مسجد بهترین پایگاه برای ارتقای سطح دینی و فرهنگی جامعه است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، حجت الاسلام محمد فوقی، مسؤول ستاد هماهنگی و نظارت برکانون های فرهنگی هنری مساجد مازندران امروز در جمع اعضای روحانیان فعال در کانون های مساجد استان به نقش مهم مساجد در عرصه های مختلف جامعه اسلامی اشاره کرد و با بیان این که مساجد زمینه ساز توسعه و گسترش فرهنگ و تمدن اسلامی هستند، افزود: این جامعیت با حضور امامت و پیشوایی روشن، فعال و زمان شناس محقق خواهد شد.
وی، حضور روحانی امام جماعات در هر مسجد را ضروری دانست و با بیان این که مساجدی که از نعمت روحانی بی بهره اند از رونق فعالیت های دینی و فرهنگی بی بهره اند، افزود: باید زمینه ای فراهم شود تا همه مساجد استان از امام جماعت روحانی بهره مند شوند.
معاون قرآنی ارشاد مازندران با اشاره به وجود بیش از چهار هزار مسجد در مناطق مختلف استان، خاطرنشان کرد: متأسفانه تنها هزار مورد از این مساجد از امام جماعت روحانی بهره مند هستند.
وی از مساجد به عنوان بهترین پایگاه جهت ارتقای سطح دینی و فرهنگی جامعه یاد کرد و گفت: باید از ظرفیت های بالقوه مساجد در جهت تقویت باورهای دینی جامعه بیشتر استفاده شود.
حجت الاسلام فوقی با بیان این که متأسفانه برخی مساجد مازندران نه تنها از نعمت روحانی بی بهره هستند حتی در طول روز به ویژه زمان اقامه نماز نیز درهای آن بسته است، بیان داشت: این مسأله همواره مورد انتقاد و گلایه مردم و علمای استان بوده است.
وی مسجد را بهترین فضا برای انجام کارهای تربیتی برشمرد و گفت: در حال حاضر از ظرفیت بالای مساجد در این باره کمتر استفاده می شود همچنان که فضاهای خالی برای انجام این امور در مساجد بسیار است.
مسؤول ستاد هماهنگی و نظارت بر کانون های مساجد مازندران با اشاره به نقش تاثیرگذار حوزه علمیه در ترویج فرهنگ نماز در اقصی نقاط جهان بیان داشت: حوزههای علمیه رویکرد تربیت امامان جماعت را نیز در برنامه درسی خود داشته باشند و امامان جماعتی را تربیت کنند که مساجد تحت اختیار خود را به خوبی مدیریت کنند.
وی به کمبود روحانی در مازندران اشاره و آن را مهم ترین عامل عدم اقامه نماز جماعت در مساجد استان اعلام کرد و افزود: کمبود روحانی و مبلغ در استان در حال حاضر یکی از دلایل مهم عدم اقامه نماز جماعت در مساجد مازندران است.
حجت الاسلام فوقی مساجد را بهترین پایگاه برای خنثیکردن توطئههای نرم دشمنان نظام اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: امروز بسیاری از سران کشورهای غربی به نقش مساجد در خنثی شدن نقشههای شوم آنها اعتراف دارند.
مسؤول ستاد هماهنگی و نظارت بر کانون های مساجد مازندران از امامزادگان و مساجد به عنوان بهترین پایگاه جهت ارتقاء سطح دینی و فرهنگی جامعه یاد کرد و گفت: باید از ظرفیت های بالقوه مساجد در جهت تقویت باورهای دینی جامعه بیشتر استفاده شود.
معاون قرآنی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، دوری از مسجد و محراب را سبب بروز مشکلات و انحراف دانست و با بیان این که مساجد در هرمنطقه ای بیداری و هوشیاری را در بین مردم تقویت می کند، گفت: مساجد و تکایا وسیله ای برای رسیدن به قرب الهی و سعادت است.
معاون قرآنی اداره کل ارشاد مازندران در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت بهره گیری از ظرفیت نسل جوان در برنامه های مساجد تأکید کرد و گفت: سپردن مساجد به نسل جوان و بهره گیری از توانمندی آنها در اداره مساجد می تواند در جذب آنها بسیار اثرگذار باشد./1317/202/ب1