناظر حال و حرکات امام بودند تحت تأثیر آن امام بزرگوار قرار گرفته و خوش رفتار شده بودند.

 

این مسؤول در ادامه با اشاره به دیگر کرامات امام یازدهم تصریح کرد: عبیدالله خاقان وزیر معتمد عباسی با همه غروری که داشت وقتی با حضرت عسکری ملاقات می‌کرد به احترام آن حضرت برمی‌خاست، و آن حضرت را بر جای خود می‌نشانید و پیوسته می‌گفت در سامره کسی را همانند آن حضرت ندیده‌ام چراکه وی زاهدترین و داناترین مردم روزگار است.

 

حجت‌الاسلام نظری با اشاره به شرایط سیاسی زمان امام حسن عسکری(ع) خاطرنشان کرد: از جمله مسائل روزگار امام این بود که از طرف خلافت وقت، اموال و اوقات شیعه، به دست کسانی سپرده می‌شد که دشمن آل محمد(ص) و جریان‌های شیعی بودند، تا بدین گونه بنیه مالی نهضت تقویت نشود.

 

قدرت علمی امام حسن عسکری فیلسوف بزرگ عرب را تحت تاثیر قرار داد

وی با بیان اینکه اصحاب امام حسن عسکری، متفرق بودند و امکان تمرکز برای آنان نبود، ابراز کرد: فشار و مراقبتی که دستگاه خلافت عباسی، پس از شهادت حضرت رضا(ع) معمول داشت، چنان دامن گسترده بود که جناح مقابل را با سخت‌ترین نوع درگیری واداشته بود. این جناح نیز طبق ایمان به حق و دعوت به اصول عدالت کلی، این همه سختی را تحمل می‌کرد، و لحظه‌ای از حراست (و نگهبانی) موضع غفلت نمی‌کرد.

 

معاون امور فرهنگی تبلیغات اسلامی قزوین بیان کرد: در قدرت علمی امام(ع) که از سرچشمه زلال ولایت و اهل بیت عصمت مایه گرفته بود نکات بسیار گفته شده است که یعقوب بن اسحاق کندی فیلسوف بزرگ عرب است، در مناظره با آن حضرت درمانده گشت و کتابی را که بر رد قرآن نوشته بود سوزاند و پس از دوستداران و در صف پیروان آن حضرت درآمد.

 

حجت‌السلام نظری در پایان با اشاره به توجه ویژه امام حسن عسکری(ع) به تبیین آموزه‌های قرآنی برای جامعه گفت: این توجه امام نشان می‌دهد که قرآن همان چراغ راهی است که ما را به سوی حیات طیبه رهنمون خواهد کرد./955/302/ب3

ارسال نظرات