دو کشور ایران و عراق از جنبه های مختلف فرهنگی بسیار به یکدیگر نزدیک هستند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، حسن دانایی فر، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق با اشاره به آمار روابط میان این دو کشور، ابراز داشت: در سال گذشته دو میلیون و پانصد هزار عراقی به جمهوری اسلامی ایران سفر کردند.
وی با بیان این که مردم هستند که مقصد سفرهای خارجی خود را انتخاب می کنند، اظهار داشت: این میزان، عددی قیاسی و مثالی است که میان روابط دو کشور جمهوری اسلامی ایران و عراق وجود دارد؛ این رقم که متقابلا بیش از دو و نیم میلیون نفر ایرانی به عراق سفر کرده اند، عراق و ایران با هیچ یک از کشورهای منطقه چنین رفتاری ندارند.
ویبا اشاره به این نکته که دو کشور جمهوری اسلامی ایران و عراق مرزهای بسیاری با دیگر کشورها دارند، گفت: مردم خودشان مقصد سفر را انتخاب می کنند، این عدد در سال 2014، یک میلیون و 900 هزار نفر بود و بنابراین شاهد رشد قابل توجهی در این مدت بودیم.
دانایی فر با اشاره به این که در سال 2016 انتظار داریم که این میزان افزایش پیدا کند، ادامه داد: روابط اجتماعی دیگر میان این دو کشور در زمینه میزان ارتباط خانوادگی است که میان این دو کشور به وجود آمده است؛ در طول سه دهه گذشته که خون خواری همچون صدام سعی می کرد روابط میان این دو کشور را قطع کند و شرایطی را به وجود آورد که از یکدیگر فاصله گیرند، 23 هزار ازدواج صورت گرفت.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران و عراق با دیگر کشورها به ویژه کشورهای منطقه چنین ارتباط خانوادگی تشکیل نداده اند؛ این بیانگر آن است که دو کشور از جنبه باورها، قلب ها و فرهنگی و فکری چه میزان به یکدیگر نزدیک هستند و در میان آنها مقبولیت وجود دارد.
وی با اشاره به این که پذیرای مردم عراق از زائران امام حسین(ع) در ایام اربعین حسینی مثالی دیگر درخصوص روابط متین و مستحکم میان این دو ملت است، خاطرنشان کرد: در ایام اربعین حسینی همه خانه های مردم عراق به روی زائران باز است و از آنان استقبال می کنند.
این مقام مسؤول با اشاره به این که صحنه ها و جلوه هایی از مرز میان دو کشور تا عتبات عالیات به وجود می آورند که هیچ خانه ای به روی زائران بسته نیست و با اصرار تمام درخواست خدمت به آنها را دارند، افزود: به یقین مردم عراق می دانند که جمهوری اسلامی ایران در دورانی که هیچ کدام از همسایگان او حاضر نبود که فرزندان عراق را حتی ویزای ترانزیتی دهد اما در کشور ایران مرزها باز بود.
دانایی فر با اشاره به این که جمهوری اسلامی ایران از عراقی ها استقبال کرد، آموزش های لازم را ارائه داد و روابط فرهنگی عمیق تری میان این دو به وجود آمد، خاطرنشان کرد: زمانی که گروه تکفیری داعش به عراق حمله کردند، جمهوری اسلامی ایران علی رغم این که هیچگونه معاهده و توافق نامه همکاری های نظامی، دفاعی و پشتیبانی از مردم عراق نداشت اما تمام قد در کنار ملت و مرجعیت و دولت قانونی ایران قرار گرفت؛ حمایت، آموزش و مشاوره داد؛ توانست حرکت شتابان داعش برای تصرف مناطق و از جمله بغداد متوقف کند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق ادامه داد: این نکته را مسؤولان عراقی و دشمنان این کشور بارها تصریح کرده اند و در این فرصت از شبکه جهانی الاهواز که اثرگذاری خوبی در کشورهای گوناگون داشته تقدیر می کنم و خداوند به دست اندرکاران آن توفیق عنایت فرماید و ان شاء الله در جهت نزدیکی میان این دو کشور قدم بردارد./9453/د102/ج