ارتباط واژههای قرآن و فقه
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام محمد کیانی مدیر کل حوزه ریاست مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی شب گذشته در نمایشگاه قرآن، فقه و زندگی که در شبستان دارالقرآن کریم مسجد مقدس جمکران برگزار شده بود، به سخنرانی پرداخت.
وی درباره ارتباط واژه های قرآن و فقه توضیح داد: دو نام قرآن و فقه کمتر در کنار هم دیده شده و ارتباط این دو واژه، مورد پرسش است؛ قرآن کریم همه برنامه های الهی را برای سعادت بشر آورده و فقه، احکام شرعیه ای است که با اصول و قواعد خود می خواهد سعادت بشریت را تأمین کند.
مدیر کل حوزه ریاست مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی ادامه داد: قرآن کریم بنیان گذار دانش فقه بوده و آیات بسیاری در این زمینه آمده است و در واقع، حجّیت فقه ما از قرآن کریم گرفته شده است.
حجت الاسلام کیانی افزود: اگر با دقت نگاه کنیم متوحه می شویم که فقه و قرآن تفسیر را تشکیل می دهند و اهل بیت(ع) به عنوان بزرگترین مفسرین قرآن کریم و همچنین بزرگترین بیان کننده احکام الهی بودند.
وی ابراز کرد: درکتاب بحارالانوار آمده است که حضرت علی(ع) می فرمایند،«قرآن شامل امرو نهی است و احکام و سنت ها در آن مشخص شده و مثل ها در آن آمده است، احکام در آن تشریع شده تا مردم نسبت به حدود الهی عذری نداشته باشند و حجت بر آن ها تمام شود».
مدیر کل حوزه ریاست مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی اظهار داشت: امیرالمؤمنین(ع) در حدیث دیگر می فرمایند که کتاب خداوند در دسترس شماست، حلال و حرام آن پیداست، واجب و مستحب آن هویداست.
حجت الاسلام کیانی تأکید کرد: هیچ گاه نمی شود که اسم قرآن باشد و غفلت کنیم از چیزی که متضمن حلال و حرام است؛ پس اگر کسی بخواهد راه سعادت را پیش بگیرد، متضمن آن قرآن است و ائمه(ع) نیز متضمن قرآن هستند.
وی خاطرنشان کرد: کتاب قرآن و عترت دو بال سعادت هستند که برای پرواز باید در کنار هم باشند؛ این نمایشگاه نیز تبلوری از همین روایات است که با نام قرآن، فقه و زندگی در حال فعالیت است.
مدیر کل حوزه ریاست مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی درباره نمایشگاه گفت: این نمایشگاه در حد یک نمونه اولیه از قرآن، فقه و زندگی است که در حاشیه آن نیز مسابقاتی با موضوع احکام برگزار می شود.
حجت الاسلام کیانی در پایان به تشریح فعالیت های مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی پرداخت و اظهار داشت: مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی، یکی از مؤسسات زیر مجموعه شورای عالی حوزه های علمیه است که رسالت پژوهش و آموزش احکام را بر عهده دارد./840/پ202/س