۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۹:۴۶
کد خبر: ۴۲۳۰۷۱
معاون مؤسسه خدمات آستان قدس رضوی:

جهاد اکبر و کنترل نفس لازمه بقای اسلام است

معاون مؤسسه خدمات مشاوره‌ای آستان قدس رضوی گفت: اگرچه در برهه‌ای از تاریخ، دین اسلام با جهاد اصغر و جنگیدن در میدان نبرد به منصه ظهور رسید اما امروز لازمه بقای این دین آسمانی جهاد اکبر و کنترل نفس است.
حجت‌الاسلام علی غفوری‌منش، معاون فرهنگی مؤسسه خدمات مشاوره‌ای آستان قدس رضوی حجت‌الاسلام علی غفوری‌منش، معاون فرهنگی مؤسسه خدمات مشاوره‌ای آستان قدس رضوی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بجنورد، حجت‌الاسلام علی غفوری‌منش، معاون فرهنگی مؤسسه خدمات مشاوره‌ای آستان قدس رضوی، امروز در همایش «سبک زندگی جهادی» که با شرکت فعالان فرهنگی استان خراسان شمالی در محل مجتمع فرهنگی لاله بجنورد برگزار شد، اظهار کرد: زندگی و حیات جهادی تنها یک عنوان نبوده بلکه حقیقتی است که باید مورد توجه هر فرد مسلمان باشد.

وی با اشاره به اینکه موضوع زندگی جهادی را نخستین بار رهبر معظم انقلاب در سال 63 در یکی از سخنرانی‌های خود مطرح کردند، افزود: زندگی جهادی از نیازها و ضرورت‌های جامعه اسلامی است ازاین‌رو باید اهمیت آن برای جامعه از سوی فعالان فرهنگی تبیین شود.

 

حجت‌الاسلام غفوری‌منش با بیان اینکه رهبری سبک و سیره امام رضا (ع) را مصداق بارز زندگی جهادی و مبارزه دائمی و خستگی‌ناپذیر دانسته‌اند، اضافه کرد: بر اساس رهنمودها و فرمایش‌های بزرگان دین مبین اسلام جهاد به معنای این است که انسان جان، مال، آبرو و به طور کلی همه داشته‌های خود را در طبق اخلاص گذاشته و برای کسب رضایت خداوند و حفظ اسلام از آن‌ها بگذرد.

 

وی با اشاره به اینکه فراگیر شدن این تفکر بسیاری از مشکلات و کاستی‌های جامعه اسلامی را رفع می‌کند، خاطرنشان کرد: تلاش در مسیر جلب رضایت باری تعالی و فعالیت برای بقا و تقویت دین اسلام رسالتی همگانی بوده و در طول تاریخ نیز تداوم دارد.

 

حجت‌الاسلام غفوری‌منش با بیان اینکه در یک برهه از تاریخ دین مبین اسلام به وسیله جهاد اصغر و مبارزه در میدان نبرد سخت احیا شد، اظهار کرد: امروز میدان و شیوه نبرد تغییر کرده ازاین‌رو لازم است رویکرد و رویه مسلمانان در تقابل با دشمنان نیز تغییر کند.

 

وی با اشاره به اینکه جهاد اصغر به معنای جنگیدن در میدان نبرد و جهاد اکبر مبارزه با نفس درون، شیطان و هوس‌های پست نفسانی است، تصریح کرد: اگرچه در برهه‌ای از تاریخ، دین اسلام با جهاد اصغر و جنگیدن در میدان نبرد به منصه ظهور رسید اما امروز لازمه بقای این دین آسمانی جهاد اکبر و کنترل نفس است.

 

حجت‌الاسلام غفوری‌منش با بیان اینکه زندگی جهادی نیز به همین معنا است، ادامه داد: در حیات جهادی مواردی ازجمله هدفمندی، تلاش و کوشش و مقابله با موانع و سختی‌ها باید مورد توجه باشند.

 

به گفته وی مهم‌ترین موانع سبک زندگی و حیات جهادی راحت‌طلبی، خودباختگی در مقابل دشمن، دل‌بستگی، چشم‌داشت‌های مادی، شعارزدگی، خودپسندی، غرور و تکبر است.

 

معاون فرهنگی مؤسسه خدمات مشاوره‌ای آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه از طرف دیگر زندگی جهادی شروط و مقدماتی لازم دارد، اضافه کرد: ایمان به خدا، همت والا، شناخت همه‌جانبه، نیت خالص، صلاحیت عمل، استمرار عمل، کم‌هزینه و پربازده بودن کار، صبر و استقامت، تدبیر و واقع‌بین بودن و هم‌افزایی همراهان و همکاران برخی از شروط جهاد و مجاهدت هستند.

 

گفتنی است، در همایش سبک زندگی جهادی در خراسان شمالی موضوعاتی ازجمله عرصه جهاد علمی و تولید علمی، جهاد فرهنگی و مبارزه با نفوذ فرهنگی دشمن، جهاد خدمات‌رسانی، تولید و جهاد اقتصادی و تولید ثروت، نشر معارف اهل بیت در دنیا و همچنین تبیین و ترویج مفهوم مبارزه دائمی خستگی‌ناپذیر، حق جهاد، سیره جهادی اهل بیت، لایه‌های جهاد، ارزش جهاد در قرآن و روایات، دامنه جهاد و راهکارهای ایجاد روحیه جهادی و تجهیز به ابزار جهادی ارائه شدند.

 

همایش سبک زندگی جهادی یکی از موضوع‌های محوری مؤسسه خدمات مشاوره‌ای آستان قدس رضوی است که امسال در 32 استان برگزار می‌شود./202/9314/ب1

ارسال نظرات