حوزه بايد به طور جدي وارد موضوع تمدنسازي شود
به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، اعضاي هيأت مديره مؤسسه مطالعات راهبردي علوم و معارف اسلام عصر ديروز با مدير حوزه علميه خراسان ديدار كردند.
حجتالاسلام والمسلمين عاملي، مدير حوزه علميه خراسان در اين ديدار ضمن ابراز خرسندي از فعاليت گروهها و مؤسسات فرهنگي و مذهبي در مشهد اظهار داشت: فعاليتهاي مؤسسه مطالعات راهبردي علوم و معارف اسلام تحسينبرانگيز است
وي روحيهي انقلابي و ولايي هيأت مديرهي اين مؤسسه را ستود و اظهار كرد: در اين مؤسسه به حمد الهي توجه بسيار خوبي به مطالبات رهبري شده است و يكي از اهداف ما نيز حمايت از مؤسساتي است كه چنين روحيهاي دارند.
وي گفت: انسجام، تعامل و عقلانيت بايد به عنوان اصول حاكم بر تعاملات نهادهاي حوزوي مورد نظر قرار بگيرد.
مدير حوزه علميه خراسان بيان كرد: انسجام، در بسترسازي و ريلگذاري جهت حركت همهجانبه و عميق نهادهاي حوزوي براي پاسخ به منويات رهبر معظم انقلاب حرف اول را ميزند.
حجتالاسلام والمسلمين عاملي همچنين پيرامون تمدنسازي اسلامي خاطرنشان كرد: حوزه بايد به طور جدي وارد موضوع تمدنسازي شود، چرا كه در غير اينصورت افرادي اين امر را بر عهده خواهند گرفت كه اعتقادي به دين و نظام ندارند.
وي در اين ديدار جذب نخبگان خراساني از سراسر كشور را اقدامي در جهت تقويت حوزهي علميه خراسان معرفي كرد و وجود ديدگاههاي متفاوت را زمينهساز تكامل نهادهاي ديني و مؤسسات مذهبي دانست.
حجتالاسلام والمسلمين عاملي در پايان در مورد دغدغهي مقام معظم رهبري پيرامون ارتقاء علوم عقلي در حوزه علميه، تصريح كرد: تشكيل كميسيون ويژهي علوم عقلي از برنامههاي اولويتدار مركز مديريت حوزه خراسان است كه البته احتياج به يك سري فعاليتهاي خاص و وحدت و همافزايي عمومي دارد.
مدلسازي تمدن اسلامي در مؤسسه مطالعات راهبردي علوم و معارف اسلام
حجتالاسلام دعائي، مدير عامل مؤسسه مطالعات راهبردي علوم و معارف اسلام در اين ديدار ضمن ارائه گزارشي از فعاليتهاي آن مؤسسه اظهار داشت: ما يك مجموعهي تحقيقاتي، آموزشي و فرهنگي با هويت كاملاً حوزوي هستيم و تمامي محققين و اساتيد و كادر مديريتي آن از فضلاي حوزه هستند
وي افزود: اگر بتوانيم آموزههاي ديني را به شكل نظامهاي عملياتي در بياوريم و دستهبندي و پژوهش كرده و آن را به جامعه عرضه كنيم باعث ترويج بهتر و تحقق بهتر نگرش، قانون و فرهنگ اسلام در مقايسه با موارد مشابهش در جامعه خواهيم شد.
حجتالاسلام دعائي ارائه توليدات نرمافزاري را گام بلندي در جهت زمينهسازي براي تحقق تمدن خدامحور معرفي كرد و تمام تلاشهاي مؤسسه مطالعات راهبردي علوم و معارف اسلام از ابتداي تأسيس تا كنون را بر اين محور استوار دانست.
مدير عامل مؤسسه مطالعات راهبردي علوم و معارف اسلام با اشاره به مطالبات مقام معظم رهبري در خصوص تمدنسازي بيان كرد: مبناسازي براي ظرفيت تمدني دين مبين اسلام، روش پژوهش مربوط به فرآوري گزارههاي ديني در راستاي محقق ساختن اين تمدن و تربيت محققيني كه بتوانند اين ايدهي بلند را عملياتي بكنند، از جمله اقدامات ما در اين زمينه بوده است.
حجت الاسلام دعائي ادامه داد: اين توفيق نصيب ما شده است كه از صفر تا صد تفكر تمدن اسلامي را مدلسازي و تئوريزه كرده و از بحث مباني تا نقشه راه و از مهارتهاي توليدي تا محصول را بر عهده بگيريم.
دهها اثر تأليفي، تحقيقي و توليدي، برگزاري دورههاي گوناگون علمي، ارائه نظرياتي پيرامون الگوي ايراني اسلامي پيشرفت، نگاه كارآمد، نو و فعالانه به موضوعات ديني وارائه مقالات متعدد در همايشهاي ملي و بينالمللي، برخي از ديگر محورهاي سخنان حجتالاسلام والمسلمين دعائي در اين ديدار صميمانه بود.
وي ارتقاء روش تحصيل، روش تدريس و روش تحقيق در حوزه علميه را جزو اصليترين كاركردهاي مؤسسه معرفي و آموزش مفاهيم اسلامي به مخاطب با روش كارگاهي را جزو اثربخشترين برنامههاي اين مؤسسه بيان كرد.
حجت الاسلام دعائي خاطرنشان كرد: براي لبيك به مطالبات رهبري كاملاً آماده هستيم و اميدواريم براي رسيدن به آن حوزهي ترازي كه ايشان در بيانات خود مد نظر دارند، بتوانيم گامهايي را برداريم.
پيگير مطالبات رهبري هستيم
حجتالاسلام واسطي، معاون تحقيقات مؤسسه مطالعات راهبردي علوم و معارف اسلام نيز در اين ديدار با اشاره به بررسي دقيق حكم انتصاب مدير، دبير و اعضاي شورايعالي حوزه علميه خراسان توسط اين مؤسسه، مجتهدپروري، ارتقاء علوم عقلي، انقلابي بودن در حوزه و ارتقاء دانش سياسي اجتماعي را مهمترين مطالبات رهبري در دورهي جديد مديريت حوزهي علميهي خراسان معرفي كرد.
وي افزود: برآيند اين مطالبات، تلاش براي تمدنسازي اسلامي توسط حوزه ميباشد.
معاون تحقيقات مؤسسه مطالعات راهبردي علوم و معارف اسلام ادامه داد: خط كلي نظام رسيدن به تمدن اسلامي است. آرمان جمهوري اسلامي را ميشود در جملهي كوتاه ايجاد تمدن اسلامي خلاصه كرد.
وي دقيق سازي و شفاف سازي روش استنباط اجتهاد، تشكيل كارگاههاي آموزش عملي استنباط اجتهاد براي افرادي كه در سال اول درس خارج هستند، تشكيل رشتهي تخصصي فقه تمدني، برگزاري كرسيهاي ترويجي نظريهپردازي، شكلگيري مجلهي تخصصي فقاهت و اجتهاد علوم عقلي و تشكيل رشتهي حكمت و عرفان شيعي را برخي از راهكارهاي انديشيده شده در اين مؤسسه براي تقويت بنيه مجتهدپروري در حوزه بيان كرد./101/859/ب1